*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Σεπτεμβρίου

ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ: Μετέ, κατέβα στην αρένα της πολιτικής πρώτα όμως βγάλε το σαρίκι ή το ράσο σου!

28 Σεπτεμβρίου


Αποκαλυπτική συνέντευξη του πολιτευτή της ΔΗΜΑΡ Ροδόπης και ευθεία επίθεση κατά του «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ. Μετέ
-Μετέ, κατέβα στην αρένα της πολιτικής, πρώτα όμως βγάλε το σαρίκι ή το ράσο σου!
Τα παραπάνω διεμήνυσε ευθέως στον «Ψευτομουφτή» Ξάνθης Αμέτ Μετέ, ο πολιτευτής της ΔΗΜΑΡ και πρώην βουλευτής της Ν.Δ. δικηγόρος Ιλχάν Αχμέτ μετά την υποχρεωτική άδοξη «παραίτησή» τους (του ιδίου και του πρώην Βουλευτή Μάντατζη Τσετίν) από τις θέσεις των αντιπροέδρων της περιβόητης Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτ. Θράκης!
Μάλιστα αυτήν την φορά ο κ.Ιλχάν Αχμέτ έστρεψε τα πυρά του κατά του Μετέ όχι από το Twitter ή το face book αλλά μέσα από την εφημερίδα «Χρόνος» Κομοτηνής τονίζοντας στην αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε στον Δήμο Μπακιρτζάκη ευθέως ότι:
 «Οι θρησκευτικοί ηγέτες στην μειονότητα είναι ανάγκη να μάθουν πως έκλεισε πια η εποχή κατά την οποία όπως παλιά με θρησκευτικούς φετφάδες έδιναν κατευθύνσεις στις πολιτικές εξελίξεις και στους πολιτικούς».
Κι ενώ αντικειμενικοί κύκλοι μιλούν για σωτερικές κόντρες μεταξύ των πλέον προβεβλημένων μελών της μειονότητας που μάλιστα προσπαθούν να αναδείξουν τον ηγετικό τους ρόλους κατέχοντας θέση στην άτυπη συμβουλευτική επιτροπή, η παραίτηση από τη θέση του αντιπροέδρου του πολιτευτή της ΔΗΜΑΡ Ιλχάν Αχμέτ έβαλε «φωτιά» στην αντιπαράθεση που εδώ και καιρό έχει ανοίξει με τον «Ψευτομουφτή» Ξάνθης κ. Μετέ, τονίζοντας με νόημα » «όποιος θέλει να κατεβεί στην αρένα της πολιτικής πρέπει να βγάλει το σαρίκι ή το ράσο του».


ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ… ΕΦΤΑΣΑΝ!
Το ιστορικό και πως ξεκίνησε η αντιπαράθεση. Η συμμετοχή λοιπόν του Ιλχάν Αχμέτ σε ιφτάρ που είχε δοθεί μέσα στο καλοκαίρι στο αμερικανικό προξενείο Θεσσαλονίκης και η συμμετοχή του στην τέλεση του απογευματινού ναμαζιού από τον μουφτή Ξάνθης Μεχμέτ Σινίκογλου, ο οποίος ήταν επίσης καλεσμένος στο ιφτάρ, φαίνεται αποτέλεσε την αρχή της έριδας στην επιτροπή που έδωσε συνέχεια σε δύο παραιτήσεις. Συγκεκριμένα την παραίτησή τους από τις θέσεις των αντιπροέδρων της συμβουλευτικής επιτροπής της μειονότητας υπέβαλαν πριν λίγες μέρες ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη και ο Ιλχάν Αχμέτ.
Μάλιστα προηγήθηκε ανακοίνωση του Ιλχάν Αχμέτ στην οποία έγραφε επί λέξη: «Αναφορικά με κάποιες σπέκουλες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες μέρες σχετικά με το ιφτάρ στο αμερικανικό προξενείο, επιθυμώ να δηλώσω τα εξής: Η τέλεση του απογευματινού ναμαζιού μετά από το ιφτάρ, η ανάγνωση του εζάν, αποτελεί στάση ενός μουσουλμάνου που έχει κρατήσει την νηστεία. Και το ναμάζι μου δεν το έκανα πίσω από έναν χριστιανό, αλλά στα πλαίσια των θρησκευτικών κανόνων έγινε πίσω από έναν μουσουλμάνο. Θεώρησα πως η εκ μέρους των διορισμένων μουφτήδων τέλεση του ναμαζιού σύμφωνα με τους θρησκευτικούς κανόνες δεν εμπεριείχε κάτι το επιβλαβές, και πιστεύω πως η χρήση του περιστατικού αυτού ως πολιτικού υλικού αποτελεί αγένεια και παράβαση του πνεύματος του Ραμαζανιού και της Ισλαμικής νοοτροπίας. Καταγγέλλω αυτούς που το χρησιμοποίησαν έτσι και τους αφήνω στην κρίση του Θεού.
Η μειονότητά μας και εγώ δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε την ψυχολογική κατάσταση και τις κινήσεις κατάθλιψης του εκλεγμένου μουφτή που μίλησε στον ραδιοσταθμό Τσινάρ FM. Όντας ο ίδιος θρησκευτικός ηγέτης πρέπει να μάθει την ιερότητα του να κάνει ναμάζι, ότι στο Ισλάμ το ναμάζι τελείται για τον Αλλάχ και ότι δεν υπάρχει θεολογική τάξη όπως γίνεται στον χριστιανισμό. Χώρος επίλυσης των μειονοτικών θεμάτων είναι η πολιτική και δεν πάει σε κανένα να κάνει πολιτική μέσω της θρησκείας, πολύ περισσότερο δε δεν συνάδει με τις αρχές και τις εντολές της ισλαμικής θρησκείας. Από τους εκλεγμένους μουφτήδες η προσδοκία είναι να δραστηριοποιούνται στον θρησκευτικό τομέα και να βοηθούν τον κόσμο μας μόνο σε αυτόν. Αυτή είναι η ευθύνη που τους έδωσε ο κόσμος μας. Την ευθύνη για την πολιτική την έδωσε στους πολιτικούς. Εάν όμως η κατάσταση διαμορφώνεται έτσι και οι θρησκευτικοί μας εκπρόσωποι θέλουν να περάσουν στο πεδίο της πολιτικής, τότε μπορούν να βγάλουν το σαρίκι τους και να ζητήσουν την ψήφο του κόσμου. Η μειονότητα αυτή δεν είναι αυτή που ήταν πριν από 30 χρόνια, η μειονότητα αυτή πλέον είναι μια σύγχρονη συνειδητή μειονότητα που σκέφτεται με την θρησκευτική και εθνική της καταγωγή και το εκπαιδευτικό της επίπεδο. Οι θρησκευτικοί ηγέτες στην μειονότητα είναι ανάγκη να μάθουν πως έκλεισε πια η εποχή κατά την οποία όπως παλιά με θρησκευτικούς φετφάδες έδιναν κατευθύνσεις στις πολιτικές εξελίξεις και στους πολιτικούς».

ΝΕΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΤΩΝ «ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΔΩΝ» ΑΠΟ ΙΛΧΑΝ!
ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΟΥΦΤΗ
Ωστόσο στην συνέντευξή του στον «Χρόνο» ο κ.Αχμέτ Ιλχάν προχωράει αυτήν την φορά ένα βήμα παραπάνω αφού στην ουσία ζητάει την κατάργηση των «Ψευτομουφτήδων» Ξάνθης και Ροδόπης, προτείνοντας τα παρακάτω: «Μπορεί να ξεκινήσει ένας διάλογος με την μειονότητα μέσω των εκπροσώπων της ή και με την ίδια και στο θέμα εκλογής του μουφτή. Τίποτα δεν μπορεί να είναι ταμπού». Επίσης ο  πολιτευτής της ΔΗΜΑΡ επισημαίνει στην συνέντευξή του για μία ακόμα φορά ότι οι μουφτήδες «πρέπει να περιορίζονται μόνο στα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Όποιος θέλει να κατεβεί στην αρένα της πολιτικής πρέπει να βγάλει το σαρίκι του ή το ράσο του και να κατεβεί. Μπορεί κάποιοι να θύμωσαν και να είπαν ότι καυγαδίζω. Παραιτήθηκα από αντιπρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής μειονότητας γιατί δεν συμφωνώ με αυτή τη λογική των θρησκευτικών ηγετών. Δεν μπορούν να αναμιγνύονται αυτοί σε θέματα καθαρά πολιτείας και πολιτικής».
Επίσης ο κ.Ιλχάν τονίζει ότι διαφωνεί όταν το θέμα του θρησκευτικού ηγέτη λαμβάνει πολιτική χροιά καταλήγοντας ως εξής. «Όλοι πιστεύουμε σε ένα θεό, όλοι πιστεύουμε στους προφήτες κι όλοι θέλουμε το καλό της ανθρωπότητας και να έχουμε την εύνοια του θεού. Αλλά χωράει πολιτική εδώ. Με τον μακαριστό Δαμασκηνό είδαμε και πάθαμε. Ο τόπος πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά σε διάφορα επίπεδα τη στάση του μακαριστού Δαμασκηνού. Εγώ βγήκα με όλο το πολιτικό κόστος ότι άλλο είναι βουλευτής, άλλο πολιτικός. Οπωσδήποτε είμαι πολιτικός και θέλω να εκλεγώ αλλά από την άλλη δεν μπορώ να θυσιάσω και κάποια πράγματα όπως τις ιδέες μου. Εγώ πιστεύω ότι ο κόσμος θα με στηρίξει γιατί σας είπα άλλο είναι το ένα, άλλο είναι  το άλλο.
Στην πολιτική καλό είναι καμιά φορά να σπας και αυγά αρκεί να κάνεις ομελέτα. Δηλαδή να είναι στοχευμένη η κίνηση να μην πυροβολείς δηλαδή στον αέρα. Πιστεύω και το κόμμα μου η ΔΗΜΑΡ εκφράζει το ίδιο.
Ο ίδιος είμαι βέβαια φιλελεύθερος, αυτό δεν το έχω κρύψει ποτέ». Εξέφρασε τέλος την άποψη του υπέρ του διαχωρισμού εκκλησίας με το κράτος.

 «ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ» ΕΝΩ Ο ΙΛΧΑΝ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ, Ο ΤΣΕΤΙΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ… ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΑΝ!
Υπενθυμίζουμε ότι από την πλευρά του και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάντατζη Τσετίν εξαπέλυσε την περασμένη Τετάρτη σκληρή επίθεση κατά του «Ψευτομουφτή Ξάνθης» κ.Μετέ αλλά και του νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Χουσεϊν Ζεϊμπέκ με σκληρές δηλώσεις του στην εφημερίδα «Θρακη» με την διαφορά ότι «ενώ ο Ιλχάν ομιλεί περί παραίτησής τους’, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι τους… «απομάκρυναν από τη θέση του αντιπροέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής Μετέ και Χουσεϊν Ζεϊμπέκ!!! (Σ.Σ. Άλλα ο ένας, δηλαδή κι άλλα ο άλλος…!».
Συγκεκριμένα ο Μάντατζη Τσετίν δήλωσε στη «Θράκη» τα παρακάτω:
«Με τον κ. Ιλχάν αποχωρήσαμε από την προεδρία διότι πριν πέντε μήνες είχα επισκεφθεί την Βακουφική Επιτροπή. Τότε το συμβάν δεν είχε ενοχλήσει κανένα. Όμως όταν έγινε το συμβάν με τον κ. Ιλχάν Αχμέτ στο Ιφτάρ που έγινε στο αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, προφανώς ενοχλήθηκε ο κ. Μετέ. Αυτό που έχω εγώ να πω είναι ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, κ. Ζεϊμπέκ, βρήκε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τόσο την επίσκεψή μου στην Βακουφική Επιτροπή όσο και το προσκύνημα του κ. Ιχάν πίσω από τον κ. Σινίκογλου… Έτσι από τη μία είχαμε την ανάμιξη στην πολιτική ενός θρησκευτικού ηγέτη, κάτι που δεν έπρεπε να έχει γίνει, ενώ από την άλλη ήρθε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε την απομάκρυνσή μου από την Συμβουλευτική Επιτροπή σε συνεργασία με τον κ. Μετέ… Οι δύο τους βρήκαν την ευκαιρία για να μας απομακρύνουν!!!».

ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Ο… ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΖΕΪΜΠΕΚ ΧΟΥΣΕΙΝ!!
Και καταλήγει στις δηλώσεις του ο Μάντατζη Τσετίν ως εξής: «… Εκεί που θέλω να σταθώ όμως είναι ότι αυτός δεν ήταν σωστός τρόπος να συμπεριφερθεί ένας υποτίθεται αριστερός βουλευτής, δηλαδή να έρχεται να με αναγκάσει να ζητήσω συγνώμη από αυτούς. Εμείς αρνηθήκαμε και παραιτηθήκαμε. Δεν μπορώ να διανοηθώ αριστερός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να μπαίνει σε τέτοιες διαδικασίες, να μας καρφώνει, να ζητάει να υποκύψουμε και να στέλνει και επιστολή ακόμη στην επιτροπή... Αλήθεια όλο αυτό το ξέρει το κόμμα του και τι λέει γι’ αυτό;… Ίσως να ήθελε να γίνει αυτός αντιπρόεδρος και τα έκανε όλα αυτά… Δεν γνωρίζω αλλά δεν το πιστεύω κιόλας και μάλλον το αποκλείω…».
-Τα συμπεράσματα  και σχόλια για σας…
Π.Π.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »