*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Φεβρουαρίου

SEE THROUGH

12 Φεβρουαρίου


Άκουσον!
Άκουσον!
*Έστω και με μια πολύ μικρή διαφορά της τάξης του 0,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται και τίθεται επικεφαλής ως προς την Πρόθεση Ψήφου των πολιτών. Η Νέα Δημοκρατία χάνει την πρωτιά, ενώ η Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 14,2%, επιμένει στην τρίτη θέση, αφήνοντας πίσω τα υπόλοιπα κόμματα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ακόμη καθηλωμένοι σε ένα 6,6% λόγω των εσωτερικών κλυδωνισμών, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να κινείται στη ζώνη του λυκόφωτος με ένα 5,1% και η ΔΗΜΑΡ κονταροχτυπιέται με το ΚΚΕ μεταξύ 3% και 4% .
Την έρευνα έκανε το zougla.gr.
......
*Σε επιφυλακή βρίσκονται ξανά οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας στον Έβρο. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση πέρασαν τα όρια επιφυλακής οι στάθμες στον Έβρο ποταμό και στα τρία σημεία μέτρησης, δηλαδή σε Κόμαρα, Πύθιο και Πέταλο.
......
*Τουλάχιστον στις βασιλόπιτες πάει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Δημήτρης Σαλτούρος. Δεν απουσιάζει από καμία, άσχετα αν ελάχιστα έχει προσφέρει μέχρι στιγμής στους συλλόγους ή τους Φορείς...
......
*Καλή κίνηση η δημόσια συγνώμη του Προέδρου της ΕΠΣ Ξάνθης και αντιδημάρχου πλέον Νίκου Σπυριδόπουλου γιατί δεν μπόρεσε μέσα από τον Δήμο να βοηθήσει τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία της ΕΠΣ Ξάνθης. Αρκεί όμως μια δημόσια συγνώμη; Όταν τα σωματεία μειώνονται και θα μειωθούν κι άλλο, αφού δεν μπορούν πλέον να καλύψουν ούτε απλές ανάγκες τους;
 .....

Σύλληψη δύο ατόμων για παράνομη οπλοκατοχή
Συνελήφθησαν την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, ένας 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν και ένας 20χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι για παράνομη οπλοκατοχή. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, εντόπισαν ένα (1) πιστόλι (replica), το οποίο και κατασχέθηκε. Οι δράστες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.
....

Υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ο Κασιδιάρης
Ο Ηλίας Κασιδιάρης (ή ένα άλλο όνομα – έκπληξη που δεν κατονομάζει) έχει αποφασίσει να κατεβάσει για υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.
Όπως λέει, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», «αναμφισβήτητα πρόκειται για μια καθαρά πολιτική αναμέτρηση (σ.σ: οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014), όπου θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να αποδείξουμε πως η κυβέρνηση του μνημονίου και της φτώχειας δεν έχει τη στήριξη του λαού».
Ο Ν. Μιχαλολιάκος στηρίζεται στην ξενοφοβία και την ανησυχία των κατοίκων της πρωτεύουσας για τη λαθρομετανάστευση και εκτιμά πως μπορεί να διαμορφωθεί ένα ρεύμα πλειοψηφίας υπέρ του κόμματός του, και η πρωτεύουσα της χώρας να αποκτήσει δήμαρχο με ακροδεξιές καταβολές, στα πρότυπα της Ρώμης με τον Τζιάνι Αλεμάνι.
…..

ΟΙ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΘΡΑΚΗΣ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Στο πλευρό των αγροτών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στη Ροδόπη βρίσκεται και ο Συνεταιρισμός Καπνοπαραγωγών Θράκης. Με ψήφισμά του γνωστοποιεί ότι συμπαραστέκεται στον «δίκαιο αγώνα των συναδέλφων Ελλήνων αγροτών διότι τα αιτήματά τους είναι και αιτήματά μας». Όπως τονίζεται στο ψήφισμα «οι καπνοπαραγωγοί εναντιώνονται κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων». Και το ψήφισμα καταλήγει «Με τον οργανωμένο αγώνα μας και με αποφασιστικότητα μπορούμε μαζί να σταματήσουμε τα καταστροφικά μέτρα που παίρνουν και να ανατρέψουμε όλα όσα σχεδιάζουν για το μέλλον το δικό μας αλλά και των παιδιών μας.
......

Ευριπίδη, είσαι Υπουργός της Κυβέρνησης κι όχι ένας Υπουργός τοπάρχης που νοιάζεται μόνο για την επανεκλογή του...!
Στην βασιλόπιτα της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ροδόπης, ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Ερυπίδης Στυλιανίδης που λειτουργεί ως... τοπάρχης κι όχι ως Υπουργός όλων των Ελλήνων –δυστυχώς!!!- αποκάλυψε, ήδη επίκειται η είσπραξη ενός ποσού πάνω από τρία εκ. ευρώ από το Δήμο Κομοτηνής ληξιπρόθεσμων οφειλών οι οποίες θα ενδυναμώσουν την τοπική αγορά της Κομοτηνής. «Το ίδιο κάνω σε κάθε ευκαιρία για όλους τους ΟΤΑ του νομού και προσπαθώ να τους έχω συμπαραστάτες στη μάχη που δίνεται να αναδειχθεί η περιοχή και πανελλαδικά και διεθνώς μέσα σ’ αυτές τις αντίξοες συνθήκες.» όπως εξήγησε ο Υπουργός είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη περιοχή της Ελλάδος που υπέβαλλε φάκελο για να φιλοξενήσει παράρτημα της γερμανικής επαγγελματικής σχολή τουριστικής εκπαίδευσης είναι ο δήμος Μαρώνειας Σαπών.
-Τα καταλαβαίνουμε όλα αυτά κύριε Ευριπίδη  Στυλιανίδη, αλλά μάλλον παρεξήγησες την ανοχή μας και ότι δεν μιλάμε...
-Σωστά πράττεις και στηρίζεις την Κομοτηνή γιατί είναι η εκλογική σου Περιφέρεια και θέλεις να επανεκλεγείς...
-Μη ξεχνάς όμως ότι είσαι Υπουργός μιας Κυβέρνησης και δεν είναι δυνατόν να λειτουργείς στείρα και τοπικιστικά, την ίδια ώρα που οι τοπικές αγορές των άλλων πόλεων της Θράκης ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ!!!
.....
Νέα εξέγερση λαθρομεταναστών στον Έβρο.
-Χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ
Η επέμβαση των ΜΑΤ προκειμένου να καταστείλουν  την εξέγερση των λαθρομεταναστών στο κέντρο κράτησης του Φυλακίου Έβρου απαιτήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στον Έβρο, όταν οι κρατούμενοι λαθρομετανάστες προχώρησαν σε εκτεταμένη διαμαρτυρία μέσα στα κελιά τους.
Οι λαθρομετανάστες ξεκίνησαν να διαμαρτύρονται για την παράταση του χρόνου κράτησής τους, που ξεπερνά τους 5 μήνες, μετά και την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας κράτησής τους. Οκτώ εξ’ αυτών συνελήφθησαν ως υπαίτιοι των κινητοποιήσεων ενώ είναι η δεύτερη εξέγερση που καταγράφεται το συγκεκριμένο κέντρο κράτησης μέσα σε μόλις λίγους μήνες.
Όλα ξεκίνησαν  όταν οι λαθρομετανάστες που βρίσκονταν μέσα στα κελιά τους άρχισαν να σπάνε πλακάκια και στη συνέχεια να τα πετάνε προς τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση κινητοποίηση ισχυρώς αστυνομικών δυνάμεων ώστε να αποφευχθούν επεισόδια αντίστοιχα με αυτά που σημειώθηκαν στη Κομοτηνή, πρόσφατα, όταν η εξέγερση των λαθρομεταναστών άφησε πίσω της συντρίμμια και δύο τραυματίες αστυνομικούς. 
Η κατάσταση εκτονώθηκε άμεσα χωρίς η εξέγερση να ξεφύγει του ελέγχου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »