*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Οκτωβρίου

SEE THROUGH

31 Οκτωβρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, διοργανώνουν οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ σήμερα Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στις 11 π.μ. έξω από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης στην Κομοτηνή. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Ξάνθης. Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες οι Κτηνοτροφικοί σύλλογοι έστειλαν και ανοιχτή επιστολή στον νυν Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Τσαυτάρη διαμαρτυρόμενοι έντονα για τον εμπαιγμό τους από το Υπουργείο.
......
*Το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι στο νέο νομοσχέδιο για τα ακίνητα (ΕΝΦΑ) οι αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη (γεωργικών μηχανημάτων, θερμοκήπια, στάνες κλπ) δεν πρόκειται να φορολογηθούν
-Ευτυχισμένα τελικά τα... πρόβλημα! Αφού οι στάνες άντεξαν στις πιέσεις της Τρόικα!
......
*«Φαρσοκωμωδία» οι επαναληπτικές εκλογές στους ΑΝΕΛ Ξάνθης, για την συμπλήρωση δύο μελών της 5μελούς της Συντονιστικής Επιτροπής. Τι είχαμε, τι χάσαμε... Στο μεταξύ παραμένουν απλήρωτα τα ενοίκια των γραφείων στον Νίκο Προφέτη.
......
*Θα έρθει τελικά ο Τέρενς Κουίκ στην Ξάνθη, ή δεν θα έρθει μετά τις ενταύθα εξελίξεις όπου και πάλι ο Φίλιππας Τσαλίδης νίκησε τους αδελφούς  Ευστρατίου; Πάντως άφησε για μια ακόμη φορά εκτεθειμένους τους ανθρώπους του.
……

Εξακολουθούν να έχουν ζήτηση οι αγροτικές εργασίες στην Ελλάδα από αλλοδαπούς παρά την οικονομική κρίση και την ανεργία που έχει χτυπήσει τις ελληνικές οικογένειες σύμφωνα με το lamiastar.
Στην Λοκρίδα, για παράδειγμα, τέτοια περίοδο φθάνουν Ρομά από τη Βουλγαρία, οι οποίοι ταξιδεύουν πάνω από 600χλμ για να εξασφαλίσουν το ημερήσιο μεροκάματο.
Ιδια είναι η κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες, και στα ελαιοπερίβολα της Ανατολικής Φθιώτιδας, όπου η ζήτηση για δουλειά προέρχεται κυρίως από άντρες αλβανικής καταγωγής και όχι από Ελληνες.
......

Συνέλευση για τις ενέργειες του Επιμελητηρίου Έβρου απέναντι στις εταιρείες είσπραξης των πνευματικών δικαιωμάτων Α.ΕΠ.Ι-G.E.A
Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξαν αναρίθμητες διαμαρτυρίες από επαγγελματίες και του νομού Έβρου για τη τακτική που ακολουθείται από
 στην Ελλάδα και κυρίως για τη δικαστική διεκδίκηση μεγάλων απαιτήσεων που αφορούν χρήσεις παρελθόντων ετών.
Χθες η Διοίκηση του  ΕΒΕ Έβρου, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του
για την αντιμετώπιση των δικαστικών διώξεων ή εξωδικαστικών ενεργειών που αντιμετωπίζουν τα μέλη του  εκ μέρους των εταιρειών Α.ΕΠ.Ι. και G.E.A., πραγματοποίησε συνέλευση με αντικείμενο το συγκεκριμένο καυτό θέμα που αφορά γενικά όμως τους επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα και έχει πάρει σοβαρές πρωτοβουλίες στον τομέα αυτό και το ΕΒΕ Ξάνθης με μπροστάρη τον Πρόεδρο Στέλιο Μωραϊτη.
.....

Έδερνε με μανία την σύζυγό του και αυτή για να γλυτώσει έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της
Το περιστατικό συνέβη το πρωί του Σαββάτου στην Αλεξανδρούπολη, όταν ο 53χρόνος σύζυγος με μπουνιές και ιδιαίτερη βία χτυπούσε την 48χρόνη γυναίκα του. Αυτή για να μπορέσει να γλυτώσει από την μανία του, αναγκάσθηκε να πηδήξει από τον 1ο όροφο του σπιτιού της και τραυματίσθηκε σοβαρά. Ο σύζυγος έφυγε από το σπίτι και η αστυνομία που τον αναζήτησε τον συνέλαβε λίγες ώρες αργότερα. Το πρωί της τρίτης θα μεταφερθεί στον Ανακριτή καθώς του ασκήθηκε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ οι γείτονες του ζευγαριού υποστήριξαν ότι συχνά είχαμε επεισόδια στο συγκεκριμένο σπίτι.
faros24.gr
.........
 
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ: Ο Κώστας Καραμανλής δεν ξεχνά τη Θράκη.
Αυτή τον πίστεψε και τον στήριξε και αυτός της ανταπέδωσε ως πρωθυπουργός εμπράκτως την αγάπη του, με έργα που φέρουν την υπογραφή του.
Τον υποδεχτήκαμε το τριήμερο της Εθνικής γιορτής στον ορεινό όγκο της Ξάνθης.
Σε μια ιδιωτική επίσκεψη μαζί με την οικογένεια του και μερικούς φίλους περπάτησε στα μονοπάτια της οροσειράς της Ροδόπης,διέσχισε με κανό τον ποταμό Νέστο και θαύμασε για ακόμη μια φορά την ομορφιά της ακριτικής γης μας.
Όπου κι αν βρέθηκε οι Θρακιώτες τον υποδέχθηκαν με αγάπη και ενθουσιασμό, εκδηλώνοντας την παραδοσιακή τους φιλοξενία αλλά και την αναγνώριση τους προς ένα πολιτικό ηγέτη, που δεν έμεινε στα λόγια, αλλά προσέφερε σε μια περιοχή που το είχε ανάγκη αλλά και το δικαιούνταν.
(O Ευριπίδης Στυλιανίδης στο Face book, οι φωτογραφίες απο κινητό)
.......

Ελεύθεροι οι τρεις αναρχικοί για τη ληστεία στον «Μασούτη»
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις νεαροί  που συνελήφθησαν για τη ληστεία στο σούπερ - μάρκετ "Μασούτης", στην οδό Δελφών, στη Θεσσαλονίκη.
Στην απολογία τους, οι δύο 20χρονοι παραδέχτηκαν ότι  λήστεψαν το κατάστημα, ενώ υποστήριξαν ότι αντιμετωπίζουν  οικονομικά προβλήματα.
Η ανακρίτρια, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, τους άφησε ελεύθερους  υπό τους παρακάτω  όρους: της  εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα  μια φορά το μήνα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 2000 ευρώ , για τον κάθε έναν.
Στην  22χρονη κοπέλα , που αρνείται οποιαδήποτε  συμμετοχή  στην αποδιδόμενη "εγκληματική οργάνωση" και δεν αποδέχεται τις κατηγορίες, επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι , χωρίς χρηματική εγγυοδοσία.   
Η αστυνομία συνέλαβε τους τρεις νεαρούς που φέρονται ότι ανήκουν στον αναρχικό χώρο  στις 23 Οκτωβρίου.  Στην κατοχή τους βρέθηκαν 1700 ευρώ που άρπαξαν από το σούπερ- μάρκετ, ένα πιστόλι με 7 φυσίγγια,  τέσσερις  περούκες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές,   βιβλία – φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και άλλα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »