*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Απριλίου

Ο ΤΣΕΠΕΛΗΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ, Η ΛΥΚΙΔΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ! 5.480.88 € από την ΔΕΥΑΞ, για αγορά ασφαλτόπανου στους Σιδηρόπουλους!

12 Απριλίου


Ο Φώτης Καραλίδης αφίσες και προγράμματα, ο Δαμιανίδης με τον Χαϊτίδη… μεταφορές, ο Τσέπελης μονωτικά… και ο «φαύλος» κύκλος της στήριξης συγκεκριμένων ΜΜΕ συνεχίζεται από Δήμο, ΔΕΥΑΞ & Περιφέρεια!

ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ… ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ!
*Εν γνώσει του Δημάρχου Ξάνθης, με διάτρητη και… αόριστη απόφαση και την πλήρη ανοχή της παράταξης Πούλιου που είναι κατά των… αναθέσεων, χωρίς μελέτη, 5.480.88 € στην εταιρεία INTERMONOSIS των αδελφών Π & Γ. Σιδηρόπουλου, ο πατήρ των οποίων είναι Πρόεδρος Τοπικής Δαφνώνα της παράταξης Στυλιανίδη!
Σε «σκάνδαλο» πελώριων διαστάσεων τείνει να εξελιχθεί πλέον η διαπλοκή της εξουσίας (Δημάρχων, Προέδρων Δημοτικών Επιχειρήσεων, Περιφέρειας κλπ) και συγκεκριμένων ΜΜΕ που έχουν καταφέρει να «ενισχύονται» δια μέσω… άλλων εταιρειών!!!
Με προφανή στόχο φυσικά την ποδηγέτηση των ελεύθερων φωνών, τον «στραγγαλισμό» της ελεύθερης σκέψης και την ΦΙΜΩΣΗ των τηλεοπτικών σταθμών ή εφημερίδων που ασκούν κριτική στην εξουσία, δεν προβάλουν επί χρήμασι ΡΟΖ ΠΟΡΝΟ και δεν καθηγούνται ή δεν υποκύπτουν…
«Σκάνδαλο» υπό την μορφή βέβαια υποτυπώδους… νομιμότητας, αλλά με εμφανή στόχο και σκοπό, από τη μια την συγκάλυψη κι από την άλλη την προβολή των Αυτοδιοικούντων ποικιλοτρόπως… (π.χ Τσέπελης).
Η Περιφέρεια της κυρίας Κόκλα (εκλεκτής της Μαργαρίτας) στην αρχή, με τις αναθέσεις έναντι πολλών χιλιάδων Ευρώ στην εφημερίδα «Εμπρός» που κινείται στον χώρο του ΠΑΣΟΚ με πρόσχημα την προβολήτοπικών προϊόντων, ο Περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης  Φώτης Καραλίδης, σε εταιρεία άνευ… τυπογραφείων για αφίσες και προγράμματα (!), η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας με Πρόεδρο τον κ. Δαμιανίδης και αντιπρόεδρο τον ημέτερο Δημήτρη Χαϊτίδη για… μεταφορές (!!!), στην εταιρεία των αδελφών Π & Ι. Σιδηρόπουλου με την γνωστή μέθοδο των άλλων δύο… ακριβότερων προσφορών, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ όμως, μεταφορικών γραφείων!
Και βέβαια πάνω απ’ όλους ο γνωστότατος κύριος Τσέπελης με τον πλουτισμό του οποίου ασχολείται ήδη το ΣΔΟΕ και είχε καταγγελθεί ανοιχτά μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, επαναλαμβάνοντας τις ίδιες ακριβώς πρακτικές και τα «παιχνίδια» του με τα φιλικά του ΜΜΕ, για προφανείς λόγους…
Κοινώς με ΞΕΝΑ χρήματα, έχει την ανοχή τους στις παρανομίες του και ταυτόχρονα την ανέξοδη προβολή του!
Φυσικά στο ίδιο «παιχνίδι» της διαπλοκής, «παίζουν» και οι υπόλοιποι Δήμαρχοι Αβδήρων και Τοπείρου, ενώ κοντά σε όλα αυτά υπάρχει και το ΚΕΚ ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ της επίσης εκδότριας κυρίας Διαφωνίδου… που πρόσφατα μάλιστα υλοποίησε και πρόγραμμα με την ΔΕΥΑΞ και την έγκριση τιμολογίου αξίας 19.300 Ευρώ για «εκπόνηση σεμιναρίου με θέμα υγιεινή και ασφάλεια»!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ή… ΜΟΝΩΤΕΣ;

ΟΙ «ΠΟΛΕΜΙΟΙ» ΤΗΣ… «ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗΣ»…
Σήμερα αποκαλύπτουμε μια νέα  απευθείας ανάθεση της ΔΕΥΑΞ στην εταιρεία INTERMONOSIS Π & Ι. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ για την αγορά χωρίς μελέτη ασφαλτόπανου από την ΔΕΥΑΞ με την υπογραφή της διευθύντριας κ. Μαρίας Λυκίδου, αξίας μόνο… 5.480.88 Ευρώ με την ανοχή μάλιστα και της αντιπολίτευσης!
Υπενθυμίζω για την ιστορία ότι οι αδελφοί Π & Ι. Σιδηρόπουλος, συμμετέχουν στο Κανάλι 6, στην εφημερίδα ΤΟΛΜΗ και ο τελευταίος με την ιδιότητα όχι του… μονωτή αλλά του δημοσιογράφου, είναι ο διαχειριστής του Xanthi Press, που επί μήνες «κατακεραύνωνε» τον τότε Αντιδήμαρχο Πρασίνου Απόστολο Αγκόρτσα και τον Βαγγέλη Βασιλειάδη για την περίφημη… ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ των… Αμερικάνων με την πλήρη μάλιστα υποστήριξη και της εφημερίδας «Εμπρός»!!!
Μάλιστα ενώ ο δεύτερος εμφανίζεται εκπροσωπών λογικές ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη και στις δημοτικές εκλογές στήριζε την παράταξη Πούλιου, ο father είναι Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δαφνώνα, εκλεγείς με την παράταξη του Δημάρχου Ξάνθης!  Και ο συνδετικός φυσικά κρίκος με τον Δήμο Ξάνθης, την ΔΕΥΑΞ κλπ ώστε η εταιρεία που μεταβίβασε στους γιους του Παύλο και  Ιωάννη, να παίρνει παρόμοιες «δουλειές» και προμήθειες…
-Ενώ αυτό ηθικά και πολιτικά τουλάχιστον, είναι απαράδεκτο!!!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΚΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΙΩΠΕΙ!

Ο ΤΣΕΠΕΛΗΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ, Η ΜΑΡΙΑ ΛΥΚΙΔΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ!
Εν γνώσει λοιπόν του Δημάρχου Ξάνθης, με διάτρητη και… αόριστη απόφαση και την πλήρη ανοχή της παράταξης Πούλιου που υποτίθεται ότι είναι και κατά των… αναθέσεων (!) και χωρίς μελέτη όπως αναφέρει η κυρία Λυκίδου, δόθηκαν 5.480.88 € στην εταιρεία INTERMONOSIS των αδελφών Π & Ι. Σιδηρόπουλου, για αγορά… ασφαλτόπανου, προφανώς για την ανάπλαση των νέων γραφείων της ΔΕΥΑΞ στο Χονδρεμπόριο!!!
-Απόφαση με την οποία ο μόνος που είχε το θάρρος να ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ και να ΜΕΙΟΨΗΦΙΣΕΙ ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος και να την ψηφίσει σύσσωμη η αντιπολίτευση, κάνοντας τα χατίρια του Τσέπελη…
-Αφού το συγκεκριμένο έργο του Χονδρεμπορίου κατασκευάστηκε με ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ για… Χονδρεμπόριο και όχι για γραφεία ή αποθήκες της ΔΕΥΑΞ!!!
Ιδού επακριβώς και η αόριστη απόφαση της διευθύντριας κυρίας Μαρίας Λυκίδου, που είναι η ίδια διευθύντρια που υπογράφει και τα «γεύματα εργασίας» των 246 Ευρώ του Προέδρου κυρίου Τσέπελη σε ταβέρνες των Κιμμερίων, την ίδια στιγμή που με εντολές της, η χρεοκοπημένη κατά τα άλλα ΔΕΥΑΞ, κόβει πάραυτα το νερό από φτωχές οικογένειες ακόμη και για 70-80 Ευρώ!!!

ΚΑΙ Η Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ
ΑΔΑ: ΒΕΑΙΟΡΥ7-8Ω0
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΞΑΝΘΗΣ (Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.)
Τέρμα 4ης Οκτωβρίου
67100 ΞΑΝΘΗ
Τηλ. 2541100309
ΞΑΝΘΗ 13/2/2013
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 473
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Νο 473
Έχοντας υπόψη:
1. Τον Ν.1069/80 όπως αυτός ισχύει σήμερα που διέπει την σύσταση και λειτουργία της
Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. η οποία αποτελεί Νομικό πρόσωπο ιδιωτικού Δικαίου κοινωφελούς χαρακτήρα και
ιδιαίτερα το άρθρου 6 παράγραφος 5
2. Τις διατάξεις του άρθρου 6 παράγραφος 3 περίπτωση α του Ν.2307/95
3. Το Π.Δ. 116/82 για την σύσταση της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα
με τα αριθμ. 296/83 - 473/85 Π.Δ. και την αριθμ7018/31-12-10 απόφαση του Γενικού
Γραμματέα περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας Θράκης.
4. Την αριθ. 8/99 απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.
5. Την εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό της Επιχείρησης για το έτος 2013
6. Την εντολή προμήθειας της Υπηρεσίας
7. Το άρθρο 17 του Ν.1069/80
8. Τις διατάξεις της παρ 2 του άρθρου 257 και του άρθρου 209 του Ν.3463/06 (Δ.Κ.Κ)
9. Τις διατάξεις του άρθρου 83 του ν. 2362/1995 (ΦΕΚ 247 Α)
10. Την υπ' αριθ.35130/739/09.08.2010 (ΦΕΚ 1291/11.08.2010 τεύχος Β) απόφαση Υπ.
Οικονομικών
11. Τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ.5 ΠΔ 28/80 και της υπ’ αριθμ. 29113/00, ΦΕΚ-1111 Β’
απόφασης του Υπουργού ΥΠΕΣΔΔΑ σύμφωνα με τις οποίες δεν συντάσσονται μελέτες γενικά
για υπηρεσίες αξίας μέχρι 2.934,70 ευρώ
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την έγκριση δαπάνης Τ.281 ποσού ύψους 5.480,88 € με ΦΠΑ 23% σε βάρος της πίστωσης
του Προϋπολογισμού εξόδων της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. και τον Κ.Α. 62.07.02.0003 Οικονομικού έτους
2013, για αγορά από την εταιρεία INTERMONOSIS με Α.Φ.Μ. 099491006
Η
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΤΡΙΑ
ΛΥΚΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »