*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

06 Απριλίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

06 Απριλίου


*Μια φορά κι έναν καιρό ήταν τέσσερα παιδιά. Ζούσαν σε μέρη διαφορετικά κι άκουγε το καθένα αλλιώτικα παραμύθια. Όταν μεγάλωσαν, συναντήθηκαν τυχαία σε μια κατασκήνωση παραμυθιού στη Ζάκυνθο. Άκουσαν πολλά λαϊκά παραμύθια από τον παραμυθά Δημήτρη Αβούρη κι έγραψαν και δικά τους.
Την Κυριακή 21 Απριλίου 2013, στις 11.30 π.μ. θα αφηγηθούν κάποια από αυτά στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Ελάτε κι εσείς να τα ακούσετε, να συμμετέχετε κι ας γίνει το παραμύθι αφορμή να ζήσουμε όλοι καλύτερα!
......
*Η αφήγηση παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους πραγματοποιείται και φιλοδοξεί να καθιερωθεί, από το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς και η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για όλους.
Ελάτε όλοι στην Καπναποθήκη «Π», στην Ξάνθη.
......
*Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013, στις 20:30, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και οι εκδόσεις «Πατάκη», παρουσιάζουν στην Ξάνθη τον συγγραφέα κ. Κώστα Μελά και το βιβλίο του «Μικρά μαθήματα για την ελληνική οικονομία».
.....
*Στο βιβλίο αυτό ο Κώστας Μελάς παρουσιάζει την ελληνική οικονομία σε συνάρτηση με τις πολιτικές, τις κοινωνικές και τις πολιτιστικές εξελίξεις, χωρίς δεοντολογικές και ηθικοκανονιστικές βλέψεις. Στόχος είναι η σχεδόν 200 χρόνων ιστορική πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας να αναδυθεί ως είναι, χωρίς να αντιμετωπίζονται ως ασθένειες που χρειάζεται να ιαθούν όλες οι ιδιομορφίες και οι ιδιοτυπίες της. Το βιβλίο περιλαμβάνει τρία κεφάλαια: το πρώτο είναι αφιερωμένο στις βασικές ιδιομορφίες και ιδιοτυπίες του ελληνικού κοινωνικού σχηματισμού στο δεύτερο εξηγούνται οι κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές διεργασίες που προετοίμασαν τη σημερινή κατάληξη, δηλαδή την πτώχευση της χώρας στο τρίτο διατυπώνονται βασικές σκέψεις για τα λεγόμενα «Οικονομικά του Μνημονίου».
......
*Παρουσιάσθηκε την Τρίτη το απόγευμα, στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, το νέο βιβλίο «Η Κρίση και η Διέξοδος» του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γεωργίου Κατρούγκαλου, σε επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Κομοτηνής.
......
*Ο κ. Κατρούγκαλος, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι οι Μνημονιακές Πολιτικές, οι οποίες περιλαμβάνουν μείωση εργατικού κόστους με περιορισμό στα εργασιακά δικαιώματα και κοινωνικές παροχές, οδηγούν τελικά σε μια αργή σπείρα θανάτου της οικονομίας της χώρας, καθώς έτσι οδηγείται σε ύφεση, σε συρρίκνωση, σε ανεργία.
«Είναι φανερό ότι η κρίση δεν είναι Ελληνική. Θα δούμε σε λίγο καιρό να κτυπιέται και η καρδιά της Οικονομίας στην ΕΕ. Ήρθε η ώρα να προταχθεί ξανά το κοινωνικό πρόσωπο της Ευρώπης, το οποίο και την ξεχώριζε και το οποίο θέλει να εξαφανίσει ή άλλη πολιτική που υποστηρίζει τα κέρδη των Τραπεζών», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος. Επι πλέον πρόσθεσε ότι θα πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στον κατήφορο της ΕΕ, η οποία αν συνεχίσει έτσι θα καταρρεύσει.
......
*Ιδιαίτερη αίσθηση πάντως προκάλεσε η άποψή του, για την διενέργεια δημοψηφισμάτων και νέους τρόπους έκφρασης του λαού, πέρα από τις εκλογές, οι οποίοι θα μπορούν να ανακαλούν από το αξίωμα τους ακόμα και Βουλευτές, από τη στιγμή που δεν πραγματοποιούν αυτά που προεκλογικά υπόσχονται.
......
*Και κάτι θεατρικό. Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Καβάλας η θεατρική ομάδα αποφοίτων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας παρουσιάζει τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2013 και ώρα 19:00 στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας τη θεατρική παράσταση «Πρόσφυγες ήρθαμε στην Καβάλα». Πρόκειται για την παράσταση που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο του 2010 από την τότε ΣΤ΄ τάξη του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, με δάσκαλο τον Ναπολέοντα Κουκουζίκα, στο πλαίσιο ενός καινοτόμου προγράμματος τοπικής ιστορίας με τίτλο «Πρόσφυγες στην Καβάλα του Μεσοπολέμου», (βραβεύτηκε με Αριστείο Καινοτομίας από το Υπουργείο Παιδείας). Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Αναστασία Σίσκου, ενώ την προβολή του οπτικού υλικού και το ηχητικό υλικό επιμελείται ο Γρηγόρης Χατζηκατσούπης, δάσκαλοι του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »