*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Νοεμβρίου

Μαθητές του 1ου Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης, φύτεψαν δέντρα στο παζάρι!

29 Νοεμβρίου


Με την υποστήριξη του Τμήματος Πρασίνου Δήμου Ξάνθης

Το Τμήμα Πρασίνου της Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου Ξάνθης, μαζί με μαθητές του 1ου Μειονοτικού σχολείου Ξάνθης, προέβη στον εξωραϊσμό παρτεριού στον χώρο του παζαριού το πρωί της Πέμπτης, παρουσία του Αντιδημάρχου Πρασίνου κ Τάσο Θεοδωρίδη, του Σχολικού Συμβούλου Τρίτης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Παπαδόπουλο Λάζαρο, του Συντονιστή Μειονοτικής Εκπαίδευσης κ. Παπαγεωργίου Νίκο, του ταμεία σχολικής εφορίας και των δασκάλων του σχολείου.
Οι μαθητές του 1ου μειονοτικού σχολείου, αφού έλαβαν τις απαραίτητες οδηγίες, με χαρά και ενθουσιασμό ξεκίνησαν να φυτεύουν τα δενδρύλλια.
Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Τάσος Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στη δενδροφύτευση τονίζοντας πως έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών όσο και των πολιτών γενικότερα για να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση. Στην πόλη μας υπάρχουν 52 πάρκα τα οποία πρόκειται να αναβαθμιστούν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Θεοδωρίδης.
Στη συνέχεια, ο κ. Παπαδόπουλος Λάζαρος, σχολικός σύμβουλος της τρίτης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης, επεσήμανε: "Το Πρωτοβάθμιο σχολείο δεν αποσκοπεί μόνο στη μετάδοση γνώσεων, αλλά κυρίως στη διαμόρφωση στάσεων και συμπεριφορών που οδηγούν τον μαθητή σε αυριανό ενεργό πολίτη που θα παίρνει μέρος στα δρώμενα της πόλης. Απολαμβάνω τη χαρά των παιδιών στο φύτεμα δενδρυλλίων, μία κίνηση που πιστεύω θα αποτελέσει παράδειγμα σε άλλα παιδιά και σημείο αναφοράς για τη μετέπειτα ζωή τους που θα παρακολουθούν την εξέλιξη των δενδρυλλίων που τα ίδια έχουν φυτέψει".
Ο κ. Παπαγεωργίου Νίκος, συντονιστής της Μειονοτικής Εκπαίδευσης,αναφέρθηκε στην περιβαλλοντική δράση των μαθητών του 1ου μειονοτικού σχολείου, αλλά και στην μειονοτική εκπαίδευση τονίζοντας: " Η Μειονοτική Εκπαίδευση αποτελεί κομμάτι του εκπαιδευτικού συστήματος της Ελλάδας. Η Ελληνική Πολιτεία προσφέρει όλα τα μέσα για την εύρυθμη λειτουργία της μειονοτικής εκπαίδευσης ώστε αν είναι εφάμιλλη με το υπόλοιπο εκπαιδευτικό σύστημα. Η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του δήμου Ξάνθης στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων περιβάλλοντος με τους μαθητές του 1ου μειονοτικού σχολείου ώστε να ευαισθητοποιηθούν όλοι στην προστασία του περιβάλλοντος και της οικολογίας."
Τον λόγο πήρε ο κ. Καλιμιτρίδης Σταύρος, δάσκαλος του σχολείου, ο οποίος απόλυτα ικανοποιημένος από την δράση και τον ενθουσιασμό των παιδιών, δήλωσε: " Η ιδέα ήταν απλή. Να ομορφύνουμε τον τόπο μας και να βελτιωθεί η ψυχολογία μας λίγο"
Τέλος, οι μαθητές μίλησαν με χαρά στα ΜΜΕ για αυτή την εμπειρία τους και την οικολογική τους δράση. Εντυπωσιακός ο λόγος των μαθητών και η άποψή τους γύρω από θέματα περιβαλλοντικά.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »