*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Απριλίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

12 Απριλίου


*Tα Γυμνάσια 1ο,3ο,6ο και το Γυμνάσιο Πολυσίτου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, το Λύκειο Ελληνίδων και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης διοργανώνουν ημερίδα με θέμα “Ανακύκλωση: η αναγκαιότητά της στην καθημερινή ζωή του πολίτη- από την γνώση στην πράξη”, αύριο Σάββατο 13 Απριλίου και από ώρα 10:00 πμ έως 14:30 μμ στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης –Π των καπναποθηκών.
......
*Η χειμερινή Season κάπου εδώ έφτασε στο τέλος της...!
Έτσι λοιπόν το καλύτερο RnB® party της πόλης την ΤΕΤΑΡΤΗ 17/4 στο ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ υπόσχεται να σας αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις εν’ όψη των ανανεωμένων καλοκαιρινών event...!
Glamorous Project™ Presents
......
*Το 2ο Ανταλλακτικό- Χαριστικό Παζάρι διοργανώνει την Κυριακή, 14 Απριλίου, η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας. Το “Παζάρι” θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί στον πεζόδρομο της Πρόκου, απέναντι από την κεντρική πλατεία της πόλης. Παράλληλα, θα γίνεται και συγκέντρωση ειδών προσωπικής υγιεινής, κυρίως, για τους 260, περίπου, κρατούμενους μετανάστες στο Κέντρο Κράτησης του Φυλακίου, καθώς υπάρχουν μεγάλες ανάγκες σε διάφορα είδη όπως σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, απορρυπαντικά αλλά και σε ρούχα, παπούτσια, γραφική ύλη κ.α.
......
*Η Ισ­ρα­η­λι­νή Κοι­νό­τη­τα Κα­βά­λας σε συ­νερ­γα­σί­α με τον Δή­μο Κα­βά­λας διορ­γανώ­νουν την Κυ­ρια­κή 14 Α­πρι­λί­ου στις 12 το με­ση­μέ­ρι στο Λύ­κειο Ελ­λη­νί­δων Κα­βάλας την πα­ρου­σί­α­ση της ελ­λη­νι­κής έκ­δο­σης του βι­βλί­ου του Να­τάν Γκρίν­μπεργκ «Ντο­κου­μέ­ντα» α­πό τις εκ­δό­σεις «Πα­ρα­τη­ρη­τής της Θρά­κης». Πρό­κει­ται για συλ­λο­γή εγ­γρά­φων και μαρ­τυ­ριών που α­φο­ρούν την σύλ­λη­ψη, τον ε­κτο­πι­σμό και την ε­ξό­ντω­ση των Ελ­λή­νων Ε­βραί­ων της Κα­βά­λας και των άλλων πό­λε­ων της Α­να­το­λι­κής Μα­κε­δο­νί­ας και Θρά­κης που ή­ταν υ­πό βουλ­γα­ρι­κή κα­το­χή κα­τά την διάρ­κεια του Β‘ Πα­γκο­σμί­ου Πο­λέ­μου (1941 - 1944). Στην εκ­δή­λω­ση θα τι­μη­θεί η μνή­μη των 1650 Ε­βραίων της Κα­βά­λας, α­νά­με­σα τους 265 μα­θη­τές του ε­βρα­ϊ­κού σχο­λεί­ου της Κα­βά­λας, που συ­νε­λή­φθη­σαν α­πό τους Βούλ­γα­ρους στις 4 Μαρ­τί­ου 1943 και ε­ξο­ντώ­θη­καν από τους Να­ζί στην Τρε­μπλίν­κα της Πο­λω­νί­ας
……
*Τον 1ο Αστικό Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών (UrbanBirdRace) διοργανώνουν στις 14 Απριλίου τα τοπικά μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας στην πόλη της Καβάλας. Σκοπός της δράσης αυτής είναι να προσκαλέσουν όσους θέλουν, να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο των πουλιών, να ανακαλύψουν τους θησαυρούς που κρύβει το αστικό περιβάλλον και να δημιουργηθούν νέες φιλίες, ανθρώπων που μοιράζονται την ίδια αγάπη για το περιβάλλον!
Ο αγώνας αυτός είναι μια ευκαιρία για να υπάρξει γνώση για το τι συμβαίνει με το βασίλειο των πτηνών. Στη δράση αυτή μπορούν να πάρουν μέρος όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας με τη μόνη προϋπόθεση να έχουν κέφι και όρεξη για έναν ολοήμερο αγώνα παρατήρησης πουλιών μέσα στη πόλη της Καβάλας.
……
*Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής παρουσιάζει στην Κεντρική του Σκηνή την εξωφρενική κωμωδία του Christopher Durang Γελώντας άγρια. Πρόκειται για ένα κωμικοτραγικό πορτραίτο της σύγχρονης ζωής σε μια μεγαλούπολη, εκεί όπου συνωστίζονται οι ψυχώσεις, οι νευρώσεις, τα πάθη, οι έξεις και οι ορέξεις ανθρώπων μοναχικών, ανέραστων και δυστυχισμένων, έτοιμων για όλα. Ανθρώπων που δεν αποζητούν κάποιο σοβαρό άλλοθι για να συγκρουστούν. Μετάφραση: Χριστίνα Παπαδάκη-Δημήτρης Φραγκιόγλου, Σκηνοθεσία και Μουσική επιμέλεια: Λίλλυ Μελεμέ, Παίζουν: Γιώτα Μηλίτση - Δημήτρης Μυλωνάς Παραστάσεις ξεκίνησαν και δίνονται από την Τετάρτη 10 Απριλίου, έως και την Κυριακή 14 και από την Τετάρτη 17 έως και το Σάββατο 20 Απριλίου στις 9 το βράδυ. Τιμή Εισιτηρίου 10 ευρώ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »