*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Φεβρουαρίου

Επίδομα 150 Ευρώ ως χειριστής γερανού, ενώ... δεν δουλεύει ποτέ!

27 Φεβρουαρίου


ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ Η ΤΡΟΪΚΑ!
Ενώ έκοψαν από όλο  το τεχνικό προσωπικό του Δήμου Ξάνθης τα επιδόματα, εξακολουθούν και το εισπράττουν οι δύο χειριστές ανυψωτικών μηχανημάτων, εκ των οποίων ο ένας ποτέ δεν το... χειρίζεται!

ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ!
*Να παρέμβει η Εισαγγελική Αρχή, γιατί παρανόμως η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης χρησιμοποιεί ως χειριστή οδηγό ανυψωτικού μηχανήματος τον Στράτο Μπαχαρίδη, επειδή ο Γαλανόπουλος είναι συνδικαλιστής και σπανίως πατάει στην υπηρεσία του, εισπράττοντας ωστόσο με τις ευλογίες του... Σάββα Παυλίδη το ειδικό επίδομα!

ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ JOYSTICK ΚΑΙ Ο ΓΕΡΑΝΟΣ «ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ»!
*Επίδειξη συνδικαλιστικού θράσους από τον Πρόεδρο των δημοτικών υπαλλήλων Δημήτρη Γαλανόπουλο που μας προκαλεί κι  από πάνω... υβρίζοντάς μας! «Στ’ αρχ... μου ότι κι αν γράφει ο Παπαδόπουλος!

ΤΗΝ παρέμβαση της  Εισαγγελικής Αρχής Ξάνθης αναμένεται να προκαλέσουν το χθεσινό και σημερινό πρωτοσέλιδα του «Μαχητή» μετά τις σοβαρές εξελίξεις που είχαμε με τον «γερανό που... τρελάθηκε» και τις νέες αποκαλύψεις μας για την καραμπινάτη ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Δήμου Ξάνθης και της Τεχνικής Υπηρεσίας, εν γνώσει μάλιστα του Δημάρχου Ξάνθης και των αρμοδίων αντιδημάρχων για το συγκεκριμένο θέμα...

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΒΡΕΙΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Σπυριδόπουλος μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε πήγε χθες το πρωί στην Τεχνική Υπηρεσία όπου ήταν μάλιστα παρόν και ο ειδικός χειριστής του ενός γερανού Δημήτρης Γαλανόπουλος (προχθές απουσίαζε από την υπηρεσία)  προκειμένου να πληροφορηθεί υπηρεσιακά τι συνέβη το πρωί της Δευτέρας με αποτέλεσμα μάλιστα να κινδυνέψει ο ηλεκτρολόγος του Δήμου Ξάνθης Βαγγέλης Παρασχίδης που χρησιμοποιείται... παντού!
Όταν λοιπόν τέθηκε στον Δημήτρη Γαλανόπουλο και στους άλλους υπεύθυνους από τον Αντιδήμαρχο το δημοσίευμα του «Μ» ο γνωστός συνδικαλιστής τον οποίο εμείς στο ρεπορτάζ... εγκωμιάσαμε μάλιστα και ως... έμπειρο και ικανό στο αντικείμενό του ανεξάρτητα αν ποτέ δεν το... ασκεί, απάντησε με περισσό θράσος και... ασυλία που προφανώς θεωρεί ότι διαθέτει λόγω της συνδικαλιστικής του ιδιότητας, «Στ’ αρχ... μου ότι κι αν γράφει ο Παπαδόπουλος»!
Βεβαίως εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε αντιπαράθεση στο συγκεκριμένο «λεκτικό είδος» που χαρίζουμε στον συγκεκριμένο συνδικαλιστή...
Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε όλους τους πολίτες και ιδίως τους αναγνώστες μας, για το πώς αισθάνονται τον συνδικαλισμό ορισμένοι κύριοι, όπως ο Γαλανόπουλος, για τον οποίο ακόμη η κυρία Μανά και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ξάνθης Δημήτρης Μπένης δεν μας απάντησαν, «πόσες μέρες συνδικαλιστικής αδείας δικαιούται τον μήνα, αφού δεν δουλεύει ποτέ στο αντικείμενό του… Και απλά περνάει όποτε θέλει και φεύγει το ίδιο, από την Τεχνική υπηρεσία.»!!!
-Περιμένουμε λοιπόν να μάθουμε, ειδικότερα μετά τις σημερινές νέες μας αποκαλύψεις μας, πριν ζητήσουμε δια μέσω της Εισαγγελέας να μας απαντήσουν αναγκαστικά διότι παρεμβαίνουν τα καθήκοντά τους...

ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΟΔΗΓΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΔΗΣ
Επί της ουσίας. Μετά λοιπόν από έρευνα που κάναμε και ζητούμε την παρέμβαση Εισαγγελέα:
1. Παρανόμως στην Τεχνική Υπηρεσία (υπεύθυνος ο μηχανικός Σάββας Παυλίδης), χρησιμοποιείται ως οδηγός χειριστής του ανυψωτικού μηχανήματος ο Στράτος Μπαχαρίδης και το ίδιο συμβαίνει και με τον Βαγγέλη Παρασχίδη που στην δύναμη του Δήμου εμφανίζεται ως ηλεκτρολόγος! Και ενίοτε βλέπουμε και οδηγό στα... τραινάκια του Δήμου!
2. Η βλάβη στον γερανό οφείλεται στο Joystick. Ήδη από χθες το μηχάνημα βρίσκεται σε συνεργείο αφού το ηλεκτρονικό του σύστημα - χειριστήριο είναι αυτό που δημιούργησε το πρόβλημα. Με απλά λόγια χάλασε το Joystick εν ώρα εργασίας και ο... γερανός «τρελάθηκε»!!! Και από θαύμα ο εργαζόμενος που ήταν στο «καλάθι» δεν έπαθε κάτι...
3. Ο Δήμος Ξάνθης «εκμεταλλεύεται» στυγνά τον Στράτο Μπαχαρίδη, αφού εκτός του ότι παρανόμως τον χρησιμοποιεί ως οδηγό - χειριστή στο εν λόγω μηχάνημα, δεν του δίνει και το ΕΠΙΔΟΜΑ των 150 Ευρώ που δικαιούται λόγω της δουλειάς του, το οποίο ωστόσο δίνει στον... Γαλανόπουλο που δεν το χειρίζεται ποτέ!!!
Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσια τι αναφέρει και ο σχετικός κώδικας για να φανεί το μέγεθος παρανομίας του Δήμου Ξάνθης και μάλιστα εν γνώσει του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη για την συγκεκριμένη υφιστάμενη κατάσταση εδώ και χρόνια!
Διαβάστε προσεχτικά να δείτε τι αναφέρει λοιπόν ο Κώδικας.

ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Κώδικας Πρακτικής για την Εκπαίδευση των Χειριστών Κινητών Γερανών
Δημοσιεύτηκε στις 31.12.2010 στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας Διάταγμα της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με αρ. Κ.Δ.Π. 529/2010 που αφορά την έκδοση του Κώδικα Πρακτικής για την Εκπαίδευση Χειριστών Κινητών Γερανών.
Ο Κώδικας καθορίζει τις ελάχιστες απαιτήσεις σε εκπαίδευση (θεωρία & πρακτική εξάσκηση) των χειριστών κινητών γερανών. Συγκεκριμένα οι χειριστές κινητών γερανών πρέπει να είναι σωματικά και πνευματικά ικανοί για τα καθήκοντα που θα τους ανατεθούν ως χειριστές γερανών, να μπορούν να κατανοούν τη γλώσσα του εκπαιδευτικού προγράμματος και να εκπληρώσουν τους στόχους της εκπαίδευσης. Οι στόχοι είναι κυρίως η παροχή γνώσεων για τον τρόπο χειρισμού των κινητών γερανών, η κατανόηση της σημασίας της επικοινωνίας με σήματα, η χρήση της ασύρματης επικοινωνίας, η χρήση του εξοπλισμού και των παρελκομένων ειδών των κινητών γερανών και οι τεχνικές χειρισμού των φορτίων. Επιπρόσθετα, μέσω της εκπαίδευσης θα πρέπει να παρέχονται τεχνικές γνώσεις για τους κινητούς γερανούς, τα χαρακτηριστικά τους, τους πίνακες και τα διαγράμματα των φορτίων ασφάλειας, τα συστήματα, τους μηχανισμούς και τον ειδικό εξοπλισμό ασφάλειας. Από την εκπαίδευση δεν απουσιάζει η παροχή θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων σχετικά με την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία αναφορικά με τον χειρισμό ανυψωτικών μηχανημάτων. Ο χειριστής επίσης θα αποκτά δεξιότητες σχετικές με την ακρίβεια συνδυασμένων κινήσεων, τον καθορισμό του φορτίου και των αποστάσεων και τη βέλτιστη χρήση των χειριστηρίων και οργάνων που βρίσκονται στην καμπίνα του.
Η υιοθέτηση της ελάχιστης εκπαίδευσης που πρέπει να έχει κάθε χειριστής κινητού γερανού θα συμβάλει θετικά στη μείωση των επικίνδυνων συμβάντων και των ατυχημάτων που συμβαίνουν κατά τη χρήση των κινητών γερανών στην Κύπρο. Αναμένεται ότι στο τέλος της εκπαίδευσης του, ο χειριστής θα έχει όλες τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες για να είναι δυνατό να χειριστεί τον κινητό γερανό με ασφάλεια για τον ίδιο, άλλους εργαζόμενους ή τρίτα πρόσωπα, τα φορτία που χειρίζεται καθώς και για τον ίδιο τον γερανό.

ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ Η ΤΡΟΪΚΑ!

ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Για να δείτε λοιπόν το πολιτικό ήθος των συνδικαλιστών που αγωνίζονται για τα... συμφέροντα των εργαζομένων συναδέλφων τους!
1. Ενώ λόγω Τρόϊκας ο Δήμος Ξάνθης έκοψε όλα τα επιδόματα  από το τεχνικό προσωπικό του Δήμου Ξάνθης ο Δημήτρης Γαλανόπουλος εξ’ αιτίας της συγκεκριμένης ειδικότητας που έχει αλλά ποτέ δεν... ασκεί, αφού και ποτέ δεν δουλεύει και απλά πάει 2-3 μέρες της εβδομάς πάει στην υπηρεσία, ρίχνει μερικά τηλέφωνα, λέει μερικές καλημέρες και μετά φεύγει για... δημόσιες σχέσεις, εξακολουθεί και το παίρνει!!! 150 Ευρώ συν κάθε μήνα!!! Ενώ ο κόσμος πεινάει!!!
Αδικώντας με τον τρόπο αυτό τους ίδιους τους συναδέλφους του που αναγκάζονται να δουλεύουν... διπλά για να καλύψουν το κενό του!
2. Βεβαίως το ίδιο επίδομα παίρνει και ο έτερος χειριστής του δεύτερου γερανού κ. Νίκος Παπαδόπουλος, αλλά ο άνθρωπος «σκίζεται», δουλεύει κι είναι πανταχού παρόν...! Ενώ ο Γαλανόπουλος παίρνει το ΕΠΙΔΟΜΑ του χειριστού ενώ δεν... χειρίζεται το μηχάνημα λόγω της συνδικαλιστικής του ιδιότητας!!!

ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ!
Και κλείνουμε αυτό το κομμάτι, ζητώντας και πάλι την ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ της Εισαγγελικής Αρχής Ξάνθης, διότι ο Δήμος και η Τεχνική του υπηρεσία, εν πλήρη συνειδήσει ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ απασχολώντας ως χειριστές ανυψωτικού μηχανήματος απλούς ηλεκτρολόγους! Κι αν γίνει κάποιο ατύχημα θα είναι αργά μετά το συμβάν της Δευτέρας...
Επίσης ρωτάμε τον Οικονομικό Επιθεωρητή κ. Ρακιντζή και την Εισαγγελία, πως γίνεται συνδικαλιστής να εισπράττει κάθε μήνα συν 150 Ευρώ επίδομα χειριστού, χωρίς ωστόσο να... χειρίζεται ποτέ το μηχάνημα;
Κι ενώ δεν είχε μέχρι σήμερα ούτε το ήθος να το μοιράζεται τουλάχιστον με τους συναδέλφους του που διακινδυνεύουν την ίδια τους την ζωή καλύπτοντας το δικό του κενό;
Και μάλιστα με τις ευλογίες του προϊσταμένου του Σάββα Παυλίδη διότι αυτός κάθε μήνα εγκρίνει το επίδομα των 150 Ευρώ στον Γαλανόπουλο!!!
(Σ.Σ. Κατά τα άλλα για όλους αυτούς τους συνδικαλιστές φταίει μόνο η... Τρόϊκα κι όχι που δεν δουλεύει σχεδόν κανείς τους και η Ελλάδα έφτασε στο σημερινό χάλι... Συγχαρητήρια κύριε Μπάμπη Ευστρατίου για τους αγώνες σας! Διότι εμφανίζεστε και ως τιμητές της... δημόσιας ζωής και υπερασπιστές των συμφερόντων των απλών  εργαζομένων!).

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »