*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Φεβρουαρίου

SEE THROUGH

16 Φεβρουαρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Εκλογές θα έχει τον Μάρτιο το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης και ήδη οι κομματικές παρατάξεις άρχισαν να κινούνται...
Ενεργό μάλιστα δράση και μάλιστα αυτόνομη στις εκλογές θα έχει αυτή τη φορά και ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξώντας να γίνει 2η δύναμη στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, αν και η ΔΑΚΕ σε πρώτη φάση, εμφανίζεται πολύ αποδυναμωμένη...
......
*Συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για την ερχόμενη Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ.«Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στη χώρα μας είμαστε αντιμέτωποι με την δριμύτερη επίθεση ενάντια στο εργατικό εισόδημα αλλά και στα εργατικά δικαιώματα», αναφέρει η Ομοσπονδία των εργαζομένων στη ΔΕΗ ενώ κάνει λόγο για σχεδιασμό που έχει στόχο τη φίμωση των εργαζομένων.
.......
*«Παιχνίδια παίζουν τα ΤΕΕ και αυτό το ξέρουν καλύτερα απ’ όλους οι μηχανικοί...», αποκάλυψε ο μηχανικός και Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Ζαγναφέρης.
-Όταν ρωτήθηκε ωστόσο αν την μελέτη της επισκευής της γέφυρας του Περιφερειακού θα αναλάβει το Γραφείο μελετών του Πλέσσια, δήλωσε... άγνοια! Δεν γνώριζε τίποτα...
Μήπως γνωρίζει το μέλος του ΤΕΕ Θράκης Παράσχος Ευστρατίου; Μήπως;
.....

Νέες αιχμές κατά του υπουργείου Οικονομικών και του Γιάννη Στουρνάρα άφησε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, σχετικά με το ζήτημα της υψηλής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.
«Ακόμη περιμένω απάντηση γιατί στη Γερμανία τα 1000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης κάνουν 900 ευρώ και σε μας 50% ακριβότερα. Σιωπή στο ΥΠΟΙΚ» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.
Μάλλον θα περιμένει για πολύ ακόμα, αφού διαθέσιμη και κυρίως πειστική απάντηση μάλλον δεν υπάρχει...
.....

ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Δ.Π.Θ
Δωρεάν φροντιστήριο για 25 παιδιά άπορων οικογενειών
Βοήθεια για τα μαθήματά τους παρέχουν εθελοντές φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης σε 25 παιδάκια δημοτικού από άπορες οικογένειες, στο πλαίσιο του Κοινωνικού Εργαστηρίου Μελέτης, που υλοποιούν το Τμήμα και ο δήμος Αλεξανδρούπολης.
Το Κοινωνικό Εργαστήρι Μελέτης λειτουργεί από τον Οκτώβριο, στη δημοτική βιβλιοθήκη και έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες του 70 φοιτητές, ενώ 20 συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί παίζουν συντονιστικό ρόλο. Οι οικογένειες που επωφελούνται έχουν επιλεγεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Αλεξανδρούπολης.
Ο πρόεδρος του νομικού προσώπου του δήμου Αλεξανδρούπολης “Πολυκοινωνικό” Αντώνης Βαμβακερός και ο καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος, Αθανάσιος έδωσαν συνέντευξη Τύπου για να ενημερωθούν για τη δράση όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες και για να ευχαριστήσουν τους εθελοντές για την προσφορά τους.
......

Νέα αναστολή των πλειστηριασμών μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013
Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου του υπουργείου Ανάπτυξης, στην οποία περιλαμβάνονται κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, όπως η απλοποίηση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ και της απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων.
Επίσης, προβλέπεται παράταση για ένα χρόνο - έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2013 - της αναστολής των πλειστηριασμών για οφειλές έως 200.000 ευρώ.
Ακόμη παρατείνεται για ένα χρόνο, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2013, η προθεσμία εφαρμογής των ρυθμίσεων σχετικά με την άσκηση του δικαιώματος καταγγελίας εμπορικών μισθώσεων από τους μισθωτές.
Κυρώθηκε, τέλος, η πρόβλεψη για το άνοιγμα των καταστημάτων τη δεύτερη εορταστική Κυριακή του Δεκεμβρίου.
.......

Μία μονάδα μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση
Μία μονάδα μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση
Πιο αναλυτικά, η πρόθεση ψήφου:
ΝΔ 21,2%
ΣΥΡΙΖΑ 20,2%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,4%
ΠΑΣΟΚ 7,2%
ΑΝΕΛ 5%
ΚΚΕ  4,8%
ΔΗΜΑΡ 4%
ΑΛΛΟ 5,3%
ΛΕΥΚΟ 4%
ΑΠΟΧΗ 11%
ΔΞ 7,9%
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την εταιρεία Alco για το Newsit, από τις 7 έως τις 12 Φεβρουαρίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων σε όλη την Ελλάδα.
......

Στο αρχείο η υπόθεση για τα δάνεια της Μarfin στο Βατοπαίδι
Στο αρχείο τέθηκε με απόφαση του εισαγγελέα Εφετών, Ι. Μωραϊτάκη, η δικογραφία που είχε σχηματιστεί για τα δάνεια της Μarfin Βank, συμφερόντων του Ανδρέα Βγενόπουλου, προς την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, καθώς δεν προέκυψε τέλεση αξιοποίνων πράξεων.
Μετά από έρευνα τριών ετών ο εισαγγελέας κατέληξε ότι δεν ευσταθούν οι κατηγορίες και δεν υπάρχουν ενδείξεις διάπραξης αδικημάτων, αναφορικά με τη σύναψη δανείου από την τράπεζα Marfin Egnatia Bank και της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, ούτε στοιχειοθετούνται κατηγορίες για τις υποθέσεις που αφορούσαν τη συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MIG, της πιθανής χειραγώγησης της μετοχής της εταιρείας ΟΤΕ και πιθανής χειραγώγησης της μετοχής της εταιρείας VIVATRIA.
Ο κ. Βγενόπουλος τονίζει ότι οι τελικές αποφάσεις των δικαστικών αρχών αποκαθιστούν τη δικαιοσύνη και θέτουν τους πραγματικούς ενόχους-συκοφάντες ενώπιον των ευθυνών τους. «Απομένει βέβαια η πικρία της ταλαιπωρίας των διαδικασιών και της, έστω και μερικής, αμφισβήτησης μέχρι την ολοκλήρωσή τους, όμως και αυτή η πικρία θα μετριασθεί τελικά με την τιμωρία των ενόχων-συκοφαντών», καταλήγει.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »