*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Μαρτίου

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στη Ξάνθη η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου

25 Μαρτίου


Υπό δρακόντεια μέτρα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε μήκος όλης της παρέλασης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στη Ξάνθη οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κος Παναγιώτης Κοκκόρης ενώ στην εξέδρα των επισήμων παραβρέθηκαν σύσσωμες οι αρχές της πόλης με τον Μητροπολίτη μας, τους βουλευτές της Ν.Δ. Αλέξανδρο Κοντό και του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, τον Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη, τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιο Μωραϊτη, τον πρώην βουλευτή Γιώργο Παυλακάκη, την Στρατιωτική ηγεσία του Δ’ Σώματος Στρατού, τον Μουφτή Ξάνθης κ.Σινίκογλου κ. ά.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την καθερωμένη κατάθεση Στεφανου και ολοκληρώθηκαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, καθώς δεν υπήρξε καμιά κινητοποίηση προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και διάθεση για κάτι τέτοιο ειδικότερα μετά το πατατράκ της Κύπρου.
Η πόλη της Ξάνθης πάντως σήμερα απο το πρωϊ φόρεσε τα γιορτινά της, με την γαλανόλευκη να κυριαρχεί στα καταστήματα και τα μπαλκόνια των γύρω πολυκατοικιώ ενώ μολονότι ο καιρός δεν ήταν τόσο καλός όσο αναμένονταν, ο κόσμος τίμησε με την παρουσία του την παρέλαση χειροκροτώντας θερμά τόσο την μαθητιώσα νεολαία, όσο και τον στρατό. 
 «Είναι διπλή η σημερινή γιορτή. Μετά από 400, για εμάς εδώ στη Θράκη, 500 χρόνια σκλαβιάς ξαναβρήκαμε την ελευθερία μας για να ζούμε, να κινούμεθα και να δημιουργούμε ελεύθερα. Σήμερα καμαρώσαμε τα μαθητιώσα νεολαία, τα στρατευμένα μας παιδιά και τους πολιτιστικούς συλλόγους που πέρασαν από μπροστά μας τα χαρήκαμε και τα χειροκροτήσαμε, αλλά το μήνυμα που μας δίνει η συγκεκριμένη ημέρα είναι να μείνουμε δεμένοι στις ρίζες μας στην πίστη μας στο Θεό και να γίνουμε πιο υπεύθυνοι άνθρωποι και να μείνουμε ενωμένοι γιατί αυτό είναι ιδιαίτερα αναγκαίο σήμερα για να ξαναδούμε στην πατρίδα μας τη θέση που πρέπει να έχει στο διεθνές γίγνεσθαι» τόνισε σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων, ενώ από την πλευρά του ο Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κοκκόρης σημείωσε πως «η γενναιότητα και η περίσσια δύναμη που έδειξαν οι προγονοί μας πρέπει να είναι φωτοδότης που θα μιμούνται οι σημερινοί νέοι και να είναι σίγουροι ότι τέτοια δύναμη ψυχής που έδειξαν οι προγονοί μας πρέπει να επιδείξουν και αυτοί για να ξεπεράσουμε τις οποίες δύσκολες στιγμές που έχουμε μπροστά μας και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε».
Την παρέλαση κάλυψε με επιτυχία το Xanthi channel και την πρόβαλε σε βιντεοσκόπηση. 
Και του χρόνου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »