*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

06 Απριλίου

Ένα παιχνίδι σήμερα για την Α' ΕΠΣ Ξάνθης, ΟΡΦΕΑΣ Ξάνθης-ΕΘΝΙΚΟΣ Κιμμερίων 3-0-ΜΠΑΣΚΕΤ: Μεγάλη νίκη στο σημερινό ντέρμπι ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ

06 Απριλίου


Ασπίδα Ξάνθης - Εθνικός Αλεξανδρούπολης 72-71

Μεγάλη νίκη της Ασπίδα Ξάνθης στο σημερινό μεγάλο ντέρμπι με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης για την 3η αγωνιστική της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ (θέσεις 1-4) που διεξάγεται στο Κλειστό Γυμναστήριο Ευμοίρου.
Εξαιρετικό ξεκίνημα για την Ασπίδα Ξάνθης που απέναντι στον προβληματικό Εθνικό έφτασε γρήγορα στο 11-0, με τον Καραμπέκη να σκοράρει ασταμάτητα (έντεκα πόντοι). Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν στη συνέχεια λύσεις στην επίθεση, αλλά δεν μπόρεσαν να σταματήσουν στην άμυνα τους γηπεδούχους, που βρήκαν πολλές εναλλακτικές λύσεις.Ωστόσο ο Εθνικός ροκάνισε τη διαφορά και απέκτησε επαφή στα σκορ στα μέσα του δεκαλέπτου (29-28). Από το σημείο όμως εκείνο, η Ασπίδα Ξάνθης ξύπνησε και πάλι και εκμεταλλευόμενη τα λάθη και την κούραση των αντιπάλων, έκλεισε το ημίχρονο στο συν έξι.
Γερές κόντρες στο τρίτο δεκάλεπτο με πολλά τρίποντα και αρκετά νεύρα. Ο Εθνικός λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ. Απώλεια η αποβολή του Ξένου.
Σε θρίλερ εξελίχθηκε το τέταρτο δεκάλεπτο. Οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι το τέλος. Ο Εθνικός είχε την τελευταία επίθεση, αλλά έχασε το σουτ και το φόλοου με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πανηγυρίσουν μία σπουδαία νίκη που δίνει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
1ο Δεκάλεπτο : 26-14
2ο Δεκάλεπτο :39-33
3ο Δεκάλεπτο : 53-55
4ο Δεκάλεπτο : 72-71

Ασπίδα Ξάνθης: Κουμπάνης 14, Οικονόμου 3, Βαχαρίδης 1, Τακίδης 1, Τσιώρας 11, Καραμπέκης 16, Λιβισιανός 10, Τατάρης 4, Κοτάκης, Πετσ 12
Εθνικός : Πομακάκης 13, Φωτιάδης, Ξένος 8, Μπανταλίδης, Δουρδούλης 4, Σεΐνης 4, Τελούδης 14, Δελχανίδης 11, Κεκές 17

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »