*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Φεβρουαρίου

Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣΕ ΤΑ... ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ;

16 Φεβρουαρίου



Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος πρώην μελών της διοίκησης της εταιρίας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ (ΑΜΕΛ), της περιόδου 2008 - 2009.
Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 και στρέφεται σε βάρος 10 μελών του ΔΣ της εταιρίας την επίμαχη περίοδο που Υπουργός Μεταφορών ήταν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης!!!
Στο πόρισμα μάλιστα γίνεται λόγος για «αθρόες, καθαρά ρουσφετολογικές προσλήψεις», ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου 2009 αφού σε διάστημα 23 ημερών προσελήφθησαν 210 εργαζόμενοι, οι περισσότεροι από το Νομό Ροδόπης!!! Αναφέρεται επίσης ότι αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής ήταν η εταιρία να εμφανίσει για πρώτη φορά έλλειμμα πάνω από 22 εκατομμύρια ευρώ!!! καθώς η αναλογία του κόστους μισθοδοσίας προς τα συνολικά έσοδα αυξήθηκε κατά 74% το 2009 από 48% που ήταν το 2007.
Ρωτάω λοιπόν εγώ ο αφελής! Ο Ευριπίδης λοιπόν που έκανε τα παράνομα ρουσφέτια και ζημίωσε το κράτος τόσα εκατομμύρια, δεν πρέπει να λογοδοτήσει και να καθίσει στο σκαμνί μαζί με τους υπόλοιπους; Ιδίως όταν αποδεικνύεται και ο δόλος του, αφού υπερηφανεύονται για τα...παράνομα αυτά ρουσφέτια! Ο Εισαγγελέας Αθηνών τι λέει για όλα αυτά;

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »