*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

05 Φεβρουαρίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

05 Φεβρουαρίου


*Ξεκινάω την στήλη (και την ημέρα μου), με την πιο  σημαντική είδηση της εβδομάδας.
Όπως είναι λοιπόν γνωστό, η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης ζήτησε από το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων την αποστολή στην Θράκη του Τιμίου Σταυρού.
Τον Τίμιο Σταυρό θα συνοδεύσει στην Ξάνθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος. Η επίσημη υποδοχή Του θα γίνει στην κεντρική πλατεία της πόλης σήμερα Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 17:30.
Ο Τίμιος Σταυρός θα παραμείνει στην πόλη μέχρι και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου και θα μεταφερθεί και σε οικισμούς της επαρχίας προς αγιασμό των πιστών.
.......
*Σε μια πράξη αλτρουιστικής κοινωνικής αλληλεγγύης προχώρησαν οι Πρόσκοποι Ξάνθης οι οποίοι ανέλαβαν τη στήριξη μιας πολύτεκνης οικογένειας της Ξάνθης, με βιοποριστικά προβλήματα, συλλέγοντας τρόφιμα, ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης.
......
*Όπως διαβάζω στο ThrakiToday, οι Πρόσκοποι, που έκοψαν  την πίτα τους το απόγευμα του Σαββάτου, έκαναν γνωστή τη ως άνω δράση τους, ζητώντας παράλληλα τη συνδρομή των μελών και των φίλων τους. Η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Προσκόπων πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα των προσκόπων, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής πραγματοποιήθηκε μια συνοπτική ιστορική αναδρομή των Προσκόπων.
……
*Οι παριστάμενοι παρακολούθησαν ένα θεατρικό δρώμενο, στο οποίο συμμετείχαν οι ίδιοι οι Πρόσκοποι με την αφηγηματική συνδρομή του ηθοποιού Απόστολου Μπαχαρίδη, ενώ από τη μεριά τους οι διοργανωτές μοίρασαν αναμνηστικά δωράκια σε όσους έδωσαν το παρών στην εκδήλωση.
……
Οι Anathema είναι μία από τις αγαπημένες μπάντες του ελληνικού κοινού και το έχει αποδείξει ο κόσμος με τα συνεχόμενα Sold Out σε κάθε τους εμφάνιση στην Ελλάδα. Ο Daniel Cavanagh έχει αποδείξει και έχει δηλώσει ότι έχει μια πολύ παράξενη και δυνατή σύνδεση με την Ελλάδα και το κοινό τους και το αποδεικνύει με τις επισκέψεις του για να μας δώσει την υπέροχη ατμόσφαιρα που βγάζει στα ακουστικά του Shows.
Ο κιθαριστας των Anathema, θα επισκεφτει την πολυαγαπημενη του Ελλαδα για 6 ακουστικα shows μία εκ αυτών στο Nostos bar, Ξάνθη. Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου. Είσοδος 10 Euro.
......
*Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Μαρώνειας, σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό του για το σχολικό έτος 2012 – 2013 και στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», Πράξη: «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», διοργανώνει εσπερίδα ενημέρωσης τοπικών φορέων με θέμα: «Γνωριμία με το Κ.Δ.Β.Μ.Π.Α. Μαρώνειας και τις Δράσεις του» και σκοπό την ενημέρωση εκπροσώπων συλλόγων, φορέων και ιδρυμάτων και την πρόκληση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες και τα προγράμματα για ενήλικες του Κ.Δ.Β.Μ.Π.Α. Μαρώνειας για την περίοδο 2012-13. 
H εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή, στο χώρο της Πολιτιστικής Κίνησης (Φιλίππου 31 Κομοτηνή τηλ. 2531071171, έναντι 3ου ενιαίου λυκείου) την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013 σε συνεργασία με την Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης και  ελεύθερη συμμετοχή.
......
*Αυτή κι αν είναι είδηση....Οι Χαϊνηδες ζωντάνα στο Lola στην Ξάνθη!
Οι «Χαϊνηδες» δε φιλοδοξούν να δώσουν απαντήσεις, αλλά να θέσουν με σαφή κι ευφάνταστο τρόπο τα οικουμενικά και αιώνια ρωτήματα.
Η εύρεση της αλήθειας είναι προσωπική διαδρομή του καθενός, καθώς βουτά στον ωκεανό της συλλογικής ύπαρξης.
Η 7-μελής μπάντα των «Χαϊνηδων» σμίγει τόπους και χρόνους, ρυθμούς και ηχοχρώματα, συμβάλλοντας έτσι στο ιερό ΧΑΟΣ που είναι η μόνη πηγή δημιουργίας και αυτο-οργάνωσης.
Δημήτρης Αποστολάκης – Λύρα, φωνή
Δημήτρης Ζαχαριουδάκης – Ακουστική κιθάρα, φωνή
Μαρία Κώτη – Φωνή
Αλέξης Νόνης – Νταούλι, νταρμπούκα, νταφ, καχάν
Δημήτρης Μπρέντας – Πλήκτρα, καβάλι, κλαρίνο, γκάιντα
Αντώνης Σκαμνάκης – Μπάσο
Μιχάλης Νικόπουλος – Μπουζούκι, Μαντολίνο, Λαούτο, Φωνή

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »