*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Φεβρουαρίου

ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ: Και χωρίς λεφτά, μπορούμε ψηλά!

15 Φεβρουαρίου


ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ
7μελής Επιτροπή θα βραβεύει το καλύτερο Καρναβαλικό γκρούπ, σε αναζήτηση βασίλισσας, «άνοιγμα» και πέρα των συνόρων
ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΕΝΕΤΙΑΣ
*Για πρώτη φορά το Ξανθιώτικο Καρναβάλι ανοίγει τα φτερά του και εκτός συνόρων, σε μια προσπάθεια σοβαρής συνεργασίας με το Βενετσιάνικο Καρναβάλι!
ΘΑ ΒΡΑΒΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΓΚΡΟΥΠ!!!
*Καλλιτεχνική επιτροπή αποτελούμενη από επτά μέλη του Καλλιτεχνικού χώρου (ζωγράφο, ενδυματολόγο, μακιγιέρ, σκηνογράφο κλπ), θα κρίνουν την παρουσίαση του κάθε συλλόγου σε σχέση με το θέμα, τα χρώματα αλλά και τον παλμό και στη συνέχεια θα βραβεύεται το καλύτερο γκρουπ.

Σε ριζικές αλλαγές που προασπίζουν  την ασφάλεια Καρναβαλιστών και επισκεπτών, προχωρά η Οργανωτική Επιτροπή του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού «ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΝΗΣ» Μανώλη Φανουράκη, που φολοξενήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Xanthi channel και στην εκπομπή ΔΕΚΑΠΟΥΣ.
Θέμα του φετινού Καρναβαλιού: «Έτσι γλεντάμε κι ας λένε πως χρωστάμε»
Όπως είπε ο κ.Φανουράκης, για πρώτη φορά φέτος τίθεται σε ισχύ ο Κανονισμός των γκρουπ, βάσει του όποιου τα μέλη κάθε συλλόγου έχουν την υποχρέωση να διασφαλίσουν τα γκρουπ τους κατά τη διάρκεια της παρέλασης, ώστε να αποτραπεί το φαινόμενο εισροής κάθε αγνώστου. Επιπλέον ο κανονισμός ορίζει τη διάρκεια που κάθε γκρουπ παραμένει στην Κεντρική Πλατεία, ενώ υπάρχουν όροι συμμετοχής που αφορούν στη σύσταση και τον αριθμό μελών ενός συλλόγου.
Παράλληλα, επιτροπή αποτελούμενη από επτά μέλη του Καλλιτεχνικού χώρου (ζωγράφο, ενδυματολόγο, μακιγιέρ, σκηνογράφο κλπ), θα κρίνουν την παρουσίαση του κάθε συλλόγου σε σχέση με το θέμα, τα χρώματα αλλά και τον παλμό και στη συνέχεια θα βραβεύεται το καλύτερο γκρουπ. Η τομή αυτή καθιστά για πρώτη φορά τον συναγωνισμό μεταξύ των συλλόγων και δίνει ένα επιπλέον κίνητρο συμμετοχής στο μεγάλο Ξανθιώτικο Καρναβάλι. Σε όποιον σύλλογο δεν συμμορφώνεται με τον κανονισμό θα υπάρχουν κυρώσεις που φτάνουν μέχρι και τον αποκλεισμό του εκάστοτε συλλόγου από την επόμενη διεξαγωγή του Καρναβαλιού.
Αυστηρότερα μέτρα επιτήρησης θα τεθούν επίσης σε ισχύ για μερίδα μικροπωλητών που καταλαμβάνουν ανεξέλεγκτα χώρους με τους πάγκους και τις καντίνες τους, πουλώντας στον κόσμο αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα.
Σε σχέση με τις τιμές των ποτών στα καφέ – μπαρ της πόλης, ο κ.Φανουράκης υποστήριξε ότι θα παραμείνουν ως έχουν διότι σκοπός  πρέπει να μένει ο καλός τρόπος φιλοξενίας και όχι η αισχροκέρδεια.
Σε ότι αφορά τη Βασίλισσα του Καρναβαλιού, πέραν της Μπέτυς Μαγγίρα που προτάθηκε από την Θρακική Σκηνή και η οποία τελικά δεν μπόρεσε να αποδεχθεί την πρόσκληση λόγω υποχρεώσεων (κάνει πρεμιέρα στις 27 Φεβρουαρίου με την παράσταση ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ στο μαγαζί ΕΓΚΩΜΙΟ της Γλυφάδας), στο τραπέζι του διαλόγου έχουν παρατεθεί και άλλα ονόματα, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει μία τελική απόφαση. Το μόνο βέβαιο είναι ότι αναζητείται μία λαμπερή παρουσία με καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ ή και της τηλεόρασης και ήδη όπως λένε οι πληροφορίες μου, το 2ο πρόσωπο που προτείνει η Θρακική Σκηνή, είναι η πρώην αρχηγός των μαζορετών της Θρακικής Σκηνής και στέλεχος του συλλόγου EDEM Κέλυ Κερασίδου.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΕΖΟΣ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Και φέτος την παρέλαση θα προβάλλει σε ζωντανή μετάδοση το τρίτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης(ΕΤ3)  με παρουσιαστή τον Χρήστο Νέζο. Παράλληλα γίνονται συζητήσεις κα με την εκπομπή ΠΡΩΙΝΟ ΜΟΥ του MEGA με τον Γιώργο Λιάγκα και την Φαίη Σκορδά, ώστε να έρθουν στην Ξάνθη και να προβάλλουν την εκπομπή τους ζωντανά έχοντας ως κεντρικό θέμα το Ξανθιώτικο Καρναβάλι.
Τα θέματα των αρμάτων της μεγάλης Καρναβαλικής έχουν ήδη αποφασιστεί και προχωρούν εντός των ημερών προς την κατασκευή. Διακωμωδούν και φέτος την πολιτική ζωή του τόπου. Τα άρματα που θα πλαισιώσουν τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα είναι συνολικά έξι και θα παρελάσουν ανάμεσα στους συλλόγους, χωρίς την βοήθεια των τρακτέρ, εφόσον όπως υποστήριξε ο κ.Φανουράκης επιλύθηκε το θέμα με τα τζιπ του Δ’ Σώματος Στρατού.

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΝΕΤΙΑΣ
Για πρώτη φορά επίσης ο Δήμος Ξάνθης βλέποντας τόσο ψηλά και πέρα των...συνόρων, έχει απευθύνει πρόσκληση στον Δήμο Βενετίας, ώστε να γίνει μία παρουσίαση του Βενετσιάνικου Καρναβαλιού στη Ξάνθη και αντίστοιχα Ξανθιώτικα γκρουπ να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις  του εκεί διεθνούς Καρναβαλιού. Εντός της εβδομάδας αναμένεται και η οριστική απάντηση από τον Δήμο Βενετίας , που όπως όλα δείχνουν θα είναι θετική!!!

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ
Τομή στη διεξαγωγή του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, αποτελεί επίσης ότι για πρώτη φορά συστήνεται ομάδα Εθελοντών που επιθυμούν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν στην επιτυχή έκβαση των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού.
Το αεροδρόμιο του Νέου Ζυγού θα αποτελέσει και φέτος το μεγάλο πάρκινγκ για τους επισκέπτες, οι οποίοι στη συνέχεια θα μετακινούνται με λεωφορεία του Δήμου Ξάνθης στο κέντρο της πόλης.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΟΥ ΠΑΤΕΡΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Για τα περί παραίτησής του, ο κ.Φανουράκης είπε ότι απομένει ένα ακόμη Καρναβάλι αυτό του 2014 και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποστασιοποιηθεί  ώστε να αφήσει τη θέση του σε νέα άτομα που επιθυμούν να προσφέρουν στον τόπο.
Χαρακτήρισε Πολιτικό του Πατέρα τον  Δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη και απέφυγε να πάρει θέση στο ποιος θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος της πόλης. Σημείωσε μόνον ότι θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο αγαπητό στη κοινωνία.
Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου στο μέλλον να διεκδικήσει τη θέση του Δημάρχου Ξάνθης παρά τα όσα ακούγονται και φημολογούνται....
Γιώτα Χατζηθεοδώρου.
(Σ.Σ. Όλη η συνέντευξη του Μανώλη Φανουράκη αύριο Σάββατο στις10 το βράδυ σε επανάληψη στο Xanthi channel).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »