*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Απριλίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

30 Απριλίου


*Μάλλον απογοητευτική έως κακή, ήταν η θεατρική παράσταση που δόθηκε από τον θίασο Γεωργούλη - Μαρία Σολωμού το βράδυ της Παρασκευής στο δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης με τίτλο, «Από τη πρώτη στιγμή...»!
Ήταν από τις χειρότερες παραστάσεις που είδα κι ομολογώ ότι όσοι βρεθήκαμε στο δημοτικό αμφιθέατρο, απλώς χάσαμε δύο ώρες... κρίμα!
......
*Εγκαινιάστηκε την περασμένη Παρασκευή το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών στην Κομοτηνή. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ Παντελεήμων. Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών είναι ένα από τα δεκατέσσερα που δημιουργούνται στην ελληνική επικράτεια (13 στις πρωτεύουσες των Περιφερειών και ένα στον Πειραιά) και εντάσσεται στο έργο: «Δράσεις της δημόσιας διοίκησης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών» στους άξονες προτεραιότητας 07, 08, 09 του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013».
......
*Το έργο αυτό υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων με συνδικαιούχο το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ)». Στην εκδήλωση χαιρέτισαν ο Υπουργός Εσωτερικών, κος Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών, κος Χαράλαμπος Αθανασίου, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, κος Αριστείδης Γιαννακίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κος Γεώργιος Πετρίδης, η Πρόεδρος Δ.Σ. του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), κα Ιφιγένεια-Ξανθίππη Καρτσιώτου και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, κος Γεώργιος Κυμπαρίδης. Στο πλαίσιο των εγκαινίων υπεγράφη Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης για την παροχή νομικών υπηρεσιών και νομικής βοήθειας σε γυναίκες θύματα βίας.
.......
*Συνεχίστηκε το BAZAAR του Ψυχολογικού κέντρου Ξάνθης το Σαββατοκύριακο στην κεντρική πλατεία με την πώληση Πασχαλινών λαμπάδων, δώρων κλπ για την ενίσχυση των παιδιών...
Συμβάλετε όλοι σε αυτήν την παράσταση.
......
*Από το στούντιο του ΤΡΙΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ κι όχι από το Δημοτικό Ραδιόφωνο θα γίνει φέτος ο Ραδιομαραθώνιος για την ενίσχυση του Γηροκομείου Ξάνθης, αύριο Τετάρτη. Μακάρι να συμβάλουν περισσότεροι Ξανθιώτες, απ’ ότι την προηγούμενη φορά....
......
*Η Ένωση Καταναλωτών (ΕΝ.ΚΑ) Ροδόπης με ανακοίνωσή της εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στο τρόπο με τον οποίο προμηθεύονται τα παραδοσιακά πασχαλινά προϊόντα, προκειμένου να αποφύγουν αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην υγεία τους, όσο και στην τσέπη τους.
.....
*Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΦΕΤ, μερικές χρήσιμες συμβουλές και βασικές οδηγίες, για τις αγορές που θα πραγματοποιήσει το κοινό ενόψει των εορτών είναι: Αγορές από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς. Αγορά κρέατος που είναι τοποθετημένο μέσα σε ψυγεία ή ψυχόμενες προθήκες και όχι εκτός ψυγείου ή εκτεθειμένο σε σκόνη και μικρόβια. Πρέπει να δίνουν οι καταναλωτές ιδιαίτερη προσοχή στις συνθήκες υγιεινής του προσωπικού και στην καθαριότητα του εξοπλισμού και του χώρου απ' όπου προμηθεύονται τρόφιμα. Και να εξετάζουν προσεκτικά την επισήμανση των προϊόντων.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »