*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Μαρτίου

SEE THROUGH

30 Μαρτίου


ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Αυτά τα περί «ρουφιανιάς» κλειστών πορτών κλπ του γνωστού Σιδηρόπουλου στο XanthiPress δεν τα κατάλαβα...
Μπορεί να μου τα ερμηνεύσει ο αντιδήμαρχος Ξάνθης Δημήτρης Μπένης ή η διευθύντρια του Δήμου Ξάνθης κυρία Σπανού;
.....
*Και σε τελική ανάλυση τι «ενόχλησε» τον δημοσιογράφου του «ασυρμάτου»; Το ότι γράψαμε ότι συνόδευε τον Φώτη Καραλίδη στη σύσκεψη που έγινε  την Τετάρτη το μεσημέρι στο γραφείου του Δημάρχου Ξάνθης;
Sorry βρε Γιάννη... Δεν συνόδευες εσύ τον Φώτη, αλλά ο Φώτης εσένα!
-Οι μεγάλες φιλίες ωστόσο, δεν πρέπει να «ενοχλούνται» από τα ψιλά γράμματα...
-Τέτοια οργίλη αντίδραση...
......
*Tη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Ανάπτυξης στην πρόταση της ΕΣΕΕ για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς από τη Μεγάλη Τετάρτη στην Τρίτη του Πάσχα ανακοίνωσε το υπουργείο. Έτσι, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά τη Μεγάλη Τετάρτη και κλειστά την Τρίτη του Πάσχα.
……
*Ποιος στεναχωρέθηκε περισσότερο για την αναβάθμιση του Φανουράκη ως νέου υπερ-Αντιδημάρχου Ξάνθης; Μα χρειάζεται κι ερώτημα; Αυτός που απείλησε ακόμη και με παραίτηση, αν δεν συνέχιζε... έμμισθος!
-Που να του έκοβε τον μισθό ο Δήμαρχος και να την έδινε στον Φανουράκη που αναλαμβάνει άμισθος αντιδήμαρχος! Θα «πάθαινε» συγκοπή καρδίας...
.....

Οι ήρωες του 1821 έχουν περάσει στην ιστορία. Όχι μόνο γιατί αντιστάθηκαν και αποτίναξαν τον Τουρκικό ζυγό αλλά και για τα όσα υπέστησαν μετά την επανάσταση του 21 από τους ίδιους τους Έλληνες.
Ωστόσο εσχάτως οι ήρωες του 21 απέκτησαν μιμητές και κυρίως συνεχιστές. Με αφορμή την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου στελέχη της Χρυσής Αυγής αυτόσυστήνονται στο εκλογικό σώμα ως οι…νέοι Κολοκοτρώνηδες και Καραισκάκιδες. Δεν το λέμε εμείς αλλά τα στελέχη του κόμματος στην γειτονική μας Δράμα! Έλεος... Χριστιανοί!
.....


ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ
Αδεια λειτουργίας ελληνορθόδοξου σχολείου στην Ιμβρο
Εγκρίθηκε η άδεια λειτουργίας ελληνορθόδοξου δημοτικού σχολείου στην Ιμβρο ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας της Τουρκίας Ναμπί Αβτζί.
Αδεια λειτουργίας ελληνορθόδοξου σχολείου στην Ιμβρο
Σε δήλωσή του προς το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», ο Αβτζί είπε πως το σχολείο είχε αρχίσει να λειτουργεί το 1951 και έκλεισε το 1964 μετά από σχετικό αίτημα του ιδρυτή της σχολής.
Σημειώνεται πάντως ότι τα σχολεία στην Ίμβρο έκλεισαν το 1964, αφού προηγουμένως η τουρκική κυβέρνηση απαγόρευσε τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία αυτά.

…..
Μικρά
Μικρά
*Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε μεταφορά ασθενή που έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Το περιστατικό αφορούσε μία 60χρονη η οποία μεταφέρθηκε από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι Κεραμωτής Καβάλας τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, με το επιβατικό/οχηματαγωγό πλοίο «Πλατυτέρα».
.....
*Τα αίματα του νεαρού που τον ξυλοφόρτωσαν άγρια ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ στην κεντρική πλατεία της πόλης. Έδειχναν ανάγλυφα τις εικόνες βαρβαρότητας και βίας που είχαν προηγηθεί..
Βέβαια για νάμαστε αντικειμενικοί, πριν λίγες μέρες το αντίθετο έγινε στην Βας. Κωνσταντίνου όταν πολλοί μαζί αναρχικοί ξυλοφόρτωσαν άγρια 5 Χρυσαυγήτες και έστειλαν τον έναν εξ’ αυτών στο Νοσοκομείο...! Με απλά λόγια, δεν υπάρχει μαύρη ή κόκκινη βία, αλλά σκέτο ΒΙΑ!
....
*«Ενοχλούν» οι πρωτοβουλίες του ΕΒΕ Ξάνθης για την ανάπτυξη του ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ στη Ξάνθη. Αποδεδειγμένο αυτό... Επειδή οι ίδιοι είναι τελείως ανύπαρκτοι, η ανικανότητά τους αυτή βγάζει «μάτια» με τόσο σοβαρές πρωτοβουλίες...

....

Συνάντηση Στυλιανίδη με τον Υπουργό Υγείας της Τουρκίας
Εθιμοτυπική συνάντηση είχε ο Υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης με τον Υπουργό Υγείας της Τουρκίας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου. Σε συνέχεια του Β’ Διυπουργικού Συμβουλίου Ελλάδος-Τουρκίας, οι δύο υπουργοί συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος όπως η ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων, η περαιτέρω βελτίωση της τουριστικής συνεργασίας, η βελτίωση της λειτουργίας των διασυνοριακών σταθμών και άλλα. Οι δύο πολιτικοί γνωρίζονται και συνεργάζονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια μια και η καταγωγή του κ. Μουεζίνογλου είναι από τα Αρριανά του νομού Ροδόπης, την ιδιαίτερη πατρίδα και εκλογική περιφέρεια του Έλληνα Υπουργού Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι και οι δύο πρωθυπουργοί, της Ελλάδας κ. Αντώνης Σαμαράς και της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν είχαν κάνει ειδική αναφορά στην κοινή καταγωγή και σχέση των δύο υπουργών τους, κατά την πρόσφατη Διυπουργική Συνάντηση, που σε πολλές περιπτώσεις συνέβαλαν στην επίλυση ζητημάτων και στην προώθηση των διμερών σχέσεων.
-Βέβαια για τον Μουεζίνογλου ακούγονται και πολλά αρνητικά σε σχέση με τις ακραίες ανθελληνικές θέσεις που εκφράζει συχνά πυκνά...δείχνοντας μάλλον άσβεστο μίσος για την Ελλάδα!
....

Στο πλευρό των Κυπρίων το Δημοκρίτειο
Κοντά στους Κύπριους Φοιτητές στέκεται το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης προσφέροντας τους δωρεάν σίτιση. Εξασφαλίζεται το φαγητό ακόμη και σε εκείνους τους Κύπριους φοιτητές που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις (κοινωνικά-οικονομικά κριτήρια).
Με απόφαση της Συγκλήτου μέχρι το Πάσχα θα μπορούν να σιτίζονται δωρεάν όλοι οι Κύπριοι φοιτητές ανεξαρτήτως εισοδήματος. «Η σύγκλητος αποφάσισε να κάνει πράξη τη δωρεάν σίτιση των Κυπρίων οι οποίοι δεν πληρούσαν τις τυπικές προϋποθέσεις. Αποφάσισε σε πρώτη φάση μέχρι το Πάσχα να σιτιστούν όλοι ανεξαιρέτως οι Κύπριοι φοιτητές ως μία ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στο λαό της Κύπρου που δοκιμάζεται περισσότερο από εμάς σε αυτήν τη φάση της οικονομικής κρίσης. Ελπίζω να είμαστε σε θέση να διατηρήσουμε αυτό το μέτρο και στη συνέχεια» δήλωσε ο πρύτανης του ΔΠΘ κ. Κ. Ρέμελης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »