*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

02 Φεβρουαρίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

02 Φεβρουαρίου


*Ο Δήμος Αβδήρων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Γενισέας μας προσκαλεί σήμερα Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 στην Εορτή της Υπαπαντής Του Κυρίου, στην έδρα του Δήμου, τη Γενισέα όπου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός μας.
.......
*Ενημερωτική ομιλία με θέμα «Πρόληψη σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων» σε μαθητές της Β’ Λυκείου πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης. Την πρωτοβουλία της εκδήλωσης ανέλαβε το Πολυκοινωνικό Δήμου Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και την Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ομιλητής ήταν ο επίκουρος καθηγητής παθολογίας κ.Γλαρός Δημήτριος, ο οποίος αναφέρθηκε στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και στους τρόπους προφύλαξης από αυτά. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ του κ.Γλαρού, των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ, του Προέδρου Δ.Σ. του Πολυκοινωνικού κ. Βαμβακερού, της υπεύθυνης Σχολικών δραστηριοτήτων περιφερειακής Ενότητας Έβρου κ.Τσιροπούλου και του Υποδιευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ κ.Κοσμίδη.
......
*Βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου: «Ο μέτοικος και η συμμετρία» του Τ. Μιχαηλίδη με ομιλητή τον Τάσο Στοϊκίδη διοργανώνει η Ομάδα Θαλής και Φίλοι την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013, στις 8.30 μ.μ. Λίγα λόγια για το βιβλίο: "Ο μέτοικος και η συμμετρία" θα μας ταξιδέψει από το Αντάπαζαρ της Μικρασίας στην Ιταλία του μεσοπολέμου, στην Ισπανία του Εμφυλίου και, τέλος, στη Γαλλία της Κατοχής και της Αντίστασης. Ο κεντρικός του ήρωας θα γνωριστεί με σημαντικές προσωπικότητες του εικοστού αιώνα, όπως ο χαράκτης Έσερ και ο μαθηματικός Αλεξάντρ Γκρόθεντικ, με τους οποίους μοιράζεται το πάθος για τη συμμετρία, την οποία ο καθένας τους αντιλαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο.
Θα γνωρίσει από κοντά και θα διαβάσει με κριτική ματιά το κίνημα των Μπουρμπακί, το σημαντικότερο ίσως μαθηματικό ρεύμα του καιρού μας, και σίγουρα αυτό που άσκησε τη μεγαλύτερη επίδραση. Θα χρησιμοποιήσει τον μαθηματικό ορθολογισμό ως εργαλείο ανάλυσης ιστορικών γεγονότων, πολιτιστικών ρευμάτων, αλλά και φαινομένων της καθημερινότητας.
.......
*Εργαστήρια οικοαυτάρκειας διοργανώνει η ομάδα «Πελίτι» Κομοτηνής. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπεύθυνου της Ομάδας κ. Νίκου Δομπάζη στην ΕΡΑ Κομοτηνής οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν μόνοι τους προζύμι, ψωμί με προζύμι, σπιτικό τυρί με λεμόνι, σπιτική μερέντα, αλλά και να καθαρίζουν τα όσπριά τους. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στις 7.00 μ.μ. στο στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης.
......
*Αφιέρωμα στα 30 χρόνια από την ίδρυση του Συνδέσμου Φιλολόγων Ροδόπης (1983-2013) θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις οκτώ το βράδυ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει μικρό αποχαιρετισμό της Δώρας Κάσσα-Παπαδοπούλου, Προέδρου του Σ.Φ.Ρ. από το 2000 έως το 2012. Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Προβολή Ηλεκτρονικού Ημερολογίου 2000-2012… με έναν σύντομο LIVE μουσικό επίλογο.
......
*Ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ θα υλοποιήσει την πράξη «Επιμόρφωση συνδικαλιστών της ΕΣΕΕ». Το πρόγραμμα επιμόρφωσης απευθύνεται στους συνδικαλιστές της ΕΣΕΕ και περιλαμβάνει γνωστικά αντικείμενα σχετικά με την Οικονομία, το Κράτος, την Εκπροσώπηση, την Ε.Ε., την Επικοινωνία και το Δίκαιο με σκοπό να παρέχει διευρυμένες γνώσεις επί των αντικειμένων αυτών με έμφαση στον εμπορικό συνδικαλισμό. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενίσχυση των συνδικαλιστών της ΕΣΕΕ στο πολύπλευρο έργο της συμμετοχής τους σε θεσμούς εκπροσώπησης ή και διαπραγμάτευσης. Για περισσότερες πληροφορίες και για αιτήσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στα γραφεία του Συλλόγου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »