*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Σεπτεμβρίου

Καζάνι που «βράζει» και πάλι η ΣΕΚΑΠ Καταγγέλλουν Ανίσιμωφ ότι «δρα» … υπόγεια με τον Γρηγόρη Σαββίδη!

27 Σεπτεμβρίου


Δεν τα «βρήκαν» εργαζόμενοι και Ιβάν Σαββίδη, 4ωρη στάση εργασίας και πάλι από την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου κι έπονται απεργίες!
Καζάνι που «βράζει» και πάλι η ΣΕΚΑΠ με τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν ότι ο Ανίσιμωφ «δρα»… υπόγεια με τον ανεψιό του Γρηγόρη Σαββίδη, τον οποίο μάλιστα χρησιμοποιεί ως… διερμηνέα στα ελληνικά ή και… αγγλικά!
Την ίδια ώρα και σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, ο  Ιβάν Σαββίδης πλήρωσε και 2ο μισθό από τους τρεις που υπολείπονταν επί εποχής Πράτσου ακόμη,  ωστόσο «από τέλη Σεπτεμβρίου και πάλι θα είναι… δύο οι οφειλόμενοι μισθοί» και πάλι από την αρχή…
Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο με αποτέλεσμα σε νέες δηλώσεις του στο «Μ» ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κώστας Γαβριηλίδης  να μιλήσει ευθέως:
1. Για εμπαιγμό σε βάρος των εργαζομένων αφού είναι συνεχώς ανακόλουθοι απέναντί τους…
2. Επιχείρηση «διάλυσης» των σωματείων με αποκλειστικό σκοπό να ελέγξουν τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό Κίνημα, ώστε να μην υπάρχει αντίσταση και να προχωρήσουν σε μισθούς εξαθλίωσης και φτώχιας αναγκάζοντάς τους να παραιτηθούν και να φύγουν ώστε να φέρουν νέους εργαζόμενους δικής τους επιλογής.
Μάλιστα σε σκληρές δηλώσεις του στον «Μ» ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ Κώστας Γαβριηλίδης κατήγγειλε ευθέως ως «πρωτομάστορα» των «Ρώσικων» αντιδημοκρατικών πρακτικών τον γεν. διευθυντή του εργοστασίου κ. Ανίσιμωφ που ενώ ο ίδιος τους κάλεσε σε διαβούλευση, επιχειρεί πισώπλατα και «υπόγεια» μαζί με τον ανεψιό του Ιβάν, Γρηγόρη Σαββίδη να πείσει εργαζόμενους για μεμονωμένες προσωπικές συμβάσεις!!!
Μάλιστα οι εξελίξεις αυτές οδήγησαν  τους εργαζόμενους χθες το μεσημέρι (13.30-14.30) να κάνουν γενική συνέλευση και να αποφασίσουν από την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου να προχωρήσουν σε 4ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από 12.00 έως 16.00 με στόχο να προχωρήσουν εν συνεχεία σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για την απαράδεκτη στάση Σαββίδη - Ανίσιμωφ απέναντί τους.

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 30/9 ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Οι λόγοι που οι εργαζόμενοι προχωράνε πλέον σε νέες κινητοποιήσει από την Δευτέρα:
1. Καταγγέλλουν τον Ρώσο γεν. διευθυντή της ΣΕΚΑΠ κ. Ανίσιμωφ για απαράδεκτες μεθοδεύσεις κι ότι «ενώ είναι σε διαβούλευση, αυτός πιάνει έναν - έναν ξεχωριστά τους εργαζόμενους και μέλη του Σωματείου και μιλάει μαζί τους για… ατομικές συμβάσεις, πράξη απαράδεκτη και παράνομη που θα καταγγελθεί ενδεχομένως και σήμερα στον Επόπτη Εργασίας!».
2. Ενώ δεν τους έχουν δώσει στοιχεία η Διοίκηση για το μισθολογικό και τα περιμένουν από τις 13/9, διότι η εταιρεία στην μισθοδοσία ισοψηφίζει τους χαμηλούς μισθούς των εργαζομένων  με τους  μισθούς και τις παροχές των υψηλόμισθων διευθυντικών στελεχών της εταιρείας με στόχο να προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις στους μισθούς.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο «Μ» ο Κ. Γαβριηλίδης με νέα πρόσκληση η Διοίκηση τους καλεί στις 1 Οκτωβρίου για την τελική διαβούλευση και τις υπογραφές των νέων επιχειρησιακών συμβάσεων, αθετώντας τον λόγο και τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εργαζόμενους και χωρίς να προσκομίσει κανένα στοιχείο από αυτά που ζήτησαν από τις 13 Σεπτεμβρίου !! 
Και κατέληξε με νόημα: «Υπόγεια πάνε να σπάσουνε Ανίσιμων και Σαββίδης τα σωματεία και τους εργαζόμενους  αλλά δεν θα τους περάσει…Ενωμένοι θα αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »