*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Μαρτίου

ΚΥΡΙΕ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΕ, ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ! Κρέας αλόγου σε προϊόντα της εταιρίας ΧΟΥΤΟΣ που σιτίζει δημοτικά σχολεία της Ξάνθης και τους φοιτητές του ΔΠΘ!

12 Μαρτίου



ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κι όμως αληθινό... Κρέας αλόγου σε προϊόντα της εταιρείας ΧΟΥΤΟΣ που δεν σιτίζει μόνο τους φοιτητές του ΔΠΘ αλλά και δημοτικά σχολεία της Ξάνθης!!! Μάλιστα για το σκοπό αυτό μάλιστα οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ετοιμάζουν και επιστολή διαμαρτυρίας στον Προϊστάμενο της Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Περιφέρεια Σάββα Μελισσόπουλο!

Το όλο θέμα ήδη έχει πάρει σοβαρές εξελίξεις μετά τα τελευταία αποτελέσματα στον ΕΦΕΤ και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΕΦΕΤ
Στην ανάκληση προϊόντων από την ελληνική αγορά, στα οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Ειδικότερα, σε συνέχεια των εργαστηριακών αποτελεσμάτων και ύστερα από σχετικούς ελέγχους της Περιφερειακών Διευθύνσεων του ΕΦΕΤ Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανιχνεύθηκε DNA αλόγου στα παρακάτω προϊόντα:
* «Κεμπάπ τύπου Αρμένικο» με ημερομηνία λήξης 7/8/2013,
* «Σουτζουκάκι 80 γρ.» με ημερομηνία λήξης 24/1/2014,
* «Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 27/11/2013 και
* «Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 12/02/2014
που παράγονται από την εταιρεία "T&T Foods ΑΕ" (630 80 Λάκωμα, Χαλκιδικής) και διατίθενται από την επιχείρηση "Χούτος Catering AE" και η οποία έχει αναλάβει τη σίτιση των φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
* «Κεμπάπ κατεψυγμένο «ΑΡΙΣΤΟΝ» με ημερομηνία παρασκευής 31.12.2012 Lot 036512 και ημερομηνία ανάλωσης 31.12.2013, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία "ΛΑΔΑΣ & ΣΙΑ ΑΒΕΕ" (Ορτανσίας 19, Αχαρναί Αττικής).
Προμηθευτής της πρώτης ύλης κρέατος ήταν η επιχείρηση "Ζηκούδη Β. ΕΠΕ"
* Ενδιάμεσο προϊόν Σουτζούκι της επιχείρησης "Αφοί Μπατανιάν", ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου, μετά από έλεγχο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, που επιβεβαίωσε σχετικό έλεγχο που ήδη ανακοινώθηκε με δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ της 28ης Φεβρουαρίου 2013.
Επιπλέον, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), από τις Γερμανικές Αρχές για τη διακίνηση κονσέρβας, στην οποία ανιχνεύτηκε DNA αλόγου. Πρόκειται για κονσέρβα τσιγαρισμένου μοσχαρίσιου κρέατος με φαγόπυρο, με την εμπορική επωνυμία "ГОВЯДИНа" σε συσκευασία των 325 g, προέλευσης Λετονίας. Το προϊόν, διακινείται στην Ελλάδα από τις επιχειρήσεις "ΧΑΡΑΤΣΙΔΟΥ Ε. – ΤΣΙΚΙΡΙΔΟΥ Α. Ο.Ε." (Πέτρου Ράλλη 8, Ρουφ) και "ΚΑΚΑΦΙΚΑΣ Σ. & ΣΙΑ Ε.Π.Ε." (Ελ. Βενιζέλου 219, Καλλιθέα).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »