*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Απριλίου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΝΤΟΥ - ΚΑΡΑΛΙΔΗ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΔΑΤΩΝ «ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ» ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΝ EΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ!

11 Απριλίου


Ιδιαίτερα θετική ήταν η χθεσινή συνάντηση του βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρου Κοντού και του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη με τον γραμματέα Υδάτων κ. Τριάντη Κων/νο για το Αρδευτικό έργο, μετά την έγκριση της διαχειριστικής μελέτης υδάτων από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Στο ραντεβού που κλείστηκε από τον πρώην Υπουργό και βουλευτή Ξάνθης είχε προσκληθεί να βρεθεί και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Σαλτούρος που επικαλέστηκε ωστόσο ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεν ήταν παρόν.
Όπως είπε και ο γεν. γραμματέας του Υπουργείου, γίνεται πλέον αγώνας δρόμου προκειμένου να παρθούν όλες οι απαιτούμενες υπογραφές των αρμοδίων Υπουργείων, προκειμένου η μελέτη να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και να κατατεθεί από την Περιφέρεια ως το «ισχυρό» χαρτί στις 5 Ιουνίου 2013 στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου θα συζητηθεί το θέμα μετά την αναβολή που πήρε τον περασμένο Φλεβάρη λόγω της προσφυγής των Οικολογικών Οργανώσεων που δεν θέλουν να πραγματοποιηθεί το τεράστιο αυτό έργο που θα φέρει μεγάλη αγροτική ανάπτυξη σε όλο το Νομό και θα εξυπηρετήσει ιδιαίτερα τον αγροτικό κόσμο.
Την ίδια ώρα ωστόσο εντύπωση προκαλεί η στάση δύο Καβαλιωτών Περιφερειακών Συμβούλων της  «Αναγέννησης» και συγκεκριμένα των Μαρκόπουλου Θεόδωρου (γεωτεχνικός) και Παπαδόπουλου Χρυσόστομου που στη συνεδρίαση έγκρισης της Μελέτης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ψήφισαν ΚΑΤΑ με αστείες δικαιολογίες ισχυριζόμενοι ότι με την συγκεκριμένη μελέτη, αδικείται ο Νομός Καβάλας στην διαχείριση των υδάτων του Νέστου σε βάρος της περιοχής της Ξάνθης!
Αντίθετα υπέρ του Αρδευτικού ψήφισαν οι υπόλοιποι Περιφερειακοί σύμβουλοι της Αναγέννησης όπως και της παράταξης Γιαννακίδη  και ναι μεν το θέμα πέρασε τελικά με μεγάλη πλειοψηφία, ωστόσο υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για την λειτουργία των εν λόγω Περιφερειακών Συμβούλων και των δυνάμεων που όπως αποκαλύπτεται καθημερινά, αντιδρούν σε βάρος της ανάπτυξης του Νομού Ξάνθης.

ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ
Επίσης εντύπωση προκαλεί και η στάση που πήρε ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας με επιστολή ανακοίνωση που  Προέδρου του, Δρ. Ιχθυολόγου - βιολόγου Μάνου Κουτράκη!!!
Ξαφνικά δηλαδή τόσοι πολλοί οι πολέμιοι του ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ για τον Νομό Ξάνθης; Αυτή είναι η δική μας απορία…..
-Τέτοια αντίδραση κατά της ανάπτυξης της Ξάνθης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »