*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Νοεμβρίου

ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΥΓΑ ΚΑΙ ΜΥΓΙΑΖΕΤΑΙ !

29 Νοεμβρίου


Ρίχνει εκ νέου το «γάντι» η ΕΛΕΝΗ ΚΙΤΣΟΥ σε Στέλιο Μωραϊτη (Πρόεδρο) και Ανθή Παναγιώτου
Ελένη Κίτσου:

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον... -Απειλεί με προσφυγή στην Δικαιοσύνη αν συνεχίσει να την λοιδορεί η ειδική σύμβουλος, επιτίθεται στον Πρόεδρο!!!!
Με νέα επιστολή της προς τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης και το Δ.Σ. η κυρία Ελένη Κίτσου όχι μόνο επανέρχεται επιδιώκουσα εμφανέστατα και την δημοσιότητα, στην "κόντρα" που ξεκίνησε με την ειδική σύμβουλο του Επιμελητηρίου, αλλά και την απειλεί με... προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατηγορώντας την μάλιστα ότι "έχει την μύγα και μυγιάζεται..."

ΟΛΗ Η ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗ ΚΙΤΣΟΥ
Ξάνθη 28/11/2013
Προς το Προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ξάνθης.
Αξιότιμοι κύριοι συνάδελφοι λυπάμαι που βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να καταγγείλω και μάλιστα γραπτώς την ανάρμοστη επιμελητηριακή συμπεριφορά του του Προέδρου και του Προεδρείου κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου την Δευτέρα 25/11/2013. Η θέση μου είναι δυσάρεστη, διότι ποτέ δεν φανταζόμουν πως στο Όργανο που εκλέχθηκα και με τόσα όνειρα ξεκίνησα να υπηρετώ, θα αναγκαζόμουν να επικοινωνώ με συναδέλφους γραπτώς. Όσο για τον επιεική όρο της ανάρμοστης συμπεριφοράς σας, να είστε βέβαιοι πως είμαι έτοιμη να τον ανακαλέσω άμεσα αν μου απαντήσετε όπως εσείς διαλέξετε στα παρακάτω ερωτήματα.
1) Πως είναι δυνατόν να δίνει ο Πρόεδρος τον λόγο σε συνεργάτη-σύμβουλο του Επιμελητηρίου για θέμα που δεν είναι στην ημερήσια διάταξη και που δεν αφορά το Επιμελητήριο, να απασχολεί το Σώμα για δέκα πέντε μάλιστα λεπτά, προσπαθώντας να απολογηθεί και να επιτίθεται σε μένα;
2) Πως είναι δυνατόν να μην δίνεται τον λόγο σε μένα και μάλιστα επί προσωπικού, στερώντας μου την δυνατότητα να απαντήσω άμεσα και μάλιστα ενώπιον του Σώματος, αφήνοντας έτσι να δημιουργούνται εντυπώσεις όχι μόνο ¨εντός ¨αλλά και σε όλη την κοινωνία;
3) Από πού προκύπτει πως η όποια τοποθέτηση-πρόταση ενός μέλους του Δ.Σ., όπως ήταν η πρόταση μου για δημιουργία διαπαραταξιακής Επιτροπής για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, είναι αντικείμενο κριτικής από σύμβουλο σας η οποία υποτίθεται ότι υπηρετεί τον τομέα των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων;
4) Πώς είναι δυνατόν την ίδια αυτήν πρόταση να την καταδικάζεται στο Συμβούλιο που κατατέθηκε, χωρίς να δίνεται το δικαίωμα στο Σώμα να αποφασίσει, αλλά επιτρέπεται στην σύμβουλό σας να τοποθετείται δημόσια λοιδορώντας μια Σύμβουλο και μάλιστα με αθλιότητες και υπονοούμενα;
Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να μείνω στις προφανείς απαντήσεις των ερωτημάτων μου, όπως το ότι σε μία πρόταση όπου δεν υπήρχε καμία αναφορά σε ονόματα, το να βγαίνει η κ. Ανθή Παναγιώτου και να μου επιτίθεται ,μάλλον το όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται ταιριάζει.
Επίσης αντιλαμβάνομαι κ Πρόεδρε την στενή σχέση συνεργασίας που έχετε μεταξύ σας, όμως ξεχνάτε πως πρέπει εσείς πρώτος μεταξύ ίσων, να διαφυλάσσετε ως θεματοφύλακας τους νόμους και την δίκαιη και ισόρροπη συμπεριφορά μεταξύ των ομιλούντων .
Σε κάθε περίπτωση για αυτό που θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω είναι πως εγώ δεν θα πάψω ποτέ να αγωνίζομαι και να υπερασπίζομαι την διαφάνεια και τα συμφέροντα του Φορέα που εκλέχθηκα να υπηρετώ.
Όσο για την σύμβουλό σας, την επόμενη φορά που θα τολμήσει να με λοιδορήσει ή να αφήσει υπονοούμενα για μένα, από την στιγμή που εσείς, είτε δεν μπορείτε είτε δεν θέλετε να με καλύψετε , να είναι σίγουροι ότι τις επιπτώσεις των λόγω ν της θα τις έχει αρμοδίως. Άλλωστε μικρός τόπος είμαστε, η πορεία του καθενός γνωστή και όπως λέει ο σοφός λαός μας :Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον.
Ελένη Κίτσου
Μέλος του ΔΣ του ΕΒΕ Ξάνθης

ΛΙΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΕΝΗ ΚΙΤΣΟΥ
Ο Πρόεδρος δεν ασχολείται ούτε με μύγες, ούτε και ποιός μυγιάζεται με ποιόν ή ποιά...
Με λιτή δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξανθης Στέλιος Μωραϊτης απαντώντας στην νέα επιστολή του μέλους του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Ελένης Κίτσου, δήλωσε τα παρακάτω: "Η κυρία Ελένη Κίτσου είναι μέλος του συνδυασμού μας και δικαιούται απόλυτα να έχει και τις προσωπικές της απόψεις και θέσεις, αλλά και την διαφορετικότητά της. Ωστόσο ο καθένας από μας κρίνεται από τα μέλη του Επιμελητηρίου και την κοινωνία. Ο Πρόεδρος ούτε ξεχωρίζει τα μέλη του Συνδυασμού, ούτε όμως και μπορεί να γίνει "διερμηνέας" των δηλώσεων ή ανακοινώσεων των μελών. Η κυρία Κίτσου ενδεχομένως εξ' ιδίων κρίνει και τα αλότρια, αλλά κι αυτό είναι δικό της δικαίωμα... Προσωπικά δεν με αγγίζουν τυχόν υπονοούμενά της και το γνωρίζει η ίδια καλύτερα απ' όλους. Είναι άλλωστε υπεύθυνο άτομο και δεν χρειάζεται υποδείξεις από κανέναν το τι θα πράξει ή πως θα λειτουργήσει.
Σε κάθε περίπτωση όμως, τόσο εγώ όσο και το Δ.Σ. έχουμε σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε από τις επιστολές της κυρίας Κίτσου και τις συνεχείς επαναλήψεις της. Κι όπως επεσήμανε άλλωστε και η ίδια, ο Πρόεδρος δεν ασχολείται ούτε με μύγες, ούτε και ποιός μυγιάζεται με ποιόν ή ποιά...".

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »