*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Δεκεμβρίου

Με Δημαρχόπουλο ο Τσέπελης, αν «κερδίσει» την πλειοψηφία!

31 Δεκεμβρίου


«Μυστική» συνάντηση το πρωί της Κυριακής στο Orange μεταξύ των δύο επίδοξων μνηστήρων της δημαρχίας - διαδόχων της παράταξης του Δημάρχου, τι ζήτησε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ
ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!
*Μόνος ή με Πούλιο - Ξυνίδη ο αντ’ αυτού Αντιδήμαρχος Ξάνθης Δημήτρης Μπένης που αν δεν πειθαρχήσει με την απόφαση της παράταξης του Δημάρχου, αναγκαστικά θα παραιτηθεί από την αντιδημαρχία μέχρι τέλη Γενάρη!
"Τρέχουν" οι εξελίξεις στην παράταξη του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "Μ", εν όψει της "παραταξιακής" που θα συγκληθεί μέσα στον Γενάρη (Σ.Σ. Με πρωτοβουλία του Δημάρχου…), προκειμένου να αποφασίσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης ποιος θα τεθεί επικεφαλής του συνδυασμού στις δημοτικές εκλογές του 2014.
Ενώ λοιπόν μέχρι στιγμής τρεις μνηστήρες φαίνεται να διεκδικούν τα ηνία της παράταξης (Μπάμπης Δημαρχόπουλος, Μανώλης Τσέπελης και Δημήτρης Μπένης), αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρουν ότι την Κυριακή το πρωί συναντήθηκαν στο Orange οι δύο πρώτοι με πρωτοβουλία μάλιστα του νυν Προέδρου της ΔΕΥΑΞ, προκειμένου να κάνουν μια πρώτη κουβέντα και να συνεργαστούν μετά την απόφαση της "παραταξιακής", σεβόμενοι και οι δύο την απόφαση της πλειοψηφίας.
Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες ο Μανώλης Τσέπελης εμφάνισε στον Μπάμπη Δημαρχόπουλο ένα ευρύ πλήθος ονομάτων νυν και πρώην δημοτικών συμβούλων και φίλων που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του (μεταξύ αυτών του κ.Αδαμίδη, της κ.Δημούδη, του Γ. Παπαχρόνη κλπ) και ζήτησε από αυτόν να δεσμευτεί ότι "σε περίπτωση που συνεργαστούν, θα παραμείνει στη θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ και θα διατηρήσει τα σημερινά οφίτσιά του, παραμένοντας το Νο 2 στον Δήμο Ξάνθης όπως σε όλη τη διάρκεια της θητείας Στυλιανίδη, ενώ θέλει να έχει λόγο και στα κρίσιμα θέματα του Δήμου!!!».
Είναι άγνωστο τι του απάντησε ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος που προς το παρόν προηγείται εμφανέστατα στον συσχετισμό των εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων, λογαριάζοντας ωστόσο και το πολιτικό κόστος μιας συνεργασία με τον Τσέπελη που μπορεί να αποβεί μοιραία και για τον ίδιο, αλλά και τον συνδυασμό που θα κατεβάσει, αφού παράλληλα κινείται να συμπεριλάβει σε αυτόν και πολλά νέα και άφθαρτα πρόσωπα.
-Θα ενδώσει ή όχι στα αιτήματα Τσέπελη;
-Θα είναι Δήμαρχος ή Δημαρχεύων ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος, υποτασσόμενος στους ίδιους μηχανισμούς και κατεστημένα που χρόνια τώρα  καταδυναστεύουν τον Δήμο ή θα προχωρήσει σαν....Δήμαρχος-ηγέτης;
Ουδείς μπορεί να προκαταλάβει τα γεγονότα…

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!
Οι ραγδαίες αυτές εξελίξεις είναι φυσικά εν γνώσει του αντ’ αυτού αντιδημάρχου Ξάνθης Δημήτρη Μπένη μετά την δημοσιοποίηση της συνάντησης χθες από το maxitisthrakis.blogspot.com, είναι ωστόσο άγνωστο αν ο ίδιος θα συμμετάσχει στην παραταξιακή του συνδυασμού Στυλιανίδη (την πρωτοβουλία της οποίας έχει προσωπικά ο ίδιος ο Δήμαρχος Ξάνθης), αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα αναγκαστεί και να «πειθαρχήσει και σεβαστεί» το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα.
Το πιο πιθανό λοιπόν –κι όπως εκτιμούν αντικειμενικοί παράγοντες- είναι να δηλώσει απόν, ισχυριζόμενος ότι εκπροσωπεί την δική του δημοτική παράταξη «Η ΞΑΝΘΗ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ» κι ότι στόχος του είναι να κατεβάσει έναν συνδυασμό στηριζόμενο κυρίως σε νέα και άφθαρτα πρόσωπα…
Μολονότι κατά γενική παραδοχή, η μέχρι τούδε θητεία του άλλα τουλάχιστον απέδειξε στη κοινή γνώμη…
Τι λένε οι διάφορες εκτιμήσεις:
Ότι τελικά ο αντ’ αυτού Αντιδήμαρχος Ξάνθης Δημήτρης Μπένης θα κατέβει μόνος ως υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης ή με τον συνδυασμό Πούλιου – Θανάση Ξυνίδη, κάτι που εκτιμούν οι περισσότεροι συνάδελφοί του στην συμπολίτευση. .
Στην περίπτωση αυτή ωστόσο αν ο Δημήτρης Μπένης δεν πειθαρχήσει με την απόφαση της παράταξης του Δημάρχου και δεν σεβαστεί την απόφαση της πλειοψηφίας των συναδέλφων του, αναγκαστικά θα παραιτηθεί και από την αντιδημαρχία μέχρι τέλη Γενάρη!
Σημειώνεται πάντως ότι στάση αναμονής κρατάει προς το παρόν ο βουλευτής Ξάνθης και πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός αποφεύγοντας να "αναμιχτεί" ενεργά στις εσωτερικές διαβουλεύσεις της παράταξης του Δημάρχου...

ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ: ΕΝΩΜΕΝΗ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Σημειώνεται ότι ο αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης όταν προσκλήθηκε να σχολιάσει τις χθεσινές ραγδαίες εξελίξεις και την Κυριακάτικη συνάντηση Δημαρχόπουλου - Τσέπελη στην χθεσινή εκδήλωση - τσιμπούσι του Κυνηγητικού Συλλόγου Ξάνθης, αρκέστηκε στο να πει με νόημα, «η παράταξη του Δημάρχου είναι ενωμένη…Όσοι πιστοί προσέλθετε»!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »