*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

01 Φεβρουαρίου

Ο «διπλοπρόσωπος» κ. Χουσεϊν Ζεϊμπέκ!

01 Φεβρουαρίου

Στις 28 Ιανουαρίου δήλωνε στον φίλο του τον Σιδηρόπουλο για την κάθοδο των Φορέων της Ξάνθης στην Αθήνα, «Δεν υπάρχει πολυτέλεια διαφοροποίησης, παρά τις επιφυλάξεις. Θα είμαστε παρόντες» και χθες 31 Ιανουαρίου, κατήγγειλε τους Φορείς ότι... παραβιάζουν το Σύνταγμα και την διάκριση των εξουσιών

ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Εγώ απαντώ ότι  ο καθένας κρίνεται από αυτά που κάνει και λέει. Ο κ.Ζεϊμπέκ και το κόμμα που εκπροσωπεί θα κριθεί για όλα»
Εμείς πάντως τον περιμέναμε και τον θέλαμε Μαζί μας…

Παντελώς «διπλοπρόσωπος» και δυστυχώς «αναξιόπιστος» εμφανίστηκε μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις 3 ημερών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, εκθέτοντας όχι μόνο την ίδια την παράταξή του (που στο κάτω κάτω της γραφής είναι κι αυτή ενταγμένη στο ίδιο «παιχνίδι»...), αλλά και τη μειονότητα που τον εξέλεξε πανηγυρικά!!!
Δείγμα γραφής του συγκεκριμένου κυρίου είναι μάλιστα και η «διγλωσσία» του στο θέμα των Ιμάμηδων, όπου άλλα λέει στη μειονότητα για τη στάση του και άλλα φαίνεται να... τηρεί! Ωστόσο αν θέλει να «εμπαίζει» ο κύριος Χουσεϊν Ζεϊμπέκ τους Μετέδες και του Τσετίν, αυτό εμάς δεν μας αφορά και απεναντίας να του πούμε και μπράβο αν η στάση του είναι Εθνική...
Στο θέμα όμως του ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ο συγκεκριμένος βουλευτής, ενώ στις 28 Ιανουαρίου δήλωνε στον φίλο του τον Γ. Σιδηρόπουλο για την κάθοδο των Φορέων της Ξάνθης στην Αθήνα, «Δεν υπάρχει πολυτέλεια διαφοροποίησης, παρά τις επιφυλάξεις. Θα είμαστε παρόντες», χθες 31 Ιανουαρίου, δηλαδή τρεις μέρες μετά, με νέα ανακοίνωσή του, «κατήγγειλε τους Φορείς ότι... παραβιάζουν το Σύνταγμα και την διάκριση των εξουσιών με τις επισκέψεις τους στα Υπουργεία»!!! Τρελά πράγματα δηλαδή...
Από την πλευρά του ο βουλευτής Ξάνθης και πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός με το που πληροφορήθηκε ωστόσο τις δηλώσεις του κυρίου Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και την στροφή 180 μοιρών που έκανε στο θέμα του ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ διότι πρφανώς κάποια... συνιστώσα Οικολόγων θα του τράβηξε το «αυτί», αρκέστηκε στο να δηλώσει στην εκπομπή «Ανοιχτή γραμμή» του Life 92l fm «Εγώ απαντώ ότι  ο καθένας κρίνεται από αυτά που κάνει και λέει. Ο κ. Ζεϊμπέκ και το κόμμα που εκπροσωπεί θα κριθεί για όλα... Εμείς πάντως τον περιμέναμε και τον θέλαμε Μαζί μας…» κατέληξε με νόημα ο βουλευτής Ξάνθης.

Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΛΩΣΗ (Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013)

Ζεϊμπέκ: Δεν υπάρχει πολυτέλεια διαφοροποποίησης, παρά τις επιφυλάξεις. Θα είμαστε παρόντες
Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε ότι, παρότι υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις για το περιβαλλοντικό σκέλος, την παρούσα στιγμή η περιοχή δεν έχει την πολυτέλεια να μην είναι όλοι οι φορείς παρόντες στη διεκδίκηση. Αναλυτικά ανέφερε:
«Το έργο του Αρδευτικού της Ξάνθης είναι ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία εδώ και αρκετά χρόνια όπως και τη Νομαρχιακή μας οργάνωση. Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και εγώ προσωπικά , διατηρούμε τους  προβληματισμούς μας γύρω από την περιβαλλοντική διάσταση του έργου και την προετοιμασία του, όμως θεωρούμε ότι στην παρούσα φάση, η Ξάνθη δεν έχει την πολυτέλεια  διαφοροποίησης και προσωπικών διαδρομών αλλά χρειάζεται συστράτευση και υποστήριξη της κοινής προσπάθειας και της  τοπικής κοινωνίας προκειμένου να επιτευχθεί η υλοποίησή του και η αποτροπή της υφαλμύρωσης.
Θα είμαστε παρόντες μαζί με όλους τους φορείς της περιοχής και επισημαίνουμε ότι, ανεξάρτητα από το αν γίνει εφικτή η υλοποίηση του έργου ή όχι , την επόμενη μέρα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για μια διαφορετική πολιτική στον πρωτογενή τομέα και μια στροφή σε λιγότερο ενεργοβόρες και υδροβόρες καλλιέργειες, ανταγωνιστικές και δυναμικές, ώστε η περιοχή μας να συνδυάζει την προστασία των φυσικών πόρων με την ανάπτυξη της Νέας Γεωργίας».

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ -(ΠΕΜΠΤΗ 31/1/2013)
Το έργο «Μεταφορά και διανομή νερού από τον ποταμό Νέστο στις πεδιάδες της Ξάνθης και της Κομοτηνής για την αποκατάσταση των υπόγειων υδροφορέων (Ν. Ξάνθης)» απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία της Ξάνθης εδώ και χρόνια. Σήμερα βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα λόγω της επικείμενης εκδίκασης της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και λόγω των συναντήσεων που πραγματοποιούν τοπικοί φορείς με κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να ασκήσουν πίεση για την πραγματοποίηση του έργου.
Επιλέξαμε να μην συμμετέχουμε στις συναντήσεις αυτές, καθώς το μόνο αρμόδιο να αποφανθεί σε αυτή τη φάση είναι το ΣτΕ, και κάθε πολιτική παρέμβαση στο έργο του είναι ευθέως αντισυνταγματική, καθώς παραβιάζει την αρχή της διάκρισης των εξουσιών.
Γνωρίζοντας βέβαια τη σημασία της αγροτικής παραγωγής στην τοπική οικονομία, καθώς και το μέγεθος του προβλήματος της υφαλμύρινσης, πιστεύουμε ότι χρήζουν και τα δύο άμεσης αντιμετώπισης, με τρόπο που θα διασφαλίζει μία λύση συνολική, αποτελεσματική και περιβαλλοντικά βιώσιμη. Ανεξαρτήτως πάντως της απόφασης του ΣτΕ, η μέχρι τώρα ιστορία του έργου δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά ως προς τον τρόπο σχεδιασμού και διαχείρισής του και αναδεικνύει τις χρόνιες παθογένειες στη λειτουργία της διοίκησης και των αρμόδιων φορέων.
Βουλευτής Ξάνθης ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ
ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΞΑΝΘΗΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »