*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Ιανουαρίου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ι. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΧΗΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΗΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

31 Ιανουαρίου


Με αφορμή το επερχόμενο κλείσιμο της Χημικής Υπηρεσίας Ξάνθης και τη συγχώνευσή της με την Χημική Υπηρεσία Καβάλας, η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ξάνθης, απέστειλε στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας.
Ξάνθη, 22 Ιανουαρίου 2013
Αρ.Πρωτ.Φ.: 710/392

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Ιωάννη Στουρνάρα
Νίκης 5-7 10180 ΑΘΗΝΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
-Υφυπουργό Οικονομικών
κ. Γεώργιο Μαυραγάνη
-Γεν. Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων
κ. Θεοχάρη Θεοχάρη
                                                                       
ΘΕΜΑ: ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΗΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΗΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
 Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για το επερχόμενο κλείσιμο της Χημικής Υπηρεσίας Ξάνθης και τη συγχώνευσή της με την Χημική Υπηρεσία Καβάλας, καθώς οι βλαπτικές συνέπειες που θα επιφέρει αυτή η απόφασή σας στα μέλη του Επιμελητηρίου μας, είναι οι ακόλουθες :
1. Καθυστέρηση στην διεκπεραίωση διαδικασιών καθημερινής πρακτικής σε μονάδες ποτοποιϊων καθώς και εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών των οποίων η δραστηριότητα σχετίζεται άμεσα από τις διαδικασίες που ορίζονται στη νομοθεσία και εμπλέκεται η Χημική Υπηρεσία Ξάνθης.
2. Καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των μελών του Επιμελητηρίου που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εισαγωγών - εξαγωγών λόγω του ότι οι εργασίες που πρέπει να διεκπεραιώνονται από το Γενικό Χημείο του Κράτους, όπως η κοινοτική και η ευρωπαϊκή νομοθεσία ορίζει, θα διεκπεραιώνονται από τη Χημική Υπηρεσία Καβάλας.
3. Καθυστέρηση στις υποθέσεις που αφορούν επιστροφή ΦΠΑ από επιχειρήσεις της περιοχής του Νομού Ξάνθης που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εξαγωγών.
4. Πλημμελής παρακολούθηση της ευρωπαϊκής και κοινοτικής νομοθεσίας από επιχειρήσεις της περιοχής που δραστηριοποιούνται σε παραγωγή, εισαγωγή και διακίνηση χημικών προϊόντων, των οποίων η Χημική Υπηρεσία Ξάνθης με την προσπάθεια συνεχούς και επιμελούς ενημέρωσής τις καθιστούσε ανταγωνιστικές.

Κύριε Υπουργέ,
Τα οφέλη που έχουν τα μέλη του Επιμελητηρίου Ξάνθης από τη λειτουργία της Χημικής Υπηρεσίας Ξάνθης και τη μη συγχώνευσή αυτής με την Χημική Υπηρεσία Καβάλας είναι:
1. Αύξηση της ανταγωνιστικότητας των μελών του Επιμελητηρίου έχοντας άμεση εξυπηρέτηση από τη Χημική Υπηρεσία Ξάνθης σε όλα τα πεδία, που βάσει της νομοθεσίας αυτό εμπλέκεται. Δηλαδή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, διακίνηση, εισαγωγή-εξαγωγή αλκοόλης, αλκοολούχων ποτών, οίνου, ζύθου, χημικών προϊόντων, προϊόντων κοινής χρήσης, πετροχημικών προϊόντων, τροφίμων.
2. Αύξηση του υγιούς ανταγωνισμού των επιχειρήσεων μέσω τακτικών επισήμων ελέγχων και ενημέρωσής των, σε θέματα εφαρμογής κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας. Άλλωστε, η ανάπτυξη της περιφέρειας απαιτεί ενίσχυση και όχι κατάργηση ελεγκτικών δομών του δημοσίου.
3. Παράλληλα και μείζονος σημασία, είναι η διατήρηση στην ευαίσθητη εθνικά περιοχή της Θράκης, μιας δημόσιας Υπηρεσίας της οποίας η λειτουργία σχετίζεται άμεσα με την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής που υποστηρίζει.

Κύριε Υπουργέ,
Αντιλαμβανόμαστε την προσπάθειά σας για εξοικονόμηση πόρων προς όφελος των πολιτών. Αναρωτιόμαστε όμως, πως αυτό θα το διασφαλίσετε, όταν η μετακίνηση των εργαζομένων στην γειτονική πόλη θα πολλαπλασιάσει τα έξοδα που έχετε να διαχειριστείτε και η εγκατάλειψη του προσφάτως υπερσύγχρονου εξοπλισμένου κτιρίου της Χημικής Υπηρεσίας Ξάνθης, που ολοκληρώθηκε με το υστέρημα των Ελλήνων πολιτών, θα συμβάλει στην απόφασή σας.
Αν πραγματικά, σκοπός της δικής σας θητείας στην ανασυγκρότηση της εθνικής μας οικονομίας, είναι η ανάπτυξη και η εξωστρέφεια με έννομες και σύντομες διαδικασίες, σας παρακαλούμε να αποσύρετε την απόφασή σας, ώστε να μην θεωρηθείτε από όλη την κοινωνία, ως ένας από αυτούς που με αβίαστη σκέψη ερημοποιήσαν κατ’ εξακολούθηση τον ακριτικό Νομό μας.

Με εκτίμηση,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »