*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Ιουλίου

Μουσουλμανόπαιδες ούρησαν στις εικόνες!

31 Ιουλίου


Καταγγελτική και αποκαλυπτική επιστολή του Αρχιμανδρίτη Βησσαρίων Τοπαλίδη –Βεβήλωσαν ιερό παρεκκλήσιο στην πλατεία του Αυξεντίου


Δυστυχώς συνεχίζονται τα κρούσματα με τις κλοπές ή ζημιές που παρατηρούνται τελευταία σε Ιερούς Ναούς. Στη βεβήλωση του ιερού παρεκκλησίου που βρίσκεται τοποθετημένο στην πλατεία του χωριού Αυξέντιο στον δήμο Αβδήρων Ξάνθης προχώρησαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες για την αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, μουσουλμανόπαιδες από τα γύρω χωριά όμως, σύμφωνα με την καταγγελτήρια επιστολή που κοινοποίησε στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης ο Αρχιμ/της Βησσαρίων Τοπαλίδης!!!
Σύμφωνα με την καταγγελία οι δράστες προκάλεσαν φθορές στο παρεκκλήσι, σπάζοντας τη γυάλινη πορτούλα του και αφού πέταξαν έξω τις εικόνες, δεν δίστασαν να…ΟΥΡΗΣΟΥΝ επάνω σε αυτές!!!
Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι οι κάτοικοι της περιοχής προχώρησαν ήδη στην αποκατάσταση των ζημιών, ωστόσο δεν σηνελήφθηκε κανείς από τους βέβηλους!

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ ΤΟΠΑΛΙΔΗ
IΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ
ΞΑΝΘΗΣ ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ
Αρ.πρωτ.17                                       
25/7/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μεγάλη λύπη και έντονη ανυσηχία προκάλεσε στους Χριστιανούς κατοίκους του χωριού Αυξεντίου η από 24ης Ιουλίου και περί την 02.00 περίπου μεταμεσονύκτιον ώραν, βεβήλωσις ιερού παρεκκλησίου, ευρισκομένου στην πλατεία-κιόσκι, από  μουσουλμανόπαιδες των γειτονικών μας χωριών Αλκιώνης και Π.Κατραμίου.
Ως Ιερέας και πνευματικός πατέρας των χριστιανών της ενορίας μου του Αγίου Δημητρίου Αυξεντίου εκφράζω την βαθύτατη λύπη μου για τα έργα της ντοπής αυτών των παιδιών. Δεν είναι λίγε οι φορές, σύμφωνα με παράπονα των ενοριτών μου, που αναταράσσουν την ησυχία τους προκαλώντας υλικές ζημιές επιβαρύνοντας τα οικονομικά του Δήμου Αβδήρων, με αποκορύφωμα την χθεσινή αποτρόπαιη και επαίσχυντη πράξη τους επιβαρύνοντας αυτή τη φορά την ίδια τους την ψυχή αφού η ζημία που προκάλεσαν φτάνει σε ύψος πνευματικής αξίας.
Τα ιερά των Ορθοδόξων Χριστιανών τα σεβάστηκαν μεγάλοι σουλτάνοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Έχουμε αρκετά βαρύνει την γη μας από τα έργα της ανομίας. Έχουμε ανάγκη από τα έργα της αγάπης της Διλαφελφείας και της ενότητος. Είναι άδικο εως και ανόητο να καταφέρεται κάποιος κατά του Χριστιανισμού όταν αυτός μπορεί να τον δώσει όλα τα παραπάνω, την φιλαδελφεία την ενότητα και την αγάπη, στην πλήρη μορφή τους.
Στο χωριό μας είναι ευπρόσδεκτος όποιος μπορεί να το σέβεται είτε αυτό έχει να κάνει με υλικά πράγματα που το στολίζουν ή και εξυπηρετούν, πολύ δε περισσότερο τους ανθρώπους του, που αποτελούν ζωντανές εικόνες του Τριαδικού Θεού.
Αρχιμ/της Βησσαρίων Τοπαλίδης
Υ.Γ Στο βεβηλωθέν Ιερό Παρεκκλήσιο θα τελεσθεί αγιασμός όπως προβλέπεται από τους Ιερούς Κανόνες

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »