*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Ιουνίου

«Πόλεμος» στα ΚΕΚ με αιχμή του δόρατος τον «Πρωταγόρα»

29 Ιουνίου


ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;
Έντονη αντίδραση Μαζαράκη που δήλωσε… «άγνοια» των καταγγελιών, ενώ «σιωπά» η Δημούδη και οι καταγγελίες πάνε «σύννεφο»! -Σκληρό κείμενο Πεντζουρίδη στο Face book για το ίδιο θέμα
ΠΑΡΕΝΕΒΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ή ΟΧΙ;
*Παρανομίες, μαύρη και αδήλωτη εργασία είχαν καταγγείλει τέσσερα ΚΕΚ της Ξάνθης στις 6 Ιουνίου, αλλά ο ΟΑΕΔ επισήμως» σιωπά»!
 «ΠΟΛΕΜΟΣ» στα ΚΕΚ Ξάνθης με αιχμή του δόρατος (προφανώς γιατί έχει περισσότερη δουλειά από τους υπόλοιπους…) το ΚΕΚ Πρωταγόρας που ανήκει στην εφημερίδα «Εμπρός» και στην εκδότρια Ελένη Διαφωνίδου. .
Όπως είναι γνωστό, με σκληρή καταγγελία που έδωσαν στη δημοσιότητα στις 5 Ιουνίου 2013 τέσσερα ΚΕΚ του Νομού Ξάνθης, είχαν καταγγείλει φωτογραφίζοντάς το, το ΚΕΚ Πρωταγόρας για «καραμπινάτες παρανομίες», ενώ παράλληλα μιλούσαν για μαύρη και αδήλωτη εργασία!!
Το περίεργο της υπόθεσης; Ενώ στο συγκεκριμένο θέμα είχε αναφερθεί με πρωτοσέλιδό του ο «Μ» στις 6 Ιουνίου 2013, φαίνεται να μην έχει ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ κανείς μέχρι σήμερα, ενώ μιλώντας χθες στην «Ανοιχτή γραμμή» ο προϊστάμενος του ΟΑΕΔ Ξάνθης κ.Σπύρος Μαζαράκης, δήλωσε «πλήρη άγνοια των καταγγελιών…», ισχυριζόμενος ωστόσο ότι «καμία σχέση δεν έχει το γραφείο του ΟΑΕΔ Ξάνθης με τα όσα καταγγέλλονται, κάτι που του πιστοποίησαν και βεβαίωσαν σε τηλεφωνική του επικοινωνία «και οι εκπρόσωποι δύο άλλων ΚΕΚ το ένα μάλιστα αυτό του ΙΝΕ Ξάνθης, δια της εκπροσώπους του και δημοσιογράφου του Κανάλι 6 Μαρίας Κώστογλου! «
…..
ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ Ο ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ ΙΔΟΥ ΕΚ ΝΕΟΥ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Για την εκ νέου ενημέρωση λοιπόν του κυρίου Μαζαράκη ώστε να μην έχει το άλλοθι της άγνοιας, δημοσιεύουμε εκ νέου την καταγγελία των τεσσάρων ΚΕΚ του Νομού Ξάνθης κατά του ΚΕΚ Πρωταγόρας του «Εμπρός» και πιθανόν και άλλων ΚΕΚ της περιοχής, που ανέφερε αναλυτικά τα παρακάτω:
«Σε συνέχεια προηγούμενων αναφορών μας και καθώς οι παράνομες πρακτικές ορισμένων ΚΕΚ συνεχίζονται σε βάρος των ανέργων και της αγωνίας τους, οι οποίοι αντιμετωπίζονται ψυχρά ως «πελάτες» θα θέλαμε να ενημερώσουμε, προς προστασία επιχειρήσεων και ωφελουμένων, τα κάτωθι:
Το πρόγραμμα κατάρτισης μέσω voucher για νέους ανέργους έως 29 ετών, δεν έχει ακόμη ξεκινήσει καθώς θα πρέπει πρώτα η αρμόδια υπηρεσία να αναρτήσει τις συμβάσεις ωφελουμένων και επιχειρήσεων και κατόπιν να δοθεί το πράσινο φως για την υπογραφή τους. Ως εκ τούτου όσες συμβάσεις, υπεύθυνες δηλώσεις ή ότι άλλο υπογράφουν ωφελούμενοι και επιχειρήσεις δεν έχουν καμία ισχύ.
Επειδή μας καταγγέλθηκε ότι ήδη τοποθετούνται ωφελούμενοι σε επιχειρήσεις ξεκινώντας υποτίθεται την πρακτική τους άσκηση ενημερώνουμε ότι η τοποθέτηση είναι παράνομη και υποδηλοί μαύρη και αδήλωτη εργασία με επιπτώσεις τόσο στους ωφελούμενους όσο και στις επιχειρήσεις που τους δέχθηκαν. Κι αυτό γιατί η πρακτική άσκηση έπεται της κατάρτισης η οποία ακόμη δεν έχει ξεκινήσει.
Τα ΚΕΚ ΙΝΕ ΓΣΕΕ, Νομαρχιακό, Αλέξανδρος Μπαλτατζής, και Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, δηλώνουν κατηγορηματικά ότι πλέον δεν θα σιωπήσουν και θα καταγγείλουν επώνυμα τη συνέχιση τέτοιων πρακτικών.
……
Το ξέσπασμα του Π. Β. Πεντζουρίδη στο Face book
Στο ίδιο θέμα ωστόσο τοποθετήθηκε και ο δημοσιογράφος και Π. Β. Πεντζουρίδης, η αδελφή του οποίου διευθύνει το ΚΕΚ ΙΜΕ & Ε που σε τηλεφωνική μας επικοινωνία άφησε πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο ενισχύονται κάποια ΚΕΚ στο Νομό μας και σημείο αναφοράς συγκεκριμένα στελέχη του ΟΑΕΔ, ενώ παράλληλα δημοσίευσε και στο FACE BOOK τα παρακάτω:
«Κάποιοι, νομίζουν ότι χρησιμοποιώντας τη δημοσιογραφία, και χωρίς να δουλεύουν ή να γνωρίζουν το γνωστικό αντικείμενο που "καλύπτουν", πωλούν "προστασία" σε επιχειρήσεις και πολιτικά πρόσωπα, δημιουργούν εταιρίες και σωματεία με υποτιθέμενο κοινωνικό προφίλ, και έτσι θεωρούν ότι μπορούν να συνεχίζουν να επιβιώνουν!
Το κακό γι' αυτούς είναι ότι τα χαμπέρια τους έχουν τελειώσει και ήδη ετοιμάζεται φάκελος για το ΣΔΟΕ και την ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ που θα αναδείξει η έρευνά τους, ότι η διαπλοκή και η διασύνδεση των "εντίμων" ρεπόρτερ και ψευτοκουλτουριάρηδων διανοούμενων παίρνει και δίνει...
Δυστυχώς γι' αυτούς, έκαναν το λάθος, μέσα στη δίνη των οικονομικών τους δυσκολιών, να εμφανιστούν εκεί όπου δεν έπρεπε και να απειλήσουν ανοιχτά για τα συμφέροντα των συγγενών τους δράσεων και επιχειρήσεων!
Λυπάμαι, αλλά αυτή τη φορά, θα αποκαλυφθούν όλα!
Το υπόσχομαι και δεν πρόκειται να κάνω πίσω για κανέναν λόγο!
Και ο νοών, νοεί το!».
….
ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ»
Στο ίδιο θέμα ωστόσο τοποθετήθηκε χθες και η «Φωνή της Ξανθής» με σχόλιο του εκδότη της Σταύρου Βλαχόπουλου που έγραφε επί λέξει:
«Επειδή δέχθηκα εχθές μια επώνυμη καταγγελία και οφείλω να την ψάξω, ρωτώ ευθέως σήμερα του αρμόδιους του ΟΑΕΔ Ξάνθης, αν αληθεύει πως δίνονται κατευθύνσεις σε ανέργους που διαθέτουν Voucher (επιταγή επαγγελματικής κατάρτισης), να πηγαίνουν σε συγκεκριμένο ΚΕΚ. Επειδή το θέμα έχει να κάνει με άμεση σχέση με την υποστήριξη του Αθέμιτου Ανταγωνισμού και επειδή θεωρώ πως κάτι τέτοιο θα πρέπει να σταματήσει άμεσα, περιμένω σύντομα απαντήσεις, πριν προχωρήσουμε στην έρευνα που ήδη ξεκινήσαμε.
 «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ» (28-6-2013)
….
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;
Έντονη ήταν η αντίδραση Μαζαράκη στην «Ανοιχτή γραμμή»! Ο προϊστάμενος του ΟΑΕΔ Ξάνθης αποκάλυψε ότι «πέταξε» έξω από την αυλή του ΟΑΕΔ Ξάνθης εκπροσώπους ΚΕΚ που μοίραζαν στους άνεργους φυλλάδιά τους, ενώ δήλωσε… «άγνοια» των σκληρών καταγγελιών των τεσσάρων ΚΕΚ, προσθέτοντας ωστόσο ότι «το γραφείο Ξάνθης δεν έχει καμία σχέση και το συγκεκριμένο θέμα αφορά τα κεντρικά».
Ωστόσο για το ίδιο θέμα «σιωπά» και η κυρία Χρυσούλα Δημούδη και οι καταγγελίες ωστόσο πάνε «σύννεφο»!
Τι θα προκύψει από τον «πόλεμο» στα ΚΕΚ του Νομού Ξάνθης;
-Δεν γνωρίζουμε, όπως δεν γνωρίζουμε αν υπήρχε ή όχι και παρέμβαση Εισαγγελέα παρά τις εκκλήσεις μας για πλήρη διερεύνηση της αλήθειας, μετά τις σκληρές καταγγελίες των τεσσάρων ΚΕΚ …
-Παρενέβη Εισαγγελίας ή όχι;
-Ακόμη κι αν δεν είναι θέμα των γραφείων του ΟΑΕΔ Ξάνθης, από την ώρα που καταγγέλλονται τόσο σοβαρές παράνομες πρακτικές στη λειτουργία κάποιων ΚΕΚ που κατηγορείται και εκμετάλλευση των ανέργων που «βλέπουν» ως «πελάτες», γιατί τα κεντρικά δεν πήραν θέση; Γιατί ο ΟΑΕΔ «επισήμως» σιωπά;;;
-Πόσο ηθικό είναι μια εφημερίδα παράλληλα να διαθέτει και…ΚΕΚ έχοντας τόσο στενή σχέση με το δημόσιο και τέτοιες «δουλειές»;
Περιμένουμε καθαρές απαντήσεις από τους αρμόδιους…
«Μ».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »