*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Αυγούστου

Χρόνια τώρα… με γράφετε! Είπε με νόημα... Δημοτικός έλεγχος στα περίπτερα της πόλης, ενώ για καταπατήσεις μίλησε ευθέως ο Θανάσης Ξυνίδης!

23 Αυγούστου


Τον έλεγχο των περιπτέρων της πόλης για καταπατήσεις κοινοχρήστων και δημοσίων χώρων ζήτησε η παράταξη Χρίστου Πούλιου (ο ίδιος απουσίαζε γιατί συνεχίζει τις διακοπές του στη Θάσο...), κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρα.
Αφορμή στάθηκε η συζήτηση του 20ου θέματος εντός ημερησίας διάταξης του οργάνου που αφορούσε την έγκριση ή μη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για τη μεταφορά ενός περιπτέρου. Πρόκειται για περίπτερο που βρίσκεται επί της οδού Μιαούλη και το οποίο βρίσκεται μπροστά από ένα κατάστημα. Μετά από σχετική καταγγελία,
ότι το εν λόγω περίπτερο εμποδίζει στο σημείο που είναι τοποθετημένο, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε τη μεταφορά του σε άλλο σημείο επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη.
Ο ιδιοκτήτης ωστόσο του περιπτέρου βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας παράταση για τον χρόνο μεταφοράς του περιπτέρου. Όπως εξήγησε αυτό ανήκει στην πεθερά του, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Παράλληλα ανέφερε πως το κόστος για τη μεταφορά του περιπτέρου ανέρχεται σε 2.000 ευρώ.
Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισαν να δώσουν μια προθεσμία έξι μηνών για τη μεταφορά του περιπτέρου, με τον δήμαρχο Ξάνθη κ. Μιχάλη Στυλιανίδη ωστόσο να τονίζει μεταξύ άλλων πως «θα πάτε εκεί που λέει η Επιτροπή. Εκεί που βρίσκεστε σήμερα είστε κολλημένοι με το κατάστημα. Δεν υπάρχει χώρος για τους πεζούς. Εκεί που θα πάτε δεν θα υπάρχει άλλο κατάστημα από πίσω και δεν θα ενοχλείτε και τους πεζούς. Είναι ένας κεντρικός δρόμος και σίγουρα θα είναι καλύτερα και για σας αλλά και τον κόσμο».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »