*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Δεκεμβρίου

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ Με 50.000 Ευρώ ενισχύθηκαν τρεις Κοινωνικοί Φορείς του Νομού Ξάνθης από τον διεθνή σούπερ ποδοσφαιριστή!

31 Δεκεμβρίου


ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ» ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΟΡΟΣΙΔΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ
Μπροστά σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Μαγικό Ξάνθης το βράδυ της Παρασκευής, το Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής» σε συνεργασία με το Γηροκομείο και το Ψυχολογικό Κέντρο, τίμησαν τον Ξανθιώτη διεθνή ποδοσφαιριστή Βασίλη Τοροσίδη, που δώρισε το χρηματικό ποσόν των 50.000 ευρώ στα τρία ιδρύματα της Ξάνθης, ποσόν που του παραχωρήθηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για να το χρησιμοποιήσει σε φιλανθρωπικές δράσεις.
Πιο αναλυτικά από το ποσόν των 50.000 Ευρώ, το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης ενισχύθηκε με 20.000 Ευρώ, ενώ το Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής» και το Γηροκομείο Ξάνθης από 15.000 Ευρώ.
Ο Βασίλης Τοροσίδης, γέννημα θρέμμα του οικισμού Πετεινός,  παρέδωσε το παραπάνω ποσόν στους τρεις φορείς, με ιδιαίτερη συγκίνηση, τονίζοντας ότι δεν χρειάστηκε πολύ σκέψη για να αποφασίσει που θα δώσει το χρηματικό ποσόν ώστε να το διαχειριστούν για τις ανάγκες τους.
Έτσι για την ενέργειά του αυτή, τιμήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής» και σε μια κατάμεστη πραγματικά αίθουσα, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.Παντελεήκων με την ιδιότητα και του Προέδρου του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης, ο Πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης Γιάννης Παπαχρόνης, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Κέντρου «Σταύρος Χαλιορής» Γιώργος Παρασταστίδης, ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης και πλήθος κόσμου, πολλοί από τους οποίους ήταν μικροί και μεγάλοι θαυμαστές του διεθνή ποδοσφαιριστή που από τον Άρη Πετεινού στα ΤΕΠ και στη Skoda Ξάνθη, βρέθηκε στον Ολυμπιακό και στα μεγάλα σαλόνια της Ευρώπης και συγκεκριμένα στην Ευρώπη.
Για τον Βασίλη Τοροσίδη μίλησαν με τα καλύτερα λόγια ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.Παντελεήμων που τόνισε ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, ο Πρόεδρος του Γηροκομείου Γιάννης Παπαχρόνης που αναφέρθηκε στις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Γηροκομείο Ξάνθης και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Βασίλη Τοροσίδη για την προσφορά του, ενώ «διόρθωσε» τον Μητροπολίτη διευκρινίζοντας ότι το ποσόν των 50.000 Ευρώ μοιράστηκε σε τρεις φορείς κι όχι σε δύο. 
Με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια αναφέρθηκε στον ποδοσφαιριστή Βασίλη Τοροσίδη ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, ενώ στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Κέντρου «Σταύρος Χαλιορής» Γιώργος Παρασταστίδης (σ.σ. ο διεθνής ποδοσφαιριστής τον χαρακτήρισε «θείο», αφού και οι δύο είναι από τον Πετεινό), αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Βασίλη Τοροσίδη, τονίζοντας ότι «αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους, είναι ένας άνθρωπος με ιδανικά κι ένας αθλητής με μεγάλη ψυχή, ευχόμενος να έχει την δύναμη και το κουράγιο να συνεισφέρει πάντα με τη δράση του στην φιλανθρωπία και στον άνθρωπο.
Από την πλευρά του ο Βασίλης Τοροσίδης ιδιαίτερα συγκινημένος για την τιμή που του έγινε, ευχαρίστησε τους παριστάμενους και επεσήμανε ότι το φιλανθρωπικό έργο του Ιδρύματος Νιάρχου, στην πρωτεύουσα είναι αρκετά μεγάλο και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, επισημαίνοντας ότι σε εποχές όπως αυτή, που ο κόσμος περνά δύσκολα, χρειάζεται υγεία και προσπάθεια των ανθρώπων να σκέφτονται τον διπλανό τους και να τον βοηθούν.

ΤΑ ΔΩΡΑ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΟΡΟΣΙΔΗ
Δήμος Αβδήρων, Γηροκομείο Ξάνθης και Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής, τίμησαν τον Βασίλη Τοροσίδη με αναμνηστικά δώρα και επαίνους.
Ο Δήμος Αβδήρων δια του Δημάρχου Βασίλη Τσολακίδη, δώρισε στον Βασίλη Τοροσίδη, μια σειρά βιβλίων με την ιστορία του Δήμου για να απασχολείται τις ελεύθερες του στα ξενοδοχεία σε αναμονή του αγώνα που έχει
Το Γηροκομείο Ξάνθης τον ανακήρυξε ΕΥΕΡΓΕΤΗ του Ιδρύματος και παράλληλα του πρόσφερε και μια εικόνα του Αγίου Βασιλείου και παράλληλα το κορνιζαρισμένο έγγραφο-απόφαση του Δ.Σ.
Το Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής» του χάρισε έναν πίνακα ζωγραφικής με την προσωπογραφία του, που φιλοτέχνησε καλλιτέχνης του κέντρου.
Μετά την εκδήλωση, μικροί και μεγάλοι δεν έχασαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με τον μεγάλο διεθνή ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδος και της Ρόμα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »