*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Σεπτεμβρίου

Ταπεινός και σεμνός ως άνθρωπος και πολιτικός, οραματιστής και ιδεολόγος στα φωτεινά Οράματα

17 Σεπτεμβρίου


ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
«Έφυγε» ο Βαγγέλης Κουρτίδης
-Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό 12 Αποστόλων
(η φωτογραφία από τα γενέθλια του «Μ» για τον 1ο χρόνο τον Απρίλιο του 1999)

ΗΤΑΝ ένας από τους πλέον δημοφιλείς, σεμνούς και ανθρώπινους πολιτικούς που γνώρισε η πολιτική ιστορία της Ξάνθης. Μαχητικός, αληθινός, ανεξάντλητος και ακούραστος.
Ο Βαγγέλης Κουρτίδης, πρώην βουλευτής της Ν.Δ «έφυγε» χθες στις 4 τα ξημερώματα στο Πανεπ. Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για το τελευταίο της ζωής ταξίδι, σκορπίζοντας τη θλίψη και τη λύπη σε όλους μας και ειδικά σε αυτούς που τον «ζήσαμε» που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις στιγμές που περάσαμε μαζί, τις συμβουλές, τα οράματα και τις μεγάλες ιδέες τους που πολλές φορές (όπως στην ιστορική απεργιακή κινητοποίηση του 1992), ήρθαν κόντρα ακόμη και με το ίδιο το κόμμα του….
Ήμουν από τους «τυχερούς» που γνώρισα πολύ καλά τον Βαγγέλη Κουρτίδη και διδάχτηκα πολλά δίπλα του, που συμμετείχα στις πολιτικές και κοινωνικές του μάχες και η πολιτική του σκέψη επηρέασε βαθιά την ψυχή μου μέχρι και σήμερα.
Στα δύσκολα ήταν πάντα δίπλα μου, με συμπαραστάθηκε και με συμβούλευε πάντα στα στην δημοσιογραφική και προσωπική μου πορεία.
Ο Βαγγέλης Κουρτίδης γεννήθηκε στο Δαφνώνα το 1930, ήταν παντρεμένος ενώ ευτύχησε να έχει δύο άριστα παιδιά-διαμάντια τον Κώστα και τον Μπάμπη.
Ήταν γνωστός για τον αντιστασιακό του αγώνα, ενώ όχι μόνο δεν υπηρέτησε την Χούντα αλλά την πολέμησε. Διετέλεσε μέλος της Κ.Ε της Ν.Δ και βουλευτής του κόμματος  για τρεις περιόδους (18/06/1989 – 12/10/1989, 05/11/1989 – 12/03/1990, 10/10/1993 – 24/08/1996) την περίοδο των συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων.
Διετέλεσε επί σειρά ετών, Πρόεδρος της ΣΕΚΕ, της ΣΕΚΑΠ και της ΕΑΣ Ξάνθης, μέλος στο Δ.Σ. της Βιομηχανίας Ζάχαρης και μαχόμενος δικηγόρος που τον αγαπούσαν όλοι και έχαιρε της γενικής εκτίμησης και καταξίωσης.
Ήταν γνωστός για το πείσμα του και τον δυναμισμό του, ήταν ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Αείμνηστου Αλέξανδρου Μπαλτατζή ενώ διετέλεσε δικηγόρος υπεράσπισης του εκδότη μας Πάνου Παπαδόπουλου (όπως και ο γιος του Κωνσταντίνος) σε πολλές δίκες μας.  
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τρίτη στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό 12 Αποστόλων.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »