*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Φεβρουαρίου

SEE THROUGH

15 Φεβρουαρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Ποιος ήταν ο πιο...»φανατικός» υποστηριχτής της παράτασης της θητείας των Περιφερειαρχών κατά την συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό και τον Ευριπίδη Στυλιανίδη;
Μα θέλει κι ερώτημα; Ο ημέτερος Πράσινος Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης!!!
.....
*Τι δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για το θέμα;
«Νομίζω ότι πρέπει να παραταθεί η θητεία. Είμαι υπέρ του συγκεκριμένου ενδεχομένου σκεπτόμενος τη διαχείριση του ΕΣΠΑ. Η προπαρασκευή για την επόμενη προγραμματική περίοδο και η διαχείριση της υφιστάμενης προγραμματικής περιόδου».
-Ζητώωωωωω! Ο μισθός θα πέφτει, εμείς θα ασκούμε εξουσία και θα «φροντίζουμε» κι αυτούς που μας λιβανίζουνε κι όλα καλά και....άγια!
-Για να δούμε ο Αντώνης Σαμαράς τι θα πράξει τελικά;
-Γιατί από τα δικά του χείλη «κρέμονται» πλέον όλοι οι πράσινοι αυτοδιοικητικοί....
-Αυτός παρατείνει την εξουσία τους, αυτός τους «τελειώνει» όπως είναι το σωστό και το δίκαιο...
Γιατί αυτή η ιστορία με την παράταση των Περιφερειακών εκλογών, θα στοιχίσει τελικά στον Έλληνα πολίτη συν 60-70 εκατ. Ευρώ!!! Και εν καιρώ κρίσης μάλιστα...
......

«Τιτίβισμα» με… νόημα από τον ανεξάρτητο βουλευτή Κώστα Μαρκόπουλο.
Σε σχόλιό του για την υπογραφή της συμφωνίας που αφορά στον αγωγό ΤΑΡ, ο κ. Μαρκόπουλος έγραψε: «Η Ελλάδα πάλι στον ενεργειακό χάρτη. Ο αγωγός TAP είναι δύναμη και ρόλος. Περίμενα μια πατριωτική λέξη από όλα τα κόμματα. Ζητάω πολλά μάλλον!».
Ασφαλώς, το συγκεκριμένο μήνυμα μπορεί κάλλιστα να εκληφθεί ως… φλερτ με τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά.
Αλλωστε, ο κ. Μαρκόπουλος, μετά την παραίτησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, παραμένει ανεξάρτητος βουλευτής και δεν εντάχθηκε στην «Ελλήνων Πρωτοβουλία».
.......
Σε κανονικούς ρυθμούς από χθες το ΔΠΘ
Σε κανονικούς ρυθμούς επανήρθε χθες το πανεπιστημιακό ίδρυμα της Θράκης, αφού η σύγκλητος που συνεδρίασε εκτάκτως την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα αποφάσισε ομόφωνα την άρση της απόφασης περί αναστολής λειτουργίας στο ΔΠΘ. Στην πρόσκληση που είχε απευθύνει από νωρίς το πρωί της Τετάρτης ο πρύτανης καθηγητής Κωνσταντίνος Ρέμελης προς όλα τα μέλη της Συγκλήτου είχε αναφέρει τα εξής: «Εξαιτίας της άμεσης αντίδρασης του Υπουργού Παιδείας και της προσωπικής του δέσμευσης, ότι προβαίνει εντός της ημέρας στην έγκριση του προϋπολογισμού όπως αυτός διαμορφώθηκε με την από 05/02/2013 απόφαση της Συγκλήτου μας, εκτιμούμε ότι ελλείπει πλέον ο λόγος αναστολής λειτουργίας του Ιδρύματος. Επειδή όμως η απόφαση έχει ληφθεί από την Σύγκλητο, αυτή θα είναι η οποία θα πρέπει να αποφασίσει για την ανάκλησή της. Για το λόγο αυτό σας καλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 στην Κομοτηνή, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου στο κτίριο Διοίκησης στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την αναστολή λειτουργίας του Ιδρύματος». Το παραπάνω σκεπτικό αναλύθηκε στη σύγκλητο και έγινε ομόφωνα αποδεκτό. Έτσι όλες οι υπηρεσίες, εκπαιδευτικές και διοικητικές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, από την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου θα λειτουργούν κανονικά.
.......

Το Κ.Τ.Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης, λειτουργεί ξανά
Το ΚΤΕΟ Ξάνθης, πότε;
Μαθαίνω ότι το Δημόσιο Κ.Τ.Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης που βρίσκεται στην παραλία Μαΐστρου, επαναλειτουργεί ξανά για επιθεωρήσεις και ελέγχους όλων των οχημάτων (επιβατικών-Φορτηγών-Λεωφορείων), εκτός δικύκλων. Όπως έγινε γνωστό από την Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου μετά από την ολοκλήρωση της συντήρησης του υφισταμένου εξοπλισμού του Κ.Τ.Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης και την συμπλήρωσή του με επιπλέον εξοπλισμό και αφού έγινε η διακρίβωση των μηχανημάτων και των οργάνων ελέγχου και χορηγήθηκε το προβλεπόμενο Πιστοποιητικό.
-Ερώτηση της στήλης Με το δημόσιο ΚΤΕΟ Ξάνθης τι γίνεται; Και πότε τελικά θα λειτουργήσει;
.......

Ιδού πόσα παίρνει ο Γ. Μέργος
που θεωρεί «πολλά» τα 586 ευρώ!
Η κυβέρνηση προσπαθεί άρον άρον να μαζέψει τη «γκάφα» του κ. Μέργου, χωρίς ωστόσο να παίρνει μέχρι στιγμής την απόφαση να τον απομακρύνει.
Το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και ο υπουργός Εργασίας "άδειασαν" τον γενικό γραμματέα, ενώ σε σκληρές δηλώσεις αποδοκιμασίας προχώρησαν όλα τα κόμματα.
Ο κ. Μέργος, υποχρεώθηκε αργότερα να ανασκευάσει, λέγοντας ότι "απομονώθηκε" η δήλωσή του, ωστόσο το ερώτημα είναι αν λειτούργησε ως "λαγός" για όσα περιμένουν τους εργαζόμενους στο μέλλον.
Αλήθεια, πόσα παίρνει ο κ. Μέργος, που θεωρεί πολλά τα 586 ευρώ του κατώτατου μισθού;
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών αμείβεται με 3.540 ευρώ το μήνα για τη θέση του στο υπουργείο Οικονομικών.
Επίσης λαμβάνει μισθό για τη συμμετοχή του στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τα οποία ξεπερνούν τα 2.500 ευρώ. Είναι επίσης καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αμειβόμενος.
Αλήθεια κ. Μέργο έχετε αντιληφθεί πόσα είναι τα 586 ευρώ; Μπορείτε να διανοηθείτε πως είναι να ζει κανείς με 586 ευρώ;
Προφανώς όχι, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις σας, που θεωρείτε ότι περαιτέρω μείωση θα φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη.
NEWSBOMB
.....

24ωρη απεργία χθες στο ΙΚΑ!
Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, αντιδρώντας στις απολύσεις 450 συναδέλφων τους, που έχουν διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ.
Οπως ανφέρονταν στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι 450 υπάλληλοι που είναι αξιοκρατικά διορισμένοι μέσω ΑΣΕΠ με τον διαγωνισμό της 9Κ, απολύθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
“Οι υπάλληλοι αυτοί αποτελούν ενεργό μέρος του κορμού της λειτουργίας του ΙΚΑ, καθώς έχουν εκπαιδευτεί και στελεχώνουν πλέον υπηρεσίες πρώτης γραμμής για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Το ΙΚΑ καταρρέει, καθώς οι 450 αυτοί υπάλληλοι προστίθενται στις αποχωρήσεις πάνω από 2.000 υπαλλήλων μόνο μέσα στο 2012”, τονίζεται στην ανακοίνωση.
Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καταγγέλλει επίσης τη στάση της διοίκησης του ιδρύματος που έδωσε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, ενώ ζητά την παραίτηση όλων των συναρμόδιων υπουργών, λέγοντας ότι “δεσμεύτηκαν προσωπικά ότι το ζήτημα θα επιλυθεί”.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »