*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Απριλίου

Ποιοι Βούλγαροι τουρίστες; Οι ζητιάνοι, τα κλεφτρόνια, οι πλανόδιοι οι ασκούντες το «παραεμπόριο»;

12 Απριλίου


Επιτέλους «φρένο» στην ανεξέλεγκτη είσοδο φορτηγών από τον Τουριστικό δρόμο Ξάνθης-Βουλγαρίας και η ατυχής παρέμβαση του Γ. Παυλίδη
Όπως είναι γνωστό και με καθυστέρηση πολλών ετών, στην εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 2 τόνων μέσω του Τουριστικού δρόμου που συνδέει την πόλη της Ξάνθης με τη Βουλγαρία προχώρησε από την περασμένη Τρίτη η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, που έχω επωμιστεί τον έλεγχο της διόδου στο ύψους του μεθοριακού σταθμού Αγίου Κωνσταντίνου σε συνεργασία με τις Βουλγαρικές αστυνομικές αρχές.
Όπως λοιπόν κατήγγειλε στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» την περασμένη Τρίτη ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης, κατά την κατάληψη των Επιμελητηρίων, Ομοσπονδιών και Εμπορικών συλλόγων στο συνοριακό φυλάκιο Θερμών-Αγίου Κωνσταντίνου Βουλγαρίας, διαπιστώθηκε ότι παρά την ύπαρξη απαγορευτικής πινακίδας για τη χρήση του δρόμου από οχήματα άνω των 2 τόνων,  αυτό ουδέποτε συνέβη στην πράξη και γι’ αυτό αναπτύσσονταν η γάγγραινα του παραεμπορίου με τα φορτηγά ένθεν ένθεν, να διακινούνται ελεύθερα και χωρίς κανέναν περιορισμό!!!
Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης, στη συνέντευξη τύπου είχε διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι, «το Επιμελητήριο θα μηνύσει όσους ευθύνονται για την μη εφαρμογή του Νόμου…»!
Την επομένη ωστόσο ο  Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης κ.Γιώργος Γκοδοσίδης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου δηλώνοντας ξεκάθαρα, «ΤΕΛΟΣ πλέον η διέλευση των φορτηγών και οχημάτων άνω των 2 τόνων και συγκεκριμένων διαστάσεων»!!! Και εδόθηκαν μάλιστα αυστηρές εντολές στους αστυνομικούς
Άλλωστε με τέτοια μεγάλα οχήματα διακινούνταν μέχρι σήμερα και όλο το παραεμπόριο που αποτέλεσε πραγματική «γάγγραινα» για την αγορά της Ξάνθης αλλά και των γειτονικών πόλεων.
Η πραγματικά λοιπόν ουσιαστική παρέμβαση του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ Ξάνθης και η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ, ήδη έχει θετικό αντίκτυπο για την αγορά της Ξάνθης.
Την ίδια ώρα ωστόσο, μόνο ως «περίεργη» πρέπει να χαρακτηριστεί η παρέμβαση του πρώην Νομάρχη Ξάνθης Γιώργου Παυλίδη που αντί να έχει επιλύσει εξ’ αρχής το συγκεκριμένο πρόβλημα, βγήκε με δήλωσή του, υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι, «με τον τρόπο αυτό καταστρέφετε ότι απόμεινε από τον…τουρισμό»!
-Ποιόν τουρισμό όμως;
-Των λιγοστών Βουλγάρων που θα επιλέξουν τον Προμαχώνα να έρθουν στην Ξάνθη, για να μην καταστραφούν τα πολυτελή αυτοκίνητά τους κι έχουν την πολυτέλεια να αγοράζουν στις παραλίες μας ακίνητα και βίλες, ή των…δεκάδων εκατοντάδων κλεφτών, ρακένδυτων, ζητιάνων και πλανοδίων που εισέρχονταν από τον Τουριστικό δρόμο της Βουλγαρίας με τη λογική του….«μπέστε αλέστε», κλείνοντας μαγαζιά και επιχειρήσεις;;;; Που ήταν ο κύριος Παυλίδης ως Νομάρχης, όταν τα ΦΟΡΤΗΓΑ που μετέφεραν τα Βουλγάρικα προϊόνταν, «έμπαιναν» από τον Τουριστικό δρόμο και «αλώνιζαν» στο Νομό μας;
Χωρίς δεύτερο σχόλιο λοιπόν, γιατί οι Ξανθιώτες μπορούν να κρίνουν δικαίουις και αδίκους,  δημοσιεύουμε παρακάτω την θέση του κυρίου Παυλίδη, με την οποία ωστόσο διαφωνούμε πλήρως, κάτι που κάναμε ΕΞΑΡΧΗΣ, όταν δηλαδή ακόμη και παρανόμως, παραμονές Χριστουγέννων βιάζονταν και  ήθελε «ν’ ανοίξει το δρόμο του» με την στήριξη μάλιστα τότε και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Νομού Ξάνθης!!!
Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις μάλιστα θα λέγαμε, η «σιωπή» είναι χρυσός… όπως και τα ΚΙΝΗΤΡΑ της ΘΡΑΚΗΣ που θα πρέπει να παραμείνει μόνο για την Θράκη!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ:

Να παταχθεί το παραεμπόριο, αλλά μην  καταστρέφετε και ότι απέμεινε από τον τουρισμό
Πληροφορούμαστε ότι στην  ισοπεδωτική  εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 2 τόνων μέσω της τουριστικής οδικής σύνδεσης Αγίου Κων/νου της Ξάνθης με τη Βουλγαρία προχώρησε από την Τετάρτη η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, που έχει επωμιστεί τον έλεγχο της διόδου στο ύψος του μεθοριακού σταθμού, με την συνδρομή της Περιφέρειας. Η απαγόρευση αυτή που υπήρχε από την περίοδο της κατασκευής της διόδου, δεν τηρούνταν από τους αρμοδίους στην πράξη, επιβάλλεται να διορθωθεί.
Ουδείς διαφωνεί ότι το παραεμπόριο μπορεί και πρέπει να παταχθεί. Κανείς όμως δεν δικαιούται να απαγορεύει την διέλευση δεκάδων χιλιάδων τουριστών, σε μια περίοδο που η Πατρίδα μας δοκιμάζεται οικονομικά, απαγορεύοντας και την διέλευση μικρών ευκίνητων τουριστικών λεωφορείων έως 3,5 τόνων. Είναι γνωστό ότι τους καλοκαιρινούς μήνες κατά δεκάδες, ειδικά τα σαββατοκύριακα, μεταφέρουν τουρίστες και οικονομική κίνηση στις παραλίες της Ξάνθης, της Κεραμωτής, του Φαναρίου Ροδόπης ,της Θάσου και όχι μόνον. 
Ο Επικεφαλής της παράταξής μας κ. Γιώργος Παυλίδης, πρώην Νομάρχης Ξάνθης, με αφορμή την έντονη ανησυχία των επαγγελματιών του τουρισμού ανάφερε: «Η απαγόρευση, όπως έγινε, μου θυμίζει την πρακτική «κοντά στο στεγνό καίγεται και το χλωρό». Είναι αμφίβολης νομιμότητας. Να παταχθεί το παραεμπόριο, αλλά μην  καταστρέφετε και ότι απέμεινε από τον τουρισμό. Χρειαζόμαστε δημιουργικές κινήσεις και όχι καταστροφή της όποιας τουριστικής κίνησης απέμεινε στην περιοχή...
Καλούμε τον αρμόδιο κ. Γιαννακίδη  και την Κυβέρνηση  να ενεργήσουν άμεσα για την αποκατάσταση της τουριστικής κίνησης αλλά και της ασφαλούς κυκλοφορίας, όπως οφείλουν. Αναμένουμε και ,εάν απαιτηθεί, θα επανέλθουμε.»
11 Απριλίου 2013
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Ανεξάρτητος Συνδυασμός
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
Periferiaki-Anagennisi.blogspot.com
email: press@giorgospavlidis.com



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »