*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Ιανουαρίου

SEE THROUGH

31 Ιανουαρίου


ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΞΑΝΘΗΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ
Όπως αναμένονταν και ήδη είχαμε γράψει, μετά τις εκλογές στην Εμπορική Λέσχη Ξάνθης την 27η Ιανουαρίου 2013 και την σύγκλησή τους σε σώμα, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με τριετή θητεία έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Δημήτριος Κεφαλίδης
Αντιπρόεδρος: Ευστράτιος Γρηγορίου
Γεν. Γραμματέας: Ιωάννης Ευθυμίου
Ταμίας: Γεώργιος Καρακασίδης
Έφορος: Χρήστος Παπαδόπουλος
Μέλη: Κωνσταντίνος Καραϊσαρίδης,
Κωνσταντίνος Μαγνήσαλης,
Δήμος Παπαδημόπουλος,
Θεόδωρος Τσακίρης
Αναπληρωματικά μέλη: Κωνσταντίνος Ραφαέλας,
Αντώνιος Κάρτας.
Για την Ελεγκτική επιτροπή εκλέχτηκαν οι:
 Βασιλειάδης Ανδρέας
Καραγιάννης Πασχάλης
Σπάρταλης Στέφανος
.......

Απομακρύνθηκε και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος από τα «Νέα».
Την ανακοίνωση έκανε ο διευθυντής της εφημερίδας, Χρήστος Μεμής στο στιχουργό και όχι ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης, όπως θα ήταν η λογική σκέψη για ένα άνθρωπο που βρίσκεται στα «Νέα» από το 1959 και κατά γενική ομολογία, ήταν από τις γερές πένες του συγκροτήματος... Κρίμα... Γιατί τελικά τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, δεν σέβονται ούτε την ίδια την ιστορία τους...
.......

4 τμήματα του ΤΕΙ Καβάλας απειλεί το «Αθηνά»
Νέες διαρροές από το υπουργείο παιδείας για το σχέδιο ΑΘηνα που προβλέπει συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων ΑΕΙ ΤΕΙ είδαν το φως της δημοσιότητας στον Κυριακάτικο Αθηναικό τύπο και όπως ήταν αναμενόμενο έφεραν συναγερμό στις τάξεις πολλών ιδρυμάτων.
Συναγερμός που αφορά άμεσα και το ΤΕΙ Καβάλας αφού πληροφορίες από πηγές του Υπουργείου Παιδείας φέρνουν ως απειλούμενα με κλείσιμο τα τμήματα Οινολογίας και Δασοπονίας του παραρτήματος Δράμας, Νοσηλευτικής του παραρτήματος Διδυμοτείχου και των τμημάτων Βιομηχανικής Πληροφορικής και Διαχείρισης Πληροφοριών.
Ένα τέτοιο σενάριο ακόμη και ως μακρινό θα ήταν καταστροφικό για το ίδρυμα της Καβάλας αφού απειλούνται δύο από τα πλέον καινοτόμα τμήματα, της Διαχείρησης πληροφοριών και της Βιομηχανικής πληροφορικής ενώ για το τμήμα οινολογίας της Δράμας υπήρχε υπόσχεση ότι από φέτος θα ξαναδεχθεί εισακτέους χωρίς να αναφέρεται ενδεχόμενο λουκέτο.
……

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και οι Εκδόσεις ΣΠΑΝΙΔΗ μας προσκαλούν όλους στην παρουσίαση του βιβλίου του Πρέσβη κ. Θεοδώρου Θεοδώρου με τίτλο: “Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη και οι Μειονότητες στην Ευρώπη 1923-2010” η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19:30 στον πολυχώρο του Μουσείου.
Για το βιβλίο αυτό θα μιλήσουν οι :
Γιώργος Μαυρομάτης, Λέκτορας του ΤΕΕΠΗ-ΔΠΘ,
Μάγια Τσόκλη, Δημοσιογράφος,
Παναγιώτης Σωτηρόπουλος , Δρ. Επιστημονολογίας,
Νικόλας Ξηροτύρης , Καθηγητής Δ.Π.Θ και ο συγγραφέας.
Tην εκδήλωση θα συντονίζει η ιδρύτρια του Ε.Μ.Θ. Αγγελική Γιαννακίδου
...........

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ( ΡΥΖΙ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΛΑΔΙ ) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ
Από την αποθήκη του Συλλόγου που είναι στο σταθμό των τραίνων (ΟΣΕ) την Πέμπτη 31/1/2013 και ώρα 16:00 έως 19:00 ξεκινά η διανομή τροφίμων ( Ρύζι, Ζυμαρικά, Λάδι ) του προγράμματος βοήθειας Ε.Ε. σε οικογένειες που είχαν εγκριθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) . Οι δικαιούχοι ειδοποιήθηκαν σήμερα για τις ημέρες λειτουργίας της αποθήκης. Την Παρασκευής 1/2/2013 από τις 16:00 έως 19:00 το απόγευμα. Το Σάββατο 2/2/2013 από τις 10:00 το πρωί έως 16:00 το απόγευμα. Την Κυριακή 3/2/2013 από τις 10:00 το πρωί έως 16:00 το απόγευμα.
 Παρακαλούνται τα μέλη το συλλόγου που είναι δικαιούχοι και έλαβαν μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο να περάσουν να παραλάβουν τα τρόφιμα τους έχοντας μαζί τους την ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ή την αστυνομική ταυτότητα.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ .
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ε. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Κ.
…..

Οι Αρμένιοι βράβευσαν τον Κυριάκο Γεροντόπουλο
Κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης της Αρμενικής Κοινότητας, επ’ ευκαιρίας της ονομαστικής εορτής του Ιερού Ναού της Αρμενικής Εκκλησίας Αλεξανδρούπολης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην προσφορά του Βουλευτή Κυριάκου Γεροντόπουλου και στο ρόλο που διαδραμάτισε στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.
Συγκεκριμένα ο Βουλευτής Έβρου Κυριάκος Γεροντόπουλος βραβεύθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2007 στις Βρυξέλλες, από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Αρμενίων κατά τη διάρκεια του 2ου Συνεδρίου Ευρωπαίων Αρμενίων, για τη συμβολή του στην αναγνώριση από το Ευρωκοινοβούλιο της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους.
Με τη βράβευση αυτή το Ευρωπαϊκό ίδρυμα Αρμενίων υπενθυμίζει τον μεγάλο ρόλο του Κυριάκου Γεροντόπουλου, στη αναγνώριση της Γενοκτονίας, μετά την καθοριστική εισήγηση του το 1987 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως εν ενεργεία Ευρωβουλευτής.
Κατά τη διάρκεια της βράβευσης ο Βουλευτής είχε κάνει την εξής δήλωση «Οι λαοί οφείλουν να διατηρούν άσβεστη την ιστορική τους μνήμη, προκειμένου στο πλαίσιο της νέας Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας προοπτικής, να αποφεύγονται λάθη του παρελθόντος. Οι Αρμένιοι είναι από τις Εθνότητες που έχουν πληρώσει με το αίμα τους την εγκληματική συμπεριφορά των Τούρκων.»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »