*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιουνίου

ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΕ ΤΕΛΙΚΑ! ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ....ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ! ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Ο ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ;;;

30 Ιουνίου
            ΣΕΜΝΑ &ΤΑΠΕΙΝΑ
*Ποιοί μας διοικούν τελικά στον Δήμο Ξάνθης. Και δεν αναφέρομαι βέβαια μόνο σ' αυτούς της συμπολίτευσης, αλλά και σε αυτούς της αντιπολίτευσης...Δημήτρη Βορίδη, Ανταμπούφη κλπ
....
*Για παράδειγμα ο Βορίδης. παραίτηθηκε απο την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ μετά την θεαματική του αποχώρηση απο το Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα δια....επιστολής! Πλην όμως ακόμη δεν παραιτήθηκε ολοσχερώς και τώρα το...σκέπτεται!
-Διότι "πέσανε" απο πάνω του Πούλιος, Στρατηγός και δεν ξέρω ποιοί άλλοι και είναι ακόμη υπό....σκέψη!
....
*Όταν λοιπόν σύσσωμη συμπολίτευση και αντιπολίτευση έχουν πέσει επάνω στον Βορίδη να τον "πείσουν" να μην παραιτηθεί....φανταστείτε τι "ξηραήλα" συμβούλων υπάρχει γενικώς. 
Το ωραίο είναι οτι αν ο Βορίδης παραιτηθεί ολοκληρωτικά, τότε κανείς δεν δέχεται να πάει στη θέση του απο την αξιωματική αντιπολίτευση. 
Ο Θανάσης Ξυνίδης γιατί παραιτήθηκε για να μην...επανέλθει, ο Σπύρος Μαζαράκης για τον ίδιο λόογ αλλά και γιατί είναι ....δημόσιος υπάλληλος και φοβάται, η δικηγόρος κ.Πατσίδου παρομοίως για τον ίδιο λόγο...και πάει λέγοντας.
-Αφού στην συγκεκριμένη επιτροπή η όλη κατάσταση "μυρίζει" γενικώς....",μπαρούτι" και δικαστήρια, ειδικά μετά τις καταγγελίες Τσεγγελίδη στο δημοτικό συμβούλιο την περίοδο που ήταν δημοτικός αστυνόμος της πόλης και τα έλεγε μάλιστα και στα ραδιόφωνα!
....
*Έτσι λοιπόν, όλοι περιμένουνε τι θα πει ο Βορίδης! Ακόμη κι ο Δήμαρχος που ήταν και αυτός που τον έβαλε οριστικά στη "θέση" του για τα αυθαίρετα και τις παρανομίες που είχε μέσα στο ίδιο του το σπίτι....και ουδείς γνωρίζει τελικώς τι απόγινε.
.....
*Άλλο παράδειγμα ο Ανταμπούφης που στην προσπάθειά του να ξαναπάρει χρίσμα απο τον ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, πέφτει απο τη μια "γκάφα στην άλλη", όπως συνέβη και με το θέμα της ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων στην Π. Πόλη, καθώς ναι μεν είχε διαφωνίες στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αλλά την μαγική λέξη "καταψηφίζω" δεν την είπε ποτέ!!!
....
*Κι αυτός είναι δημόσιος υπάλληλος, αλλά αυτό δεν τον εμπόδιζε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο να καθυβρίζει τον Δήμαρχο και όχι μόνο, αναγκάζοντας ακόμη και τον Θανάση Ξυνίδη να τον επαναφέρει στην τάξη ξεκαθαρίζοντας για την "αμφισβητούμενη" απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής οτι "ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ...". Γεγονός που έπραξε και ο Ηλίας Βασιλούδης.
.....
*Όπως και δεν είναι καθόλου τυχαία η ατάκα του Αλέκου Κυριακίδη στον Ανταπούφη οτι "δεν είναι δυνατόν οι 8 να λένε οτι η απόφαση ήταν ομόφωνη κι εσύ μόνο να φωνάζεις και να λές τώρα οτι δεν ψήφισες...!"
Κι ο Αλέκος ακόμη, τον έβαλε στη 'θέση" του. 
....
*Ο κύριος Ανταμπούφης, όπως και ο κύριος Χρίστος Πούλιος βέβαια, γνωρίζει οτι αν δεν είναι επικεφαλής σε έναν δημοτικό συνδυασμό, με σταυρό δεν έχει καμιά ελπίδα επανεκλογής δημοτικού συμβούλου...
Και γι' αυτό προσπαθεί να πείσει τις σημερινές κομματικές οργανώσεις, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ (Καλιαμπάκας) όσο και της ΔΗΜΑΡ (Δέλκος), οτι εξακολουθεί να είναι η καλύτερη επιλογή...
....
*Τι ήταν αυτό που σχολιάστηκε περισσότερο το Σαββατοκύριακο; Η αποκάλυψη της "Αδέσμευτης" οτι, "ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Δημήτρης Σαλτούρος προτείνει μια ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ λύση για τον Δήμο Ξάνθης και γι' αυτό πέταξε σοτ "τραπέζι" των συζητήσεων και το όνομα Παναγιώτης Σγουρίδης! Προκαλώντας γενική αναστάτωση και ιδίως στους Θανάση Ξυνίδη-Χρίστο Πούλιο....
Διότι στη συγκεκριμένη περίπτωση τα σενάρια "αλλάζουν" και είναι αμφίβολο αν θα μπορέει να σχηματίσει ψηφοδέλτιο το σημερινό "δίδυμο" του ψηφοδελτίου "Πολίτες για την Αλλαγή"...
....
*Απο την πλευρά του ο Παναγιώτης Σγουρίδης τι έκανε όλες αυτές τις μέρες; Τίποτα παρά μόνο...επισκέψεις και δημόσιες σχέσεις! Σε μαγαζιά, σε φίλους, σε στέκια...,κι αυτό, "πανικόβαλε" περισσότερο. Το να μη διαψεύδεις, να μη μιλάς και απλά να...χαιρετάς με χαμόγελο το κόσμο, κάτι που δεν κάνουν οι υπόλοιποι.
Άλλωστε οι Τσιακίρογλου-Απόστολος Αγκόρτσας στην περίπτωση αυτοί, είναι φυσικά απο τους πρώτους που θα (τον) ακολουθούσαν, χώρια που ο Λάκης Στυλιανίδης θα αναγκάζονταν να πάρει ακόμη πιο ουδέτερη θέση...κι ο Δημήτρης Μπένης που ήταν εκτός Ξάνθης όλο το 3ήμερο, θα έβαζε ακόμη περισσότερους "πονοκεφάλους" στο κεφάλι του...
.....
*Και μια και μιλάω για τον Δήμαρχο Ξάνθης, δικαιολογημένα αυτήν την περίοδο δεν ασχολείται με..."τρίχες" παρά μόνο με τον γάμο της μοναχοκόρης του...
Μάλιστα ήδη έστειλε τα προσκλητήρια στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του (ο γάμος θα γίνει στη Σάββατο 6 Ιουλίου στις 20.15 το βράδυ στην εκκλησία Ακαθίστου Ύμνου στο Καβάκι στη Π. Πόλη σε κλειστό μάλιστα οικογενειακό περιβάλλον) και δικαιολογημένα ο νους του βρίσκεται μόνο εκεί.
....
*Υπενθυμίζω οτι στο γάμο της Νικολέτας με τον ο ταγματάρχη του Μηχανικού Εμμανουήλ Χριστοφορίδη (οι γονείς του Χαράλαμπος και Μάρθα Ποντιάρες απο την Προσοτσάνη Δράμας), κουμπάροι είναι ο Αλέξανδρος και η Σταυρούλα Κοντού. Ενώ η δεξίωση θα γίνει στις 9.30 το ίδιο βράδυ στον ειδυλλιακό και όμορφο χώρο του ξενοδοχείου του ΚΑΖΙΝΟ Ξάνθης.
....


*Το σταθερό προβάδισμα 1,5 ποσοστιαίων μονάδων εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία  έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο συνηγορούν όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνει με σημερινή της δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». η εταιρείας Alco.
....
*Αναλυτικά, σύμφωνα με την σφυγμομέτρηση στη πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει την υποστήριξη του 20,9% των ψηφοφόρων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατατάσσεται δεύτερος με ποσοστό 19,4%.
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, με 10,8%, ακολουθούμενη από το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, τους Ανεξάρτητους Έλληνες με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,5% και την ΔΗΜΑΡ, στο όριο εισόδου στο κοινοβούλιο, με 3%!
.....
*Κι ένα τελευταίο για τον Στάμο Τριμίτζιο. Με ρωτάν αν θα κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης και η απάντησή μου, αποτυπώνει απλά πως έχει "ιστορία"...
Ο Στάμος πρώτα γίνεται πρωτοσέλιδο ως Υποψήφιος κάπου (Δήμαρχος, βουλευτής, αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κλπ) και μετά ξανά πρωτοσέλιδο, οτι τελικώς....ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ! Οπότε...τα λόγια είναι περιττά!  
......

Του Παν. Β. Πεντζουρίδη

Δημοσιογράφου
Την… «κάνουν» σιγά-σιγά τα «ποντίκια» από το ΠΑΣΟΚ!

 
Άρχισαν να φεύγουν τα «ποντίκια» από το ΠΑΣΟΚ, μιας και τώρα το «πάρτυ» τελείωσε!

Ναι, το πάρτυ στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στα άλλα κόμματα τελείωσε και έτσι δεν υπάρχει «τυρί» για τα «ποντίκια», που τώρα ψάχνουν άλλη πολιτική φωλιά, για να δουν εκεί αν υπάρξει αύριο «τυρί» για να φάνε…
Γιατί έμαθαν μόνο να τρώνε, μόνο να καταβροχθίζουν στο όνομα του… Σοσιαλισμού, της Δημοκρατίας και των άλλων διακηρύξεων του Α. Παπανδρέου!
Και τους έπιασε και «κάψιμο» για την ιστορία του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, που τον ξέχασαν από το 1996 και δεν ήθελαν ούτε το όνομά του να λένε, όταν το είχε αποκηρύξει ο Σημίτης και ο ΓΑΠ.
Και όλοι αυτοί, οι «ποντικοί» της πολιτικής, βρήκαν τώρα «καταφύγιο» κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΔΗΜΑΡ και άλλοι κάνανε κόμματα και κομματάκια, μπας και έχουν μερίδιο στη νέα τάξη πραγμάτων!
Ολοι Σοσιαλιστές ή Σοσιαληστές, που κρύφτηκαν όταν τα ποσοστά του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ καταποντίστηκαν από το ψέμα του «λεφτά υπάρχουν» και την τελική λεηλασία με το πρώτο μνημόνιο του ΓΑ-ΠΑΣΟΚ!
Κανείς τους δεν είχε σπλάχνα να καθίσει και να απολογηθεί στο λαό, να ζητήσει συγνώμη και να σταθεί όρθιος μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
Γιατί τα πολιτικά κόμματα, μετεξελίσσονται και ακολουθούν τις επιταγές των καιρών, χωρίς βεβαίως να αποκλίνουν από τις αρχές διακήρυξής τους.
Γιατί τα πολιτικά κόμματα, όταν το απαιτούν οι εξελίξεις και οι εθνικές επιταγές και συνεργάζονται και συμμετέχουν σε κινήσεις για το καλό της χώρας!
Συνεπώς τα «ποντίκια», που υποθετικά τους έπιασε «κόψιμο» για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, ας πουν την αλήθεια: ότι περίμενα «τιμάρια» από την συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. και επειδή δεν τα πήραν, την … «έκαναν» με ελαφρά πηδηματάκια, όπως έκαναν και το 1989 αλλά και το 2004..!
Γνωστό το κόλπο… και μετά θα ξαναγυρίσουν ως οι «άσωτοι υιοί»  ή συνεργαζόμενες δημοκρατικές δυνάμεις!
Αυτοί όλοι κατέστρεψαν το ΠΑΣΟΚ!
Αυτοί υποστείλανε τη σημαία του Σοσιαλισμού, όταν Δημοκρατία ονομάζανε τα «πράσινα στρατόπεδα» δημοσίων υπαλλήλων για τις στρατιές των όμηρων ψηφοφόρων, όταν ονόμαζαν Σοσιαλισμό τα αμαρτωλά συνεταιριστικά, τις «πόρνες» ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών, τα «πλυντήρια χρήματος» τις Μ.Κ.Ο. …
Αυτοί καταλήστεψαν και μαζί με τους εκπαιδευόμενους λάτρεις του «σοσιαλισμού» νεοδημοκράτες, τα ταμεία του ελληνικού μόχθου, τα αμυντικά εξοπλιστικά, τα ομόλογα, τον ελληνικό πλούτο.
Αυτά τα χορτασμένα «ποντίκια», τώρα το παίζουν κριτές του ΠΑΣΟΚ και φεύγουν…
Καλύτερα!
Το ΠΑΣΟΚ καθαρίζει και θα συνεχίσει να το κάνει και στις αμέσως επόμενες εξελίξεις.
Με τις δημοτικές εκλογές, τις περιφερειακές εκλογές και ίσως τις εθνικές.
Καλύτερα ακόμη και εκτός Βουλής αν χρειαστεί για να ξεσκαρτάρει η κατάσταση, παρά με όλα τα «τρωκτικά» που ποτέ δεν άφησαν το ΠΑΣΟΚ ήσυχο και τη χώρα ήρεμη!
Ο Ανδρέας Παπανδρέου, έδειξε το δρόμο για πολλά, για τα οποία η ιστορία των έχει κατατάξει ως αναγεννητή και ηγέτη της Ελλάδας.
Αλλά κάποιοι μπέρδεψαν το σύνθημα «ο λαός στην εξουσία» και το μετέτρεψαν «τα τρωκτικά στην εθνική ληστεία»!
-Στο καλό λοιπόν «ποντίκια» και να μας γράφετε!
-Και να σας χαίρονται όλοι όσοι σας δεχθούν στα κόμματά τους ή σας ξαναψηφίσουν όπου και αν βρεθείτε!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »