*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Φεβρουαρίου

SKODA ΞΑΝΘΗ-ΒΕΡΟΙΑ 0-2

23 Φεβρουαρίου


Θυμός, απογοήτευση, γκρίνια!

*Τραγικά λάθη Ουζουνίδη, το χαμένο πέναλτι του Μάνταλου έδωσε αέρα νικητή στη.....Βέροια!
........
Την δεύτερη συνεχόμενη ήττα γνώρισε η SKODA ΞΑΝΘΗ στο γήπεδό της. Το Σάββατο το απόγευμα η Βέροια σημείωσε δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο με τους Κόστλι (71’) και Ολαϊτάν (88’) και πήρε τους βαθμούς της νίκης. Οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι με τον Μάνταλο στο 61’ σε μία φάση όπου είχε αποβληθεί ο Ορέστες. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσε το παιχνίδι και η SKODA ΞΑΝΘΗ καθώς στο 83’ αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Σπύρος Βάλλας.
Μεγάλη ευθύνη πάντως για το αποτέλεσμα φέρει ο προπονητής της ομάδας Μαρίνος Ουζουνίδης για την γενική εμφάνιση της ομάδας μας.
Ενώ ο θυμός, η απογοήτευση και παράλληλα τα υπονοούμενα και η γκρίνια κυριαρχούσαν στον φίλαθλο κόσμο αφού το σημερινό αποτέλεσμα.....αιφνιδίασε τους πάντες.
....
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Με τον Καρίμ Σολτάνι να ξεκινά για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα της SKODA ΞΑΝΘΗ παρέταξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης την ομάδα του το Σάββατο το απόγευμα κόντρα στη Βέροια στα πλαίσια της 23ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν στην διάθεσή τους τον τιμωρημένο Ντάνι και τον τραυματία Παΐτο με τους Μπέρτο και Κομεσίδη να είναι στα άκρα της άμυνας, τους Βάλλα – Γούτα στο κέντρο της, τους Φλίσκα – Ντιέ στον άξονα με τον Μαρίν στα δεξιά, τον Σολτάνι στ’ αριστερά και τους Μάνταλο – Ονουάτσι σε ρόλο επιθετικών. Παρ’ όλα αυτά η Βέροια ήταν η ομάδα που δημιούργησε τις δύο πρώτες καλές στιγμές με τους Κόστλι – Ολαϊτάν σε ένα πρώτο ημίχρονο που δεν είχε κάτι ιδιαίτερο.
Με αλλαγή ξεκίνησε το β’ μέρος η ξανθιώτικη ομάδα. Στην θέση του Σολτάνι και στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής πέρασε ο Μαρσελίνιο. Ο βραζιλιάνος ήταν ο παίκτης που κέρδισε πέναλτι λίγο αργότερα και την αποβολή του Ορέστες αλλά στο 60ό λεπτό ο Μάνταλος νικήθηκε από τον Λόπεζ από τα 11 βήματα κι έχασε την μεγάλη ευκαιρία να βάλει την SKODA ΞΑΝΘΗ μπροστά στο σκορ. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν κι απείλησαν με παίκτη παραπάνω αλλά η Βέροια ήταν αυτή που προηγήθηκε με το πλασέ του Κόστλι στην κόντρα επίθεση στο 71ο λεπτό. Ο Βασιλακάκης πέρασε στο παιχνίδι στο 81’ στην θέση του Γούτα σε μία προσπάθεια να γίνει πιο επιθετική η ξανθιώτικη ομάδα αλλά ο Σπύρος Βάλλας αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού δύο λεπτά αργότερα και οι αριθμητικές ισορροπίες επανήλθαν. Ο Ολαϊτάν μάλιστα στο 89’ σημείωσε και δεύτερο γκολ στην κόντρα επίθεση κάνοντας το τελικό 0-2.
Φάσεις - Γκολ
Στο 11’ ο Κόστλι έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Λοντίγκιν.
Στο 29’ ο Ολαϊτάν επιχείρησε το άστοχο σουτ.
Στο 50’ το σουτ του αμαρκάριστου Μπαργκάν πέρασε άουτ.
Στο 52’ ο Γκιγιέρμο επιχείρησε μακρινό αριστερό σουτ με την μπάλα να πηγαίνει στην πάνω μεριά των δικτύων.
Στο 55’ ο Μαρίν έκανε το σουτ με το δεξί αλλά ο Λόπεζ απέκρουσε και οι αμυντικοί απομάκρυναν.
Στο 60’ ο Μαρσελίνιο κέρδισε το πέναλτι, ο Ορέστες αποβλήθηκε αλλά ο Μάνταλος νικήθηκε από τον Λόπεζ!
Στο 68’ το σουτ του Ονουάτσι μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Λόπεζ.
Στο 70’ μακρινό άστοχο φάουλ του Ντιέ.
Στο 71’ ο Κόστλι στην κόντρα επίθεση με πλασέ πέτυχε το 0-1.
Στο 83’ το σουτ του Μπέρτου δεν βρήκε τον στόχο.
Στο 86’ ο Ράνος έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 89’ ο Ολαϊτάν με σουτ πέτυχε το 0-2
Διαιτητές
Διαιτητής: Θάνος Δημήτρης (ΕΠΣ Γρεβενών)
Α' Βοηθός: Χαρίσης Κοσμάς (ΕΠΣ Γρεβενών)
Β' Βοηθός: Ποντίκης Κωνσταντίνος (ΕΠΣ Πρέβεζας)
4ος Διαιτητής: Τοπούζης Ιωάννης (ΕΠΣ Θράκης)
Κίτρινες: 8’ Φλίσκας, 34’ Μαρίν, 45’ Βάλλας, 72’ Κόστλι
Kόκκινες: 60’ Ορέστες
Συνθέσεις
SKODA ΞΑΝΘΗ: Λοντίγκιν 3, Κομεσίδης 3, Μπέρτος 5, Γούτας 4 (80’ Βασιλακάκης), Βάλλας 3, Φλίσκας 3 (71’ Ράνος 2), Ντιέ 4, Μάνταλος 3, Σολτάνι 1 (46’ Μαρσελίνιο 4), Μαρίν 3, Ονουάτσι 3.
Βέροια: Λόπεζ 8, Μπερτέν 5, Αμαραντίδης 6, Ορέστες 6, Μπάρμπας 5, Καλογέρης 6 Γεωργέας 6, Ολαϊτάν 7, Γκιγιέρμο 5, Κόστλι 7 (89’ Μοκάκε), Μπαργκάν 6 (61’ Τζιμογιάννης 4).
.....
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Οι δηλώσεις των προπονητών
ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΒΕΡΟΙΑ) : «Με αντίπαλο την SKODA ΞΑΝΘΗ, μία ομάδα που τις τελευταίες αγωνιστικές πέτυχε αξιομνημόνευτες νίκες (Τούμπα, ΟΑΚΑ), εμείς καταφέραμε να κρατήσουμε τους τρεις υπερ-πολύτιμους βαθμούς. Ατομικά είχαμε πολύ καλές προσπάθειες και η αμυντική λειτουργία μας δεν επέτρεψε τον αντίπαλο να δημιουργήσει προβλήματα. Επιθετικά φτάσαμε σε φάσεις εκτέλεσης και αξιοποιήσαμε δύο από αυτές παρά το αριθμητικό μειονέκτημα για μισή ώρα περίπου. Ήταν ένα επιθυμητό αποτέλεσμα μετά την ήττα της περασμένης εβδομάδας και παρά την καλή μας εικόνα. Η νίκη αυτή μάς δίνει μεγαλύτερη πίστη για την συνέχεια και οι επόμενοι αγώνες μας με Άρη και ΟΦΗ είναι ορισμός του τελικού, υπό την οπτική γωνία ό,τι με νίκες στους επόμενους αγώνες, μεγαλώνουμε το ποσοστό της επιτυχίας για τον στόχο μας. Συγχαρητήρια στον κόσμο μας που σε τέτοιους καιρούς οικονομικής κρίσης έθεσε προτεραιότητα την βοήθειά του στην ομάδα. Εύχομαι καλή συνέχεια στην SKODA ΞΑΝΘΗ και εκπλήρωση των στόχων της.»
ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ (SKODA ΞΑΝΘΗ): «Ήταν πολύ άσχημο αποτέλεσμα για μας που μας ξαναφέρνει πίσω. Την προσπάθεια που κάναμε τις προηγούμενες αγωνιστικές θα έλεγα ότι την πετάξαμε σήμερα. Στο πρώτο μέρος δεν μπορούσαμε να παίξουμε καλά ενώ στην συνέχεια προσπαθήσαμε περισσότερο. Οι συγκυρίες όμως ήταν άσχημες. Το χαμένο πέναλτι μας επηρέασε κι αντί να μας δώσει ώθηση γίναμε περισσότερο νευρικοί. Αντί να κυκλοφορήσουμε την μπάλα προσπαθήσαμε να εκβιάσουμε τις επιθέσεις και ο αντίπαλος βρήκε τους χώρους και πέτυχε δύο γκολ. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά τώρα, μόνο να συγκεντρωθούμε περισσότερο για να πάρουμε γρήγορα τα παιχνίδια που χρειαζόμαστε. Πλέον έχουμε και πολλά προβλήματα καρτών (Ντιέ, Φλίσκας, Μαρίν) αλλά και τραυματισμών και πρέπει να βρούμε τις λύσεις για το επόμενο παιχνίδι. Την εμφάνιση αυτή δεν την περίμενε κανείς. Ούτε εγώ, ούτε οι παίκτες.»
Εισιτήρια: 1.025
Εισπράξεις: 6.174 €

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »