*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Μαρτίου

ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Επιτέλους, ΤΕΛΟΣ! *Στη βία και στη βαρβαρότητα.

30 Μαρτίου


Επιστολή του πρώην Υπουργού στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις «εμφυλιακές» καταστάσεις στη πόλη της Ξάνθης, κατήγγειλε και καταδίκασε την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται
*Με παρέμβαση του βουλευτή Ξάνθης το αιμόφυρτο θύμα (30χρονος μουσουλμάνος), μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου το επισκέφθηκε και συνομίλησε με τους συγγενείς του.
Μάρτυρας ενός θλιβερού επεισοδίου στην Κεντρική πλατεία της Ξάνθης έγινε άθελά του στις 9 παρά την Πέμπτη το βράδυ ο βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός.
Συγκεκριμένα την ώρα που με την παρέα του βρίσκονταν στην «Κληματαριά», ο βουλευτής Ξάνθης βρέθηκε συμπτωματικά μπροστά σε μια ακόμη «εμφύλια» σύρραξη στην κεντρική πλατεία μεταξύ Χρυσαυγητών και Αναρχικών , με αισθητή μάλιστα την απουσία αστυνομικών οργάνων εκείνη τη στιγμή…
Συγκεκριμένα ομάδα αντιεξουσιαστών έκανε την εμφάνισή της στην Κεντρική Πλατεία λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ της Πέμπτης κρατώντας ρόπαλα, φορώντας κράνη και φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και του φασισμού.
Λίγο αργότερα μέλη της Χρυσής Αυγής ανταπάντησαν κρατώντας ελληνικές σημαίες και ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο, με συνθήματα κατά του Τουρκικού προξενείου, φτάνοντας πεζοί στην Κεντρική Πλατεία της πόλης (είχαν ξεκινήσει πορεία στους δρόμους της πόλης). Τα αίματα άναψαν με τις δύο ομάδες να ανταλλάσουν συνθήματα, ενώ στον χώρο κατέφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να αποτρέψουν τα χειρότερα και την σύρραξη που θα επακολουθούσε.
Οι αντιεξουσιαστές αμέσως μετά την συμπλοκή υποχώρησαν προς τον χώρο του Πανεπιστημίου, ενώ τα μέλη της Χρυσής Αυγής κατευθύνθηκαν προς την οδό Π. Τσαλδάρη και στο παζάρι έγιναν νέα επεισόδια με θύμα αυτήν την φορά έναν 19χρονο φοιτητή του αντιεξουσιαστικού χώρου που ξυλοκοπήθηκε άγρια.
Στην ουσία επρόκειτο για «βεντέτα» προημερών άλλου επεισοδίου στην οδό Βας. Κωνσταντίνου όταν 4-5 μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ξυλοκοπήθηκαν άγρια μπροστά στα γυράδικα και στον πεζόδρομο της Κονίτσης από αναρχικούς και οργανωμένα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου με αποτέλεσμα να διακομισθούν με κατάγματα δύο ΧΡΥΣΑΥΓΗτες στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΞΑΝΘΗΣ ΑΛΕΚΟΥ ΚΟΝΤΟΥ
Ο βουλευτής Ξάνθης αναγκάστηκε ωστόσο να παρέμβει γύρω στις 9 παρά το βράδυ της Πέμπτης, βλέποντας τον άγριο ξυλοδαρμό ενός νέου ανθρώπου που αιμόφυρτος επάνω στα πλακάκια σφάδαζε από τους πόνους, ειδοποιώντας την αστυνομία που με τη σειρά της ενημέρωσε τα επείγοντα και εστάλη ασθενοφόρο για την μεταφορά του στο Νοσοκομείο Ξάνθης , Την ίδια ώρα επί τόπου κατέφτανε και  ισχυρή αστυνομική δύναμη προκειμένου να αποκαταστήσει την τάξη.
Το θύμα μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στα εξωτερικά ιατρεία και στη συνέχεια στην Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου όπου ενδέχεται να το επισκεφθεί και ο Υπουργός Υγείας, ενώ συγκλονισμένος ο βουλευτής Ξάνθης μετέβη και ο ίδιος στο Νοσοκομείου Ξάνθη, προκειμένου να πληροφορηθεί την πορεία της υγείας του.
Στο Νοσοκομείο Ξάνθης ο κ.Κοντός πληροφορήθηκε ότι το θύμα του ξυλοδαρμού ήταν διερχόμενος μουσουλμάνος από την κεντρική πλατεία, (το όνομά του Σερδάρ Τζουνέϊτ, 30 ετών από την Πάχνη) που δεν είχε καμιά σχέση με τις δύο συμπλεκόμενες ομάδες και προφανώς οι ΧΡΥΣΑΥΓΗτες θεώρησαν ανήκοντα στου αντιεξουσιαστικό χώρο.
Σημειώνεται ότι μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ προκάλεσαν επεισόδια και σε βάρος δημοσιογράφων που επεχείρησαν να αποθανατίσουν τα θλιβερά επεισόδια, μεταξύ των οποίων και εργαζόμενο του Xanthi channel αλλά και τον Γ. Σιδηρόπουλο του Κανάλι 6.
Ο βουλευτής Ξάνθης επισκέφθηκε τον 30χρονο μουσουλμάνο στο δωμάτιό του στην Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης και του ευχήθηκε περαστικά, ενώ συνομίλησε και με τους συγγενείς του για αρκετή ώρα,  εκφράζοντας την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό του για τα ακραία επεισόδια που τον τελευταίο καιρό συμβαίνουν στην πόλη μας.
Μιλώντας στο «Μ» ο βουλευτής Ξάνθης κ.Κοντός τόνισε με έμφαση τα παρακάτω: «Νοιώθω συγκλονισμένος από τα επεισόδια και την εικόνα του αιμόφυρτου νεαρού μπροστά στα μάτια μου. Καταδικάζω την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται και εκφράζω την ειλικρινή μου λύπη στα θύματα, αλλά και την οργή και αγανάκτησή μου για τα ακραία αυτά φαινόμενα. Απαιτώ από την αστυνομία και κυρίως από τις δικαστικές αρχές επιτέλους να εφαρμόσουν τον Νόμο στη Ξάνθη και να μην αφήνονται ελεύθεροι οι δράστες τέτοιων τραμπούκικων ενεργειών και επεισοδίων που μπορεί να στοιχίσουν ακόμη και ζωές.. Και παράλληλα στέλνω το μήνυμα σε όλες τις ακραίες κατευθύνσεις ότι, «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατρέψει την Ξάνθη σε ζούγκλα…! Ο Νόμος πρέπει να επιβάλει την τάξη και την ομαλότητα, προκειμένου οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς»
Πληροφορίες αναφέρουν οτι ο Αλέκος Κοντός ενημέρωσε τόσο τον Δήμαρχο Ξάνθης όσο και τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη για τα προχθεσινά τραγικά επεισόδια, ζητώντας την από κοινού δράση και παρέμβαση ώστε να παταχτούν αμείλιχτα οι δράστες τέτοιων αιματηρών επιθέσεων και ακραίων συμπεριφορών, απ' όπου κι αν προέρχονται...
Παράλληλα ο πρώην Υπουργός επισκέφθηκε χθες το πρωί την αντιεισαγγελέα Ξάνθης προκειμένου να της μεταφέρει την ανησυχία του για τις σκηνές βίας και βαρβαρότητας που εξελίσσονται τον τελευταίο καιρό στη Ξάνθη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα αποστείλει την Δευτέρα και επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία όλων όσων προκαλούν το κοινό αίσθημα, δεν σέβονται την ανθρώπινη ζωή και συντηρούν την βαρβαρότητα και τους τραμπουκισμούς.
Σε όποιο χώρο κι αν ανήκουν.


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »