*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Σεπτεμβρίου

Τελέστηκε χθες ο Αγιασμός του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης

20 Σεπτεμβρίου



Μητροπολίτης Ξάνθης:
Πικρία για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ίδιο το Ίδρυμα και οι εργαζόμενοί του!


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΕΝΗΣ:
Είμαστε κοντά στο Ψυχολογικό Κέντρο!
«Είναι άδικο να έχει γίνει δημόσιο το Κέντρο Β. Ελλάδος στο οποίο ανήκει το Ψυχολογικό κέντρο της Ξάνθης και όχι το ίδιο και μάλιστα είχαν την πρόθεση αν το κλείσουν κιόλας...».
Με ευλάβεια τελέστηκε ο Αγιασμός του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης από τον Μητροπολίτη Ξάνθης το πρωί της Πέμπτης, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στο συνοικισμό της Χρύσας, παρουσία εκπροσώπων του Δήμου Ξάνθης, της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, του Δ΄ ΣΣ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΔΣ του Γηροκομείου Ξάνθης καθώς και της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, και φυσικά των μαθητών, των οικογενειών τους, των εργαζομένων του κέντρου και του Συλλόγου «Φίλοι του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης».
Το Ψυχολογικό κέντρο Ξάνθης άνοιξε τις πύλες του την 1η Σεπτεμβρίου 2013 έπειτα από τη μηνιαία διακοπή του λόγω καλοκαιρινής περιόδου και υποδέχτηκε με χαρά τους μαθητές του τη νέα σχολική χρονιά, ώστε να συνεχίσουν να αξιοποιούν τις ικανότητες και τα ταλέντα που έχουν.
Παρόλο που το κλίμα ήταν πολύ ευχάριστο και ακούγονταν συνεχώς οι φωνές και τα γέλια των παιδιών του Ψυχολογικού κέντρου, ωστόσο η ατμόσφαιρα φορτίστηκε στο άκουσμα – διά στόματος Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονα - μίας αδικίας που έχει διαπραχθεί σε βάρος του Ψυχολογικού κέντρου της πόλης.
Στο Ψυχολογικό Κέντρο Β. Ελλάδος που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και έχει γίνει δημόσιο, ανήκει το Ψυχολογικό κέντρο Ξάνθης, αφού λειτουργεί τόσα χρόνια ως παράρτημά του. Ενώ το Ψυχολογικό Κέντρο Β. Ελλάδος έχει γίνει δημόσιο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει και για το δικό μας κέντρο. Όταν λοιπόν ολοκληρώθηκε η τέλεση του αγιασμού, ο Μητροπολίτης με πικρία αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Ψυχολογικό κέντρο Ξάνθης και οι εργαζόμενοί του τα τελευταία χρόνια, ενώ με αισιοδοξία δήλωσε πως αναμένει να επανορθωθεί το λάθος και η αδικία σε βάρος του Ψυχολογικού Κέντρου της Χρύσας, κάτι για το οποίο έχει λάβει τις διαβεβαιώσεις των τοπικών φορέων και βουλευτών του νομού. «Η καινούρια σχολική χρονιά αρχίζει για όλα τα σχολεία με αρκετά προβλήματα, κάτι που δεν αφήνει ανεπηρέαστο το δικό μας κέντρο. όμως εμείς πιστεύουμε και έχοντας και τις διαβεβαιώσεις, ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επανορθώσουν μία παράλειψη που έχουν κάνει εδώ και χρόνια στο Ψυχολογικό κέντρο της Ξάνθης γιατί αφού ήταν παράρτημα του κέντρου της Θεσσαλονίκης και έγινε δημόσιο εκείνο, κατά συνέπεια έπρεπε να ακολουθήσει και το παράρτημα της Ξάνθης. Έχουμε τις διαβεβαιώσεις ότι σύντομα ετοιμάζεται η νομοθετική ρύθμιση για να λυθεί το πρόβλημα. Ευελπιστούμε ότι θα βρει το δρόμο του το κέντρο, ώστε να αποτελεί έναν χώρο που τα παιδιά θα ασκούν και θα ασκούνται, θα χαίρονται και θα αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης και στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους αλλά όλους τους φορείς που συμπαρίστανται στο ψυχολογικό κέντρο της Ξάνθης και το στηρίζουν με κάθε τρόπο.
Συγκινητική η στιγμή όταν ευχαρίστησε όλους τους εργαζομένους του κέντρου που δουλεύουν τόσο καιρό χωρίς να πληρώνονται, υποκινούμενοι μόνο από την αγάπη τους για τα παιδιά. «Ευχαριστώ βαθιά τους εργαζομένους του κέντρου για την κατανόηση που δείχνουν και τις προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά, χωρίς να αμείβονται. Θα τα πάρουν τα χρήματά τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλος ο αγώνας που δίνουν καθημερινά δεν είναι δύσκολος. Έχουν υπερβάλλει τον εαυτό τους και τις ανάγκες τους και δείχνουν πόσο πολύ αγαπούν το χώρο και τα παιδιά. Σύντομα πιστεύω θα λυθούν όλα μας τα προβλήματα ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του».
Την τέλεση του αγιασμού τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Δημήτρης Μπένης, ο οποίος δήλωσε τα εξής:
«Είναι άδικο να έχει γίνει δημόσιο το Κέντρο Β. Ελλάδος στο οποίο ανήκει το Ψυχολογικό κέντρο της Ξάνθης και όχι το ίδιο και μάλιστα να είχαν την πρόθεση αν το κλείσουν κιόλας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα λυθεί το θέμα. Ετοιμάζεται μία νομοθετική ρύθμιση για να γίνει δημόσιο. Παρακολουθώ το ψυχολογικό κέντρο από πολύ κοντά. Γίνεται πολύ σημαντικό έργο εδώ τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς. Αγωνίζονται όλοι καθημερινά για την καλύτερη πορεία και εξέλιξη του κέντρου. Κανείς δεν μπορεί να γυρίσει το κεφάλι και να μην αναγνωρίσει τη σημαντική δουλειά που γίνεται. Όλοι οι φορείς είμαστε κοντά στο Ψυχολογικό κέντρο Ξάνθης, το οποίο μας ενώνει».
Συνομιλώντας κανείς έστω και λίγο με αυτά τα υπέροχα πλάσματα που περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στο κέντρο, μαθαίνουν καινούρια πράγματα, διασκεδάζουν, προσφέρουν, κοινωνικοποιούνται, τρώνε, μερικά κοιμούνται εκεί και κοιτώντας τα από μακριά πόσο χαρούμενα είναι, θα βρουν 1.000.000 λόγους που εξηγούν γιατί δεν ΠΡΕΠΕΙ όχι μόνο να μη κλείσει το ψυχολογικό κέντρο της Ξάνθης, αλλά και γίνει δημόσιο ώστε η ζωή και η καθημερινότητα όλων εκεί να είναι αξιοπρεπής.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »