*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Σεπτεμβρίου

Ηρακλής-SKODA ΞΑΝΘΗ 1-0 Ψηλά το κεφάλι, στα… πόδια σας η πρόκριση

27 Σεπτεμβρίου


Ντεμπούτο με το αριστερό για τον Μάουρερ στον πάγκο της Skoda Ξάνθη, η οποία στο πλαίσιο των πρώτων αγώνων της β' φάσης του Κυπέλλου ηττήθηκε με 1-0 εκτός έδρας από τον Ηρακλή που απέκτησε, πλέον, προβάδισμα πρόκρισης, μολονότι η ομάδα μας στο χθεσινό παιχνίδι έδειξε ότι είναι εμφανώς καλύτερη και στα «πόδια» της βρίσκεται πλέον το 2-0 για την πρόκριση στις 31 Οκτωβρίου.
ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ Ο ΜΑΟΥΕΡ ΑΛΛΑ
Πρεμιέρα στο θεσμό του Κυπέλλου για την SKODA ΞΑΝΘΗ το απόγευμα της Πέμπτης στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια της β’ φάσης με αντίπαλο τον Ηρακλή.
Ο Ράινερ Μάουρερ στην πρώτη του παρουσία στον πάγκο της ξανθιώτικης ομάδας επέλεξε τον Μιχάλη Ζαρόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τους Χοσέμι και Γούτα κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τους Μπαξεβανίδη, Παΐτο στα μπακ, τον Φλίσκα και τον Βασιλακάκη στον άξονα, με τους Σολτάνι, Μάνταλο και Σουάρεζ Εστράδα σε πιο δημιουργικούς ρόλους και τον Σολάρι στην κορυφή της επίθεσης. Για μία SKODA ΞΑΝΘΗ που είχε και την συμπαράσταση περίπου 50 φιλάθλων της.
Παιχνίδι κέντρου στο α’ ημίχρονο του αγώνα της Θεσσαλονίκης. Δυνατές μονομαχίες και ελαφρά υπεροχή στην κατοχή μπάλας για την ξανθιώτικη ομάδα αλλά το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο αντιπάλων. Χωρίς μεγάλες φάσεις στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης όμως από το 30’ κι έπειτα οι πρώτες απειλές για τις δύο εστίες εμφανίστηκαν.
Αρχικά ο Ηρακλής προσπάθησε για το γκολ με την άστοχη κεφαλιά του Ζαχόρα ενώ μέχρι την λήξη του α’ μέρους η SKODA ΞΑΝΘΗ είχε την ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα στο σκορ σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις. Στο 38’ με τον Σολάρι, στο 41’ με τον Σολτάνι και στις καθυστερήσεις του α’ μέρους και πάλι με τον Αργεντινό επιθετικό έχασε πολύ καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ.
Οι δύο ομάδες είχαν και μία αναγκαστική αλλαγή με τον Κραγιόπουλο και τον Βάλλα να παίρνουν τις θέσεις των Κοντέων και Χοσέμι που αποχώρησαν τραυματίες.
Στα πρώτα λεπτά του β’ μέρους η πιο μεγάλη στιγμή ήταν για την SKODA ΞΑΝΘΗ που με τον Πέτρο Μάνταλο στο 47’ είχε μοναδική διπλή ευκαιρία όμως το πρώτο σουτ του βρήκε στο αριστερό δοκάρι και το δεύτερο έφυγε άουτ.
Ο Ηρακλής ήταν η ομάδα που γρήγορα ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Σίνισα Γκόγκιτς να ρίχνει στο ματς τους Τσιλιανίδη και Ονουάτσι. Αντίθετα, ο Ράινερ Μάουρερ αντικατέστησε τον Σολτάνι με τον Τριάδη. Οι φιλοξενούμενοι στην συνέχεια είχαν ευκαιρίες κυρίως με τις δύο φάσεις του Ράνου να πάρουν τη νίκη και το προβάδισμα πρόκρισης αλλά τελικά ο Ηρακλής πιο τυχερός εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά του Ζαχόρα στο 87’ και νίκησε με 1-0.
Η πρόκριση πλέον θα κριθεί στις 31 Οκτωβρίου στο SKODA ΞΑΝΘΗ Arena με τους «γαλάζιους» να έχουν το προβάδισμα.

ΦΑΣΕΙΣ - ΓΚΟΛ
29’ Σέντρα του Μπουκουβάλα κεφαλιά του Ζάχορα άουτ.
38’ Στην κόντρα επίθεση η SKODA ΞΑΝΘΗ με τον Σολτάνι να κάνει την πάσα στον Σολάρι κι ο τελευταίος με σουτ απείλησε αλλά ο Χουάντερσον ήταν σε ετοιμότητα κι απέκρουσε την μπάλα.
41’ Ο Βασιλακάκης βγήκε στην επίθεση κι «έσπασε» την μπάλα στον Σολτάνι που έχασε το κοντρόλ και μαζί την καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.
42’ Εστάδα – Μάνταλος και Σολτάνι συνεργάστηκαν με την μπάλα να φτάνει στον Σολάρι που έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο.
45’ Κεφαλιά του Κραγιόπουλου στα χέρια του Ζαρόπουλου.
45+’ Εκτέλεση φάουλ του Σουάρεζ, η μπάλα κόντραρε κι έφτασε στον Σολάρι που έκανε το δυνατό αλλά άστοχο σουτ.
47’ Μεγάλη ευκαιρία για την SKODA ΞΑΝΘΗ με τον Εστράδα να δίνει στον Μάνταλο κι ο τελευταίος με αριστερό πλασέ να «σημαδεύει» το δεξί δοκάρι και στην επαναφορά να στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.
50’ Γκολ που πέτυχε ο Μάνταλος ακυρώθηκε σαν επιθετικό φάουλ πάνω στον Σαββίδη.
53’ Άστοχο το σουτ του Βασιλακάκη.
67’ Σέντρα σουτ του Μπαξεβανίδη, η προβολή του Τριάδη πέρασε άουτ.
69’ Ο Κυριάκος μόνος του έκανε το άστοχο σουτ.
75’ Ο Μάνταλος έδωσε την πάσα στην κόντρα στον Ράνο αλλά το πλασέ του τελευταίου ήταν άσχημο.
79’ Ο Ράνος κέρδισε την μπάλα από τον Κραγιόπουλο αλλά το πλασέ του σταμάτησε στον Χουάντερσον.
80’ Προσπάθεια και σουτ του Ονουάτσι πέρασε άουτ.
86’ Στη σέντρα σουτ από το κέντρο του Καργιόπουλου, ο Ζαχόρα με κεφαλιά πέτυχε το 1-0.

Διαιτητές
Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (ΕΠΣ Αθηνών)
Α' Βοηθός: Καραβασίλης Βασίλης (ΕΠΣ Καβάλας)
Β' Βοηθός: Λαζαρης Γιώργος (ΕΠΣ Καβάλας)
4ος Διαιτητής: Κιοτζένης Ευάγγελος (ΕΠΣ Καβάλας)
Κίτρινες: 45’ Σαββίδης, 90’ Μπαξεβανίδης, 90’ Μάνταλος
Κόκκινες:

Συνθέσεις:
Ηρακλής: Χουάντερσον 6, Σαββίδης 5, Κοντέων 5 (39’ Κραγιόπουλος 5), Μπουκουβάλας 6, Κοντοδήμος 6, Ιντζόγλου 5, Πορτουλίδης 7, Κυριάκος 6, Ματσούκας 5 (61’ Ονουάτσι 5), Γιάρολιμ 5 (54’ Τσιλιανίδης 5), Ζαχόρα 7.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Ζαρόπουλος 6, Μπαξεβανίδης 5, Παΐτο 4, Γούτας 7, Χοσέμι 5 (46’ Βάλλας 5), Βασιλακάκης 5, Φλίσκας 4, Μάνταλος 6, Σουάρεζ, 5 Σολτάνι 5 (65’ Τριάδης 6), Σολάρι 4 (71’ Ράνος 6)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »