*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Απριλίου

SEE THROUGH

11 Απριλίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*«Εμείς στον 902 δεν βάζουμε πορνό διαφημίσεις και τηλεφωνήστε στο τάδε τηλέφωνο..», είπε η Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Παπαρίζου αναφερόμενη στην τηλεοπτικό σταθμό του ΚΚΕ που είναι για κλείσιμο...
-Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει και τόσο άδικο... Τουλάχιστον για όσους ασχολούνται με τα τηλεοπτικά...
......
*Ερώτημα στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκο Σπυριδόπουλο και την Πολεοδομία του Δήμου Ξάνθης.
Μπήκαν τελικώς πρόστιμα για το αυθαίρετο κτίσμα του ΑΕΡΑ cafe bar που ανήκει ως ακίνητο στην διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ξάνθης κ. Αικατερίνης Μανά. Ή πάει για συγκάλυψη η συγκεκριμένη ιστορία;
......
*Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη κατανέμεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το ποσό των 2 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση προγραμμάτων πρωτογενούς πρόληψης κατά των ναρκωτικών σε συνεργασία με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. Η επιχορήγηση θα δοθεί από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., στο πλαίσιο σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης.
......
*Πρώτη φορά είδα συλλαλητήριο 10-15 ατόμων προχθές το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία και μάλιστα για ένα τόσο καυτό θέμα όπως αυτό της υγείας.
Αφαίρεσε και τους δημοσιογράφους ή τους περαστικούς, ούτε οι ίδιοι οι οργανωτές ήταν παρόντες...! 
......

Καθυστερήσεις έως και δύο ώρες στην προσέλευση στην υπηρεσία τους για υπαλλήλους τεσσάρων υπουργείων και ενός οργανισμού διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικών ελέγχων που πραγματοποίησαν σήμερα κλιμάκια του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ).
Συγκεκριμένα, πέντε τριμελή κλιμάκια του ΣΕΕΔ πραγματοποίησαν ελέγχους στα υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού και στον ΕΟΤ, όπου διαπίστωσαν ότι οι «κοπανατζήδες» ήταν δεκάδες. 
....

Bόμβα Σαμαρά: Η Ελλάδα ζητά τις πολεμικές αποζημιώσεις από την Γερμανία!
Απάντηση -βόμβα στις γερμανικές πιέσεις έχει δρομολογήσει ήδη η ελληνική πλευρά! Σήμερα¨, σύμφωνα με πληροφορίες του parapoltika.gr, έγινε σύσκεψη στο ΥΠΕΞ, υπό τον υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο, η δεύτερη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μετά την επιστροφή του υπουργού από την Κροατία.Κατά την διάρκεια της υπηρεσιακής συνάντησης δόθηκαν οδηγίες για να δρομολογηθεί αίτημα προς την Γερμανία καταβολής των πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα.
Η πρωτοβουλία τελεί υπό την γνώση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος φέρεται να ζήτησε προσωπικά να δρομολογηθεί το θέμα και το αμέσως επόμενο διάστημα θα κατατεθεί επίσημο έγγραφο προς της Γερμανία, ενώ το αίτημα αναμένεται να το θέσει ο ίδιος ο Μεσσήνιος πολιτικός, προς την Άνγκελα Μέρκελ.
Το ποσό που χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα από τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες στα 162 δις ευρώ (80% του ελληνικού ΑΕΠ).

…..

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΕΥΤΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ
Για το Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, το παρόν και το μέλλον της τευτλοκαλλιέργειας, θα μιλήσει ο προϊστάμενος του γεωπονικού τμήματος του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) Ν. Ορεστιάδας, σε εκδήλωση που διοργανώνει το Σωματείο Εποχικών Υπαλλήλων του εργοστασίου. «Ένα ανοιχτό εργοστάσιο με ικανοποιητική παραγωγή θα δώσει μια άλλη προοπτική στον αγροτικό και εργασιακό τομέα και θα αποτελεί έναν οικονομικό πνεύμονα για την τοπική αγορά» αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση το Σωματείο. Επίσης, σημειώνει πως πρέπει να καταστεί σαφές προς κάθε κατεύθυνση πως η τοπική κοινωνία αγωνιά και στηρίζει την τευτλοκαλλιέργεια. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης, 11 Απριλίου, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας.

.......


Πληρωμές ύψους έως και 35 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους των ορεινών περιοχών
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι μετά τους ελέγχους που πραγματοποίησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε όσους κτηνοτρόφους (αιγοπροβατοτρόφους και βοοτρόφους) των ορεινών περιοχών υπέβαλαν έγκαιρα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, θα καταβληθεί πριν το Πάσχα και συγκεκριμένα την εβδομάδα από 22 έως 26 Απριλίου 2013.
Οι ενισχύσεις αφορούν τους παραγωγούς ορεινών περιοχών για τις κατηγορίες : αιγοπρόβειου κρέατος, βοείου και μοσχαρίσιου κρέατος για τις θηλάζουσες αγελάδες μοσχίδων αναπαραγωγής Πέραν των αρχικά προβλεπόμενων ποσών, περιλαμβάνονται, όπως έχει ανακοινωθεί από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη, και τα επιπλέον ποσά ενίσχυσης στο πλαίσιο των ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) ύψους 7.500.000 €. Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί, για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας και δεν παρουσιάζουν ελλείψεις στα δικαιολογητικά, θα ανέλθει στα 35.000.000 €.
.....

ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΘΡΑΚΗΣ
Συνέδριο με θέμα «Αύξηση παραγωγής μέσα από την ποιότητα»
Το Οικονομικό Φόρουμ Θράκης διοργανώνει την ετήσια εκδήλωση του που έχει ως στόχο την πληροφόρηση των παρευρισκομένων για θέματα οικονομικής φύσης και ταυτόχρονα την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Θράκης. Το φετινό συνέδριο έχει οριστεί να διεξαχθεί από τις 18 έως και τις 20 Ιουλίου 2013 στο νησί της Σαμοθράκης. Το θέμα του φετινού συνεδρίου είναι: «Αύξηση παραγωγής μέσα από την ποιότητα». Αναμένεται ότι θα συμμετάσχουν οι: -Γιώργος Σταθάκης – Καθηγητής Οικονομίας Πανεπιστημίου Κρήτης- Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ -Λουκάς Τσούκαλης- Καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και Επισκέπτης Καθηγητής στο Κολλέγιο της Ευρώπης στη Μπρυζ. - Johannes Mueller- Επικεφαλής Οικονομολόγος του Γραφείου Συστημάτων Πληροφορικής (CIO) της Deutsche Bank Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων θα διεξαχθεί εντός του Αρχαιολογικού Χώρου της Παλαιάπολης η παρουσίαση των νέων δημιουργιών της κολεξιόν μεταξωτών δημιουργιών «Αρσινόη της Θράκης» που σχεδιάστηκαν από την κα Κάτια Heidrich της Ακαδημίας Μόδας και Σχεδίου του Πανεπιστημίου Μονάχου.
.......

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »