*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Φεβρουαρίου

Συνεδρίασε χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής υπό την προεδρεία του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη!

01 Φεβρουαρίου


Με πρόεδρο και πάλι τον δήμαρχο Ξάνθης κ. Μιχάλη Στυλιανίδη (είχε παραιτηθεί στις 30 Αυγούστου 2011), συνεδρίασε χθες το μεσημέρι η επιτροπή Ποιότητας Ζωής, σε κλίμα συναίνεσης και υπό τη νέα της σύνθεση.
Από την συνεδρίαση απουσίαζε ο Θανάσης Ξυνίδης που ήταν σε κηδεία, ενώ το κλίμα ήταν ιδιαίτερα χαλαρό, δείγμα ότι μάλλον αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις  του Δημάρχου με την αξιωματική αντιπολίτευση..
Μάλιστα εκ μέρους της παράταξης «Πολίτες για Αλλαγή», ο Ηλίας Βασιλούδης ψήφισε ναι σε όλες τα θέματα που συζητήθηκαν  ενώ  ομόφωνα εκλέχτηκε και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Στα θέματα που συζητηθηκαν...
-Μετά την κατάθεση των απαραιτήτων δικαιολογητικών, δόθηκε εκ νέου η άδεια λειτουργίας στο καφέ μπαρ Social. του Γιάννη Τσαγκάλα!
....
ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΑΝ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα υπηρεσιακά θέματα κυριάρχησαν φυσικά στη χθεσινή συνεδρίαση ενώ ευρεία ήταν η συζήτηση των οκτώ ενστάσεων που κατατέθηκαν από πλευράς κατοίκων της περιοχής του Λευκού Πύργου (ο ένας ήταν ο γιατρός Γ. Αγκόρτσας)  και οι οποίες αφορούσαν αντιδράσεις των περιοίκων στην προωθούμενη από τον δήμο ρυμοτόμηση της περιοχής.
-Παρουσία της Πολεοδομίας του δήμου έγινε ενημέρωση στα μέλη για το ιστορικό των ενστάσεων καθώς και το σκεπτικό αυτών, ενώ κατατέθηκαν αντίστοιχες εισηγήσεις από πλευράς της Υπηρεσίας οι οποίες και έγιναν αποδεκτές ομόφωνα από το σώμα, προκειμένου να καταρτιστεί νέα μελέτη για την συγκεκριμένη περιοχή.
-Αντιρρήσεις εξέφρασε ο δήμαρχος Ξάνθης στην εκ νέου παραχώρηση μέρους της Κεντρικής Πλατείας στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης, έχει τοποθετήσει  εκεί ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο και πρόκειται να δωρήσει μετά από σχετική κλήρωση. Όπως τόνισε μάλιστα ο δήμαρχος Ξάνθης ο Κυνηγητικός Σύλλογος Ξάνθης χρησιμοποιεί αρκετό καιρό την Κεντρική Πλατεία λέγοντας μάλιστα ότι όσο είναι ο ίδιος Πρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής   
Τελικά με παρέμβαση του Μανώλη Φανουράκη,  τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν την παράταση της παραχώρησης του χώρου μέχρι και την έναρξη των ΘΛΕ.
Γενικά όλα κύλησαν πολύ ήρεμα και ομαλά στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που χάρις και στην εμπειρία του Δημάρχου Ξάνθης, ολοκληρώθηκε σχετικά νωρίς με την ομοφωνία όλων των μελών στα θέματα που συζητήθηκαν.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »