*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Αυγούστου

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» ΝΔ & ΠΑΣΟΚ, ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ-«ΒΡΑΖΕΙ» Η ΝΔ!

31 Αυγούστου


Βράζει ο τόπος στη Ξάνθη και γενικά στην Περιφέρεια (και ιδίως στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας), αφού σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ, υπογείως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν κιόλας «μοιράσει» τις Περιφέρειες και μάλιστα η αρχική συμφωνία είναι να διεκδικήσουν οχτώ «γαλάζιοι» και πέντε «πράσινοι» το σύνολο των Περιφερειών με στόχο να εκλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερους εκλεκτούς τους!!! Έτσι το ΠΑΣΟΚ φέρεται να διεκδικεί την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και την Περιφέρεια Κρήτης!!! Και με πιο απλά λόγια, σύμφωνα με το δημοσίευμα φαίνεται να επιβεβαιώνονται οι διάφορες φήμες σύμφωνα με τις οποίες Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχουν έρθει σε συμφωνία προκειμένου να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Άρη Γιαννακίδη στην Περιφέρεια που υποστηρίζεται όπως λένε οι πληροφορίες και από τον πρώην Υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη:

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» ΜΕ ΤΙΤΛΟ, «ΑΚΡΟΒΑΣΙΑ
ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΧΟΙΝΙ» τονίζοντας με νόημα, «το ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί ενώπιον του μεγάλου πολιτικού διλλήματος που σχετίζεται με την διπλή εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου για την Αυτοδιοίκηση και το Ευρωκοινοβούλιο.
Αναλυτικά το κείμενο του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ με τίτλο «Ακροβασία σε τεντωμένο» αναφέρει τα παρακάτω:
Μετέωρα βήματα για να ισορροπήσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και στο κόμμα κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, διαπιστώνοντας ότι απομένουν μόλις εννέα μήνες για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των ευρωεκλογών, η οποία σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει την πορεία του ΠΑΣΟΚ. Ο κ.Βενιζέλος επιθυμεί διακαώς τη συγκρότηση της μεγάλης Κεντροαριστεράς, βασικός κορμός της οποίας θα είναι το ΠΑΣΟΚ, όμως δεν τρέφει αυταπάτες, αφού γνωρίζει ότι Σοσιαλδημοκρατία και συγκυβέρνηση με τη ΝΔ μέσα από ένα σχήμα που ακολουθεί μνημονιακές πολιτικές δεν συμβαδίζουν...
Σε λίγου μήνες το ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί ενώπιον ενός μεγάλου πολιτικού διλήμματος που σχετίζεται με τη διπλή εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου για την Αυτοδιοίκηση και το Ευρωκοινοβούλιο: Πως, συμμετέχοντας στην κυβέρνηση και, μάλιστα, ενεργά, θα ζητεί την ψήφο του ελληνικού λαού χωρίς να ασκεί κριτική στη ΝΔ; Το πρόβλημα καθίσταται ιδιαίτερα σύνθετο ακόμη επισήμως στα κομματικά όργανα, το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται να κατέβει από κοινού με τη ΝΔ στις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας και σε αρκετούς δήμους. Μόνο έτσι, άλλωστε, θα μπορέσουν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης να απομειώσουν τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δηλώνει ήδη ότι θα δώσει πολιτική μάχη για τις περιφέρειες και τους δήμους, χαρακτηρίζοντας τους πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπογείως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν κιόλας «μοιράσει» τις περιφέρειες και μάλιστα η αρχική συμφωνία είναι να διεκδικήσουν οχτώ «γαλάζιοι» και πέντε «πράσινοι»  το σύνολο των περιφερειών με στόχο να εκλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερους εκλεκτούς τους. Για παράδειγμα, το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την Περιφέρεια Κρήτης με τους ήδη εκλεγμένους περιφερειάρχες, ενώ η ΝΔ επιθυμεί την Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική Μακεδονία και τη Στερεά Ελλάδα. Επίσης ακόμη δεν έχει διασαφηνιστεί ποιο από τα δύο κόμματα θα «αγκαλιάσει» τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη-υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές-, όπως δεν έχει διευκρινιστεί εάν τελικώς το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει εκ νέου τον περιφερειάρχη Δωδεκανήσου, με τον οποίο δεν διατηρεί πλέον τις καλύτερες πολιτικές σχέσεις.
«Το πρόβλημα είναι ορατό. Πως, από τη μία, θα κατέβουμε από τη Νέα Δημοκρατία στις περιφέρεις και, από την άλλη, θα ζητάμε από τους πολίτες να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές και όχι τη ΝΔ;»  λένε έμπειροι παράγοντες της Χαριλάου Τρικούπη, τονίζοντας ότι απαιτούνται χειρουργικής ακρίβειας πολιτικοί χειρισμοί.
Επίσης, εμμέσως πλην σαφώς παραδέχονται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει εγκλωβιστεί στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ αφού επί της ουσίας η συμμετοχή στη δικομματική αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την υλοποίηση του σχεδίου για την ανασυγκρότηση της μεγάλης Κεντροαριστεράς. Η ιδέα της δημιουργίας της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης ακυρώνεται από την ίδια τη συμπόρευση με τη Νέα Δημοκρατία και παράλληλα, από την υλοποίηση μιας πολιτικής που είναι περισσότερο νεοφιλελεύθερη και δεν διαθέτει χαρακτηριστικά που θεωρητικά υπηρετεί η Σοσιαλδημοκρατία.

Πονοκέφαλος η συγκατοίκηση
 Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως γνωρίζει καλά ότι ένα μεγάλο τμήμα του κόμματος του ακόμη δεν έχει συμβιβαστεί-και προφανώς δεν θα συμβιβαστεί ποτέ- με την ιδέα της συγκατοίκησης με τη Δεξιά. Βουλευτές και στελέχη όπως οι Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννης Κουτσούκος, Θεοδώρα Τζάκρη, Δημήτρης Κρεμαστινός δεν είναι σε καμία περίπτωση ικανοποιημένοι από τον εναγκαλισμό του κόμματος τους με τη Ν.Δ
Ένα επιπρόσθετο πρόβλημα έρχεται να εντείνει τους «πονοκεφάλους» στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη σε σχέση πάντα με την προοπτική της ευρωαναμέτρησης. Το γεγονός πως ο κ.Ευάγγελος Βενιζέλος είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης λειτουργεί αποτρεπτικά στο να διενεργήσει ο ίδιος προεκλογικό αγώνα για το ΠΑΣΟΚ. «Πως θα μπορέσει να συμβιβάσει την ιδιότητα του αντιπροέδρου του ΠΑΣΟΚ;» διερωτώνται οι πιο ανήσυχοι στη Χαριλάου Τρικούπη.
Εκ των πραγμάτων, λοιπόν ήδη άρχισαν να σκέφτονται πιθανά πρόσωπα που θα μπορούσαν να τεθούν επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ. «Δεν μπορεί να είναι ένα τυχαίο πρόσωπο θα πρέπει ο επικεφαλής να δώσει πολιτική μάχη και ουσιαστικά να διεξαγάγει και τον εκλογικό αγώνα για λογαριασμό του κόμματος», λένε, ευελπιστώντας ότι στη πορεία θα βρεθεί ο ιδανικός υποψήφιος.
Επισημαίνεται ότι ο πρώτος που μίλησε σε συνέντευξή του στις 22 Ιουλίου για «Κεντρική απόφαση η στήριξη Γιαννακίδη από τη Ν.Δ», ήταν ο πρώην Υπουργός και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Σωκράτης Ξυνίδης με αποτέλεσμα να δεχτεί μάλιστα και την προσωπική επίθεση του πρώην Νομάρχη Ξάνθης Γιώργου Παυλίδη που τον είχε χαρακτηρίσει μάλιστα, «εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ»!!! !


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »