*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

06 Φεβρουαρίου

SEE THROUGH

06 Φεβρουαρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Για να δούμε, θα ολοκληρώσει θητεία ως Αντιδήμαρχος ο Δημήτρης Μπένης; Γιατί ήδη πληθαίνουν οι φωνές που ζητάνε την απομάκρυνσή του από την παράταξη του Δημάρχου...
Μάλιστα πολλοί του προσάπτουν ότι αυτός «έφαγε» τον Απόστολο Αγκόρτσα, οπότε φεύγει ο ένας, έρχεται ο άλλος... ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων στην παράταξη του Δημάρχου μένει ο ίδιος.
......
*Πολύ καλά λειτούργησε ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος, σχολίασε ο  Δήμαρχος Ξάνθης όταν πληροφορήθηκε τα περί «προσωπικού» που δήλωσε ο Δημήτρης Μπένης...
Δηλαδή στην ουσία άδειασε εν ψυχρώ τον αντ’ αυτού!
.......
*Σειρά 16 έχει στο πινάκιο του Εφετείου Θράκης η σημερινή δίκη του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη και των δημοτικών του συμβούλων, για το πρόστιμο των 3.000 Ευρώ που χαρίστηκε στον Ηλία Ταληκριάδη.
Πάντως οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων θεωρεί ότι θα υπάρξει πρόβλημα για τον Δήμαρχο και τους συμβούλους του.
......
*Μια ακόμη έκπληξη ετοιμάζει εντός των ημερών ο «Μ» για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ενταύθα διαπλεκόμενη νέο-δημοσιογραφία με την εξουσία... Απλά ολίγη υπομονή.

Τι δουλειά μπορεί να έχει η Νέα Δημοκρατία με συνεργασίες με το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ της διαπλοκής και των ημετέρων; Η περιβόητη συνεργασία Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί μόνο τους «πράσινους» Περιφερειάρχες και Δημάρχους που θέλουν να διατηρήσουν με κάθε τρόπο την θέση και την εξουσία τους και τίποτα άλλο. Άλλο ΝΔ κι άλλο ΠΑΣΟΚ...Κι αυτοί που καλλιεργούν τέτοια σενάρια ένθεν-ένθεν, καλό είναι να σταματήσουν, γιατί κάνουν κακό και στην ίδια την δημοκρατία.
......


ΣΥΡΙΖΑ: Θεσμικό πραξικόπημα η μετάθεση αυτοδιοικητικών εκλογών
Με τη φράση «θεσμικό πραξικόπημα που με καμία δικαιολογία δεν μπορεί να γίνει δεκτό», το τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σχολιάζει τα δημοσιεύματα, τα οποία «επαναφέρουν τη φιλολογία περί των κυβερνητικών σχεδιασμών για παράταση της θητείας των αυτοδιοικητικών αρχών κατά ενάμιση χρόνο και διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών τον Οκτώβριο του 2015».
«Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας σε κάθε τέτοια σκέψη», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και υπενθυμίζεται «ότι μετά τη μεταπολίτευση οι αυτοδιοικητικές εκλογές είχαν σταθερή ημερομηνία».
«Σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται η πλειοψηφία της Βουλής να παρατείνει τις θητείες των αιρετών οργάνων των ΟΤΑ, που έχουν εκλεγεί με υποχρεωτική, καθολική ψηφοφορία και για προκαθορισμένη θητεία, με μοναδικό επιχείρημα το φόβο τους να αντιμετωπίσουν την εκλογική αποδοκιμασία της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθούν εις βάρος του ελληνικού λαού.
Όμως, ας είναι σίγουροι ότι πολύ σύντομα δεν θα βρίσκονται στην κυβέρνηση και ότι οι σχεδιασμοί τους θα παραμείνουν σχεδιασμοί», τονίζει στην ανακοίνωσή του το τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.
.....

Θέλουν να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία
Αίτημα 18 πολιτών να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί εξετάζει επιτροπή του τουρκικού Κοινοβουλίου. Η επιτροπή της Βουλής που έκανε δεκτή την υποβολή του αιτήματος, πριν αποφανθεί θα λάβει υπόψη της τη γνώμη διαφόρων φορέων και ιδρυμάτων.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο αίτημα των πολιτών που διαβιβάστηκε στην Επιτροπή, μέχρι το 1935 ο ναός της Αγίας Σοφίας ήταν τόπος λατρείας των μουσουλμάνων και κατόπιν έγινε μουσείο, ενώ τώρα ζητούν να γίνει πάλι τέμενος
.....

Απάντηση Θ. Παπαθεοδώρου σε αναφορά Μ. Ουζουνίδη για τα κενά εκπαιδευτικών σε σχολεία του β. Έβρου
Με τις προσλήψεις 64, συνολικά, αναπληρωτών εκπαιδευτικών, επιχειρήθηκε φέτος από το υπουργείο Παιδείας η κάλυψη των κενών που υπήρχαν στα σχολεία δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, σύμφωνα με την απάντηση του υφυπουργού,
Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, σε σχετική επιστολή της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, την οποία είχε καταθέσει ως αναφορά στη Βουλή ο βουλευτής Έβρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Μαρίνος Ουζουνίδης. Τέσσερις από αυτούς δεν εμφανίστηκαν να αναλάβουν υπηρεσία , κάτι που, όπως επισημαίνεται στην απάντηση, «συμβαίνει πολλές φορές με τους αναπληρωτές».Σημειώνεται επίσης, πως το υπουργείο καθοδηγεί τις περιφερειακές υπηρεσίες ώστε να κατανέμουν το εκπαιδευτικό προσωπικό με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο έτσι ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
.....

Αυτοκτόνησε οπλίτης στην Ορεστιάδα
Τέλος στη ζωή του φέρεται να έδωσε τα ξημερώματα στρατιώτης που υπηρετούσε στην Ορεστιάδα, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΣ, αναφέρεται ότι στις 03:00 περίπου τα ξημερώματα ο στρατιώτης πεζικού Ι. Κ., που υπηρετούσε σε Μονάδα της περιοχής της Ορεστιάδος, ενώ εκτελούσε τα καθήκοντα του σκοπού σε διπλή σκοπιά του στρατοπέδου, αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα με το ατομικό του τυφέκιο.
Για τα αίτια του περιστατικού, διατάχθηκε προανάκριση από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, ενώ η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του άτυχου στρατιώτη.
…..

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »