*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

06 Απριλίου

«ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΟΥΣΕΪΝ ΖΕΪΜΠΕΚ, ΜΕ ΠΑΣΟΚ & ΔΗΜΑΡ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!»

06 Απριλίου
















Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου το συλλαλητήριο που διοργάνωσε στην Ξάνθη ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με πρωτοβουλία του κου Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, της ΔΗΜΑΡ, των Δήμων Βιστωνίδας και Τοπείρου και φορέων του Νομού.
Οι συμμετέχοντες ήταν στην τεράστια πλειοψηφία τους Μουσουλμάνοι κυρίως από την ορεινή περιοχή και την πόλη, ενώ έντονη ήταν η παρουσία πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, μεταξύ των οποίων οι : βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κος Καραγιουσούφ, ΠΑΣΟΚ Ροδόπης κος Χατζηοσμάν,  δήμαρχοι Τοπείρου, Μύκης, Βιστωνίδας, ο πρώην υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης, ο πρώην βουλευτής Μάντατζη Τσετίν κα. 
Οι συγκεντρωθέντες ξεκίνησαν από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης με κατεύθυνση , Παναγή Τσαλδάρη- Μιαούλη- Τσιμισκή- Μιχ. Καραολή- Μπρωκούμη - Πλατεία Ελευθερίας- 28ης Οκτωβρίου και κατέληξαν στην Κεντρική Πλατεία. 
Ιδιαίτερα καυστική κατά της βίας και του φασισμού στη περιοχή μας ήταν στις δηλώσεις της στο τουρκικό κανάλι  "RUMELI TV»,η τηλεπαρουσιάστρια του «Κανάλι 6» Μαρία Κώστογλου, που κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό του Μουσουλμάνου και γενικότερα τη βία των φασιστών και τησ ακροδεξιάς. 
Το συλλαλητήριο κάλυψαν 3 τούρκικα κανάλια μεταξύ των οποίων το « RUMELI TV»,που καλύπτει όλα τα Βαλκάνια και προπαγανδίζει συχνά κατά της Ελλάδος, αλλά και Αθηναϊκά και Περιφερειακά Κανάλια.
Κεντρικός ομιλητής της κινητοποίησης ήταν ο δημοσιογράφος Γιάννης Σιδηρόπουλος, που διάβασε και το κεντρικό μανιφέστο της όλης συγκέντρωσης πριν ξεκινήσει η πορεία ενώ το συλλαλητήριο έκλεισε με ευχαριστήριο στους συγκεντρωθέντες ο Κώστας Δέλκος της ΔΗΜΑΡ.
Σημειώνεται πάντως ότι ενώ η πορεία ξεκίνησε με τη συμμετοχή πολύ κόσμου, πάνω από 800 άτομα όταν κατέληξε στην κεντρική πλατεία, είχαν μείνει μετά βίας 80-100 άτομα, ενώ το θετικό της όλης κινητοποίησης ήταν το ότι ΔΕΝ σημειώθηκε κανένα επεισόδιο και η πορεία ήταν πολύ ειρηνική

«ΚΑΥΣΤΙΚΟΣ» ΚΑΙ ΗΓΕΤΙΚΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ 


 "Η ειρηνική πορεία, στην οποία συμμετείχαν από κοινού Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια και αποτέλεσε απάντηση «απέναντι σε όσους δυναμιτίζουν το κλίμα και προσπάθησαν να αποτρέψουν τη διαδήλωση», ανέφερε στο "tvxs" o Γιάννης Σιδηρόπουλος.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις οι διαδηλωτές ξεπέρασαν κατά πολύ τα 1.000 άτομα.
Την οργάνωση αντιρατσιστικής πορείας είχε προτείνει, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Καναλιού 6, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν".  
Το πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ του "Μ" μιλά από μόνο του! 













































Share this

Related Posts

Previous
Next Post »