*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Οκτωβρίου

Η απάντηση του ιερέα του Αυξεντίου για το θόρυβο που δημιουργήθηκε με τους ΧΡΥΣΑΥΓΗτες!

31 Οκτωβρίου


29/10/2012
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τα όσα γράφονται και λέγονται αυτές της ημέρες μετά την εορτή του προστάτου μας Αγίου Δημητρίου του οικισμού Αυξεντίου στο δήμο Αβδήρων με αφορμή την παρουσία των μελών της Χ.Α.
Αποφεύγοντας να σχολιάσω το σκοπό και τις διαθέσεις αυτών που τα γράφουν, ξεχωρίζοντας και τη θέση μου για τυχόν ανακρίβειες και εντυπώσεις που ενδεχομένως πρόκειται να δημιουργηθούν μέσα από το διαδίκτυο ή και τον τύπο, θέλω να πω με πολύ αγάπη πως η Αγία μας Εκκλησία, και ως εκ τούτου και αυτοί που την εκπροσωπούν δεν συμπλέει με αντιλήψεις και θεωρίες κομματικές. Αντιθέτως, αποτελεί η ίδια της καράβι με στόχο την μεταξύ μας ενότητα αποβλέποντας στην διατήρηση και συνέχιση των αξιών αυτού του τόπου με αντιμισθία τον ουράνιο λιμένα.
Σε ότι έχει να κάνει με την ενδυμασία των μελών, μια και ήταν το μόνο που ενόχλησε, που προσήλθαν στο ναό αλλά και στην λιτανεία αίροντας και αυτοί την εικόνα του Αγίου μας, με το λογότυπο στα μπλουζάκια τους «Χρυσή Αυγή», θεωρώ ότι ήταν προκλητικό και θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί, αφού ο Ναός αποτελεί χώρο κοινής λατρείας και προσευχής και όχι προβολής των πολιτικών μας πεποιθήσεων.
Σε καμία όμως απολύτως περίπτωση δεν αποτελεί αυτό ευκαιρία για ορισμένους «καλοθελητές» να στοχοποιούν την Εκκλησία που παραμένει παράγοντας ενότητας του λαού μας και ιδιαιτέρως στις κρίσιμες στιγμές που διερχόμαστε ως έθνος.
Επιπλέον θέλω να ευχαριστήσω και γραπτώς τον δήμαρχο Αβδήρων κ. Β. Τσολακίδη και το περί αυτόν δημοτικό συμβούλιο για την βοήθεια που προσέφεραν στην ετοιμασία της πανηγύρεώς μας, όπως άλλωστε το έπραξα καθηκόντως  στην απόλυση του εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας.

Αρχιμανδρίτης
Βησσαρίων Τολαπίδης
εφημέριος ιερού ναού

Αγίου Δημητρίου Αυξεντίου

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »