*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Φεβρουαρίου

SEE THROUGH

23 Φεβρουαρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Όσο κι αν επιχειρούν ορισμένοι να πείσουν, η ενημέρωση και το σχόλιο από τον έντυπο τύπο δεν συγκρίνεται με τις ανακρίβειες και την αναξιοπιστία των ηλεκτρονικών εντύπων...
Το ζούμε αυτό και τοπικά! Παντοδύναμο το μπλοκ του «Μ» που σημειώνει και ρεκόρ αναγνωστών, αλλά η εφημερίδα είναι αλλιώς.
......
*Κατά 99.5% νέος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής θα είναι ο Πρωτοσύγγελλος της Μητρόπολης Παντελεήμων Μουτάφης, ανήγγειλε ανοίγοντας την «Ανοιχτή γραμμή» προχθές στις 12.30 το πρωί ο Πάνος Παπαδόπουλος.
Και μιάμιση ώρα μετά, δικαιώνονταν απόλυτα από το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιερά Σύνοδο της Ελλάδος. Έστω και δύσκολα, ο Παντελεήμων εκλέγονταν νέος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής. Άξιος!
......
*Υπηρεσιακά είναι τα περισσότερα θέματα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της ερχόμενης Δευτέρας που συνεδριάζει στις 7 το βράδυ. Το κλίμα φυσικά αναμένεται ήπιο και... ενωτικό, αφού τα έχουν «ξαναβρεί» συμπολίτευση και παράταξη Πούλιου μετά τις ανταλλαγές των ύβρεων αναμεταξύ τους στην τελευταία συνεδρίαση και το «φωνάζει ο κλέφτης...», μάλλον έγινε... Ειρήνη Ημίν!
Άλλωστε ούτως ή άλλως η αντιπολίτευση είναι παντελώς ανύπαρκτη και στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και στην ΔΕΥΑΞ του Τσέπελη...
Είτε υπάρχει, είτε δεν υπάρχει, το ένα και το αυτό!

......

Τους τα «ξαναχώνει» αγρίως Περιφερειάρχη και Φώτη Καραλίδη ο Κώστας Ζαγναφέρης για το θέμα της γέφυρας του Περιφερειακού και τους βάζει περιθώριο  3-4 εβδομάδων για την επισκευή και επαναλειτουργία της. Τώρα τι θα κάνουν αυτοί και πως θα εξελιχθεί η συνέχεια, αφού το μπαλάκι οριστικά μεταφέρθηκε από την Περιφέρεια στην ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ θα φανεί στη πορεία... Προς το παρόν ωστόσο ο Ζαγναφέρης τους έχει «κερδίσει» κατά κράτος, αφού οι περισσότεροι πολίτες είναι στο πλευρό του στο συγκεκριμένο θέμα.

......

Θα τον καλέσουν για να δώσει τον όρκο του Έλληνα πολίτη
Έγινε Έλληνας ο Ιβάν Σαββίδης
Την ελληνική υπηκοότητα απέκτησε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης ο οποίος έχει μπει για τα καλά στα επιχειρηματικά δρώμενα της χώρας πρώτα με την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΠΑΟΚ και στη συνέχεια με την εκμίσθωση του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς, ενώ το όνομά του ακούγεται έντονα και για την εμπλοκή του στη ΣΕΚΑΠ.
Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών με Προεδρικό Διάταγμα από τις 31 Δεκεμβρίου του 2012 ο Ιβάν Σαββίδης του Ιγνατίου πολιτογραφήθηκε Έλληνας υπήκοος, ενώ αναμένεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης να τον καλέσουν για να δώσει τον όρκο του Έλληνα πολίτη ενώ αμέσως μετά θα γίνει εγγραφή στα μητρώα  Αρρένων και στο δημοτολόγιο του Δήμου όπου θα δηλώσει κατοικία καθώς και τα μητρώα γέννησης των ανήλικων παιδιών του.
…..

ΟΧΙ ΑΠΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΒΡΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
Δεν θα υλοποιήσει προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις (ΛΑΕΚ 1-25) έτους 2012 η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου, όπως αποφάσισε σε συνεδρίασή του το διοικητικό της συμβούλιο. Η Ομοσπονδία θα συμμετέχει στο πρόγραμμα μέσω των σωματείων- μελών της, προχωρώντας σε ενέργειες δημοσιότητας των προγραμμάτων που θα υλοποιήσουν τα σωματεία, όπως ενημερωτικές ημερίδες και δημοσιοποίηση στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, καθώς και με σύνταξη της “έκθεσης υλοποίησης του προγράμματος”. Με δεδομένο ότι η σχετική εγκύκλιος του ΟΑΕΔ, για το πρόγραμμα, δόθηκε στη δημοσιότητα, η Ομοσπονδία καλεί τα σωματεία που θα προχωρήσουν σε υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης να το δηλώσουν, προκειμένου να υπάρξει συνεργασία για τη διαδικασία δημοσιοποίησης των προγραμμάτων αυτών.
………

22 χρόνια Εμπορική Έκθεση ΑΜ-Θράκης
Ξεκίνησε και θα διαρκέσει έως τις 12 Απριλίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στην 22η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2013», η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την οργανωτική ευθύνη της ΔΕΘ-Helexpo από τις 30 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου στην Κομοτηνή. Σε ένα ασφυκτικό για τις επιχειρήσεις οικονομικό περιβάλλον, η ΔΕΘ-Helexpo αναβαθμίζει φέτος τη διοργάνωση, προσφέρει νέα εργαλεία προβολής και εξωστρέφειας και συνεργάζεται στενά με τον επιμελητηριακό κόσμο της περιοχής, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους εκθέτες. Ο εθνικός εκθεσιακός φορέας αναπτύσσει τη δράση του στην περιφέρεια τα τελευταία 22 χρόνια και θα συνεχίσει να στηρίζει την τοπική παραγωγή. Η περσινή διοργάνωση φιλοξένησε 145 εκθέτες, έναντι των 118 του 2011 και αναπτύχθηκε στο σύνολο του εκθεσιακού χώρου του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Ο δε αριθμός των επισκεπτών της αυξήθηκε κατά 19%, με 11.200 άτομα να περνούν τις πύλες της έναντι των 9.400 του 2011 και τους εμπορικούς επισκέπτες να διπλασιάζονται.  
……….

Στα 12 τα θύματα της γρίπης στην Ελλάδα
Μακραίνει η λίστα με τα θύματα της γρίπης στη χώρα μας, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Μέχρι την 20η Φεβρουαρίου 2013, 42 σοβαρά κρούσματα επιβεβαιωμένης γρίπης νοσηλεύθηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (15 συνεχίζουν να νοσηλεύονται) ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 12 θάνατοι.
Δέκα άτομα άφησαν την τελευταία τους πνοή σε μονάδες εντατικής θεραπείας ενώ τα άλλα δύο που επίσης έχασαν τη ζωή τους από τη γρίπη δεν θεωρήθηκε ότι χρειάζονταν νοσηλεία σε ΜΕΘ.
Η πλειοψηφία των θανατηφόρων περιστατικών αφορά ηλικιωμένους ωστόσο μεταξύ των θανάτων είναι και μία γυναίκα 48 ετών και δύο άνδρες 34 και 38 ετών αντίστοιχα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 34χρονος ήταν Κερκυραίος ενώ ο 38χρονος από την Αλεξανδρούπολη.
H πλειοψηφία των περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ πάσχουν από γρίπη Α και κυρίως από το πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α Η1Ν1 2009. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, παρά το γεγονός πως ήταν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσο από γρίπη.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ, η δραστηριότητα της νόσου θα εξακολουθήσει στη χώρα για τις επόμενες εβδομάδες και κατά συνέπεια αναμένεται να συνεχιστεί η εμφάνιση σοβαρών κρουσμάτων.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »