*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Νοεμβρίου

SEE THROUGH

30 Νοεμβρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Όλα δείχνουν ότι παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις Ευριπίδη Στυλιανίδη, Μιχελάκη αλλά και Πρωθυπουργού, για την αλλαγή του εκλογικού Νόμου εν όψει των επόμενων Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών... θα ισχύσει και πάλι το παλιό σύστημα!
Δηλαδή ξεχωριστά ψηφοδέλτια και κάθε υποψήφιος Δήμαρχος με το δικό του ψηφοδέλτιο... κι όποιος προλάβει.
......
*Ήδη το προχθεσινό μήνυμα των Δημάρχων, ήταν σαφέστατο. Συγκεκριμένα με ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης η ΚΕΔΕ, εκφράζει μεταξύ άλλων την αντίθεση των αιρετών τόσο για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος ανάδειξής τους όσο και για τo σπάσιμο των Δήμων.
-Οπότε με τόσα που έχει η σημερινή Κυβέρνηση στο «κεφάλι» της, δύσκολα θα διακινδυνεύσει να προσθέσει και άλλα!
......
*Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για τις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ), όταν παρατηρείται αύξηση της ατμοσφαιρική ρύπανσης (εμφάνιση αιθαλομίχλης), ζητεί με επιστολή του προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.
......
*Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο υπουργός ζητά να προβλέπεται μηδενική χρέωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για τις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών που προμηθεύονται ηλεκτρικό ρεύμα με Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, για το διπλάσιο αριθμό των ημερών που θα παρουσιαστούν υπερβάσεις των αιωρούμενων σωματιδίων πάνω από τα 150 mg/m3.
-Μακάρι να το πετύχει, για να σταματήσουν παραμονές δημοτικών εκλογών και οι Δροσερίτες να είναι και πάλι έρμαιο συναλλαγής και παροχών...
.....

Τα πάνω κάτω έρχονται το 2014 στο φορολογικό τοπίο για 1.000.000 ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιτηδευματίες καθώς αισθητά μεγαλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια θα είναι τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν στην Εφορία για τα εισοδήματα που απέκτησαν φέτος. Το βαρύτερο πλήγμα θα δεχθούν όσοι υπαχθούν στα τεκμήρια ή δηλώσουν μέχρι 55.000 ευρώ. Η κατάσταση βελτιώνεται από τα 60.000 ευρώ και πάνω.
Οι φορολογούμενοι αυτοί, εξαιτίας των φορολογικών ανατροπών, θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να πληρώσουν υπέρογκους φόρους για τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν φέτος. 
.....

ΕΛΓΑ: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 
Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 ο ΕΛ.Γ.Α. κατέβαλε στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.125 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 4,35 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών κυρίως για το έτος 2013.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε σταφύλια, σιτηρά, σανοδοτικά φυτά, ακτινίδια και πατάτες και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.
Αναλυτικά η κατανομή των ποσών ανά Νομό., για τους Νομούς της Περιφέρειας είναι η εξής:
Νομός - Ποσό
ΔΡΑΜΑΣ: 73.278,51
ΕΒΡΟΥ: 509.268,00
ΚΑΒΑΛΑΣ: 298.605,27
ΞΑΝΘΗΣ: 51.836,42
ΡΟΔΟΠΗΣ: 33.623,11 
......

Φόρο-ΣΟΚ
Καταργείται και το αφορολόγητο ρτων 5.000 αλλά και τα επιπλέον αφορολόγητα όρια για τα τέκνα για όλους και για μισθωτούς και συνταξιούχους, αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες κλπ
Καταργούνται όλες οι φοροαπαλλαγές που αφορούν όλους εκείνους που δεν είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι. Καταργείται δηλαδή η μείωση φόρου 10% επί της αξίας δαπανών όπως ενοίκια, ασφάλιστρα τόκοι στεγαστικών δανείων κλπ
Καταργείται επίσης το μέτρο των αποδείξεων για όλους του μη μισθωτούς ή συνταξιούχους φορολογούμενους.
Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές για όλους
Καταργούνται οι περισσότερες εκπτώσεις φόρου για μισθωτούς και συνταξιούχους. Δεν αφαιρείται το 10% από δαπάνες για ενοίκια, φροντιστήρια, δάνειο πρώτης κατοικίας κλπ. Θα αναγνωρίζονται μόνο δαπάνες για διατροφή ή δωρεές στο Δημόσιο.
(Δεν μένει τελικά και τίποτα...)
......

ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 148 ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Τιμητική διάκριση 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό βίντεο
Το etwinning είναι μια ελεύθερη και ασφαλής πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς, για να συνδεθούν, να αναπτύξουν συνεργατικά έργα και να μοιραστούν ιδέες στην Ευρώπη
Σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό etwinning βίντεο, στον οποίο συμμετείχαν 148 σχολεία από 25 χώρες, το 1ο γυμνάσιο Κομοτηνής, βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή ως ένα από τα τρία καλύτερα που συμμετείχαν. Το etwinning είναι μια ελεύθερη και ασφαλής πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς, για να συνδεθούν, να αναπτύξουν συνεργατικά έργα και να μοιραστούν ιδέες στην Ευρώπη. Εμπνευστής του βίντεο ήταν η Ειρήνη Πίτατζη, καθηγήτρια Πληροφορικής, η οποία με τη βοήθεια του Νεοκλή Λεμονίδη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής και των μαθητριών Ελεονόρας Αργυρίου, Παναγιώτας Αρμεντζίδου, Νεφέλης Νταντουρή και Λίας Γκαγκά, δημιούργησαν το βίντεο με το οποίο κέρδισαν στο διαγωνισμό. Το βραβείο που θα παραλάβουν είναι σετ Go pro κάμερας. Τα τρία πρώτα βίντεο αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα του etwinning http://www.etwinning.net/el/pub/news/news/my_etwinning_movie_winners.htm
.....


Κύκλωμα πορνείας ψαρεύει φοιτήτριες του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου!;
Νεαρές και συνάμα εμφανίσιμες φοιτήτριες του Δημοκρίτειο Πανεπιστημίου Θράκης φαίνεται πως έχει βάλει στο μάτι κύκλωμα πορνείας, το οποίο τις προσεγγίζει μέσω διαδικτύου.
Σύμφωνα με αναφορές που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, επιτήδειοι δημιουργούν εικονικά προφίλ στο facebook και αρχίζουν την αναζήτηση. Μόλις εντοπίσουν κάποιο επίδοξο θύμα τους, αποστέλλουν προσωπικά μηνύματα, τα οποία παρουσιάζουν πανομοιότυπα χαρακτηριστικά επιχειρώντας να πείσουν νεαρές φοιτήτριες να ασχοληθούν με την πορνεία.
Το μήνυμα που φτάνει στα θύματα συνήθως αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως
«αν ζορίζεσαι οικονομικά λόγω κρίσης, μπορώ λίγο να βοηθήσω, είμαι και εχέμυθος και κρατάω μυστικά ελπίζω να είσαι και εσύ. Σκέψου και αν ενδιαφερθείς τώρα ή στο μέλλον στείλε μου μήνυμα, αν δεν θελήσεις σου ζητώ χίλια συγγνώμη που σε ενόχλησε».
Σύμφωνα με το thrakitoday, οι επιτήδειοι είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην πρώτη επαφή τους με τα επίδοξα θύματά τους, επιχειρώντας σε πρώτη φάση ενδεχομένως να εντοπίσουν άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και θα ήταν πιο εύκολο να τα προσελκύσουν.
Μέχρι στιγμής το φαινόμενο φαίνεται πως δεν έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, ενώ στο σύνολό τους οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν προφίλ στο facebook τα οποία με μια πρώτη ματιά φέρουν εμφανή σημάδια πλαστότητας, και εφιστάται η προσοχή στους πολίτες ώστε εφόσον πέσει στην αντίληψή τους κάποια αντίστοιχη προσπάθεια να την καταγγείλουν άμεσα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »