*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Σεπτεμβρίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

28 Σεπτεμβρίου


*Η Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας ξεκινάει ξανά φέτος τον Οκτώβριο στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Βασίζεται στην φιλοσοφία και την μεθοδολογία της ψυχοθεραπείας Gestalt, η οποία αποτελεί μια υπαρξιακή, ολιστική και ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Η ομάδα θα πραγματοποιήσει 18 συναντήσεις από τον Οκτώβρη 2012 έως τον Ιούνιο του 2013.
......
*Ζούμε μέσα σ’ ένα πλέγμα σχέσεων και ο κάθε άνθρωπος γίνεται κατανοητός μόνο μέσα σε αυτό τον ιστό των σχέσεων παλιών και τωρινών. Η ομαδική ψυχοθεραπεία δίνει την ευκαιρία να κατανοήσει κανείς τον άκαμπτο και περιοριστικό πολλές φορές διαπροσωπικό του χάρτη αποκτώντας καλύτερη αυτογνωσία, ενσυναίσθηση και ένα πιο προσαρμοστικό ρεπερτόριο συμπεριφορών, αντικαθιστώντας τους φαύλους κύκλους με άλλους πιο δημιουργικούς μέσα από την επαφή, το βίωμα και τον εποικοδομητικό διαπροσωπικό διάλογο. Η ψυχοθεραπεία δεν αποτελεί υποκατάστατο της ζωής, αλλά μια γενική πρόβα για την ζωή, όπου η σχέση δεν είναι σκοπός, αλλά το μέσο για την επίτευξη ενός σκοπού.
.....
*Έμφαση θα δοθεί στην διαδικασία και στο εδώ-και-τώρα της ομάδας, όπου τα άμεσα γεγονότα της συνάντησης και τα αναδυόμενα συναισθήματα των μελών θα αποτελούν τον κύριο διάλογο της ομάδας. Μέσα από την δημιουργική αλληλεπίδραση και τις διορθωτικές εμπειρίες θα επιχειρήσουμε ένα ταξίδι δημιουργικότητας και προσωπικής αναζήτησης με στόχο την επίγνωση, την επαφή με τις ανάγκες μας, την αναζήτηση νοήματος, την αυθεντική συσχέτιση με τον άλλο και την ενσωμάτωση αποξενωμένων πλευρών του εαυτού μας.
*Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών σε παιδιά άπορων οικογενειών ξεκινά ο δήμος Δράμας σε συνεργασία με το Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών του νομού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις παρακολούθησης δωρεάν μαθημάτων μέχρι την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας.
......
*Δύο τμήματα της ειδικότητας «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας» θα λειτουργήσουν στο ΙΕΚ Κομοτηνής για ένα εξάμηνο με πενήντα ήδη σπουδαστές να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Στόχος η σωστή εκπαίδευση, ώστε να διαμορφώσει τους επαγγελματίες του κλάδου με τα κατάλληλα προσόντα, για μια πετυχημένη σταδιοδρομία στον κλάδο.
......
*“Εξαιτίας της αυξανόμενης εγκληματικότητας που παρατηρείται σήμερα, η ανάγκη για ειδικά στελέχη ασφαλείας που θα αναλάβουν την τήρηση της τάξης είναι επιτακτική. Οι Σεκιούριτι είναι οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες, οι οποίοι με τις γνώσεις και τις ικανότητες τους ασφαλίζουν τη ζωή και τις περιουσίες των πολιτών” δήλωσε στην ΕΡΑ Κομοτηνής η διευθύντρια του ΙΕΚ Κομοτηνής Μαρία Σταθοπούλου. Σύμφωνα με την διευθύντρια έχει ήδη προωθηθεί σχέδιο νόμου, σύμφωνα με το οποίο για την έκδοση ή την ανανέωση αδείας Στελέχους Ασφαλείας θα απαιτείται ως προϋπόθεση Δίπλωμα ΙΕΚ της συγκεκριμένης ειδικότητας
......
*Τη λειτουργία ενός νέου τμήματος, αυτό της Παραδοσιακής Ορχήστρας, με τη συνεργασία και καλλιτεχνική διεύθυνση του βιολιστή Κυριάκου Γκουβέντα, ανακοινώνει το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης. Η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής για την περίοδο 2012-2013 θα λειτουργήσει με τη μορφή εργαστηρίου και εβδομαδιαίων σεμιναρίων με αντικείμενο την ένταξη νέων ταλαντούχων μουσικών στην τελική σύνθεση της Ορχήστρας του Λυκείου.
Η Ορχήστρα θα δημιουργηθεί μετά από αξιολόγηση των μουσικών, που θα συμμετέχουν στα εβδομαδιαία σεμινάρια - πρόβες και θα πραγματοποιηθεί από το Λύκειο, μετά το τέλος του πρώτου σεμιναριακού κύκλου.
.......
*Στα σχέδια του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης είναι να προσελκύσει όλους τους δυναμικούς νέους μουσικούς της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι παίζουν κάποιο μουσικό όργανο, όπως κλαρίνο, βιολί, λαούτο, κρουστά, λύρα, ούτι, κανονάκι, γκάιντα, καβάλι, τρομπέτα, σαντούρι, κ.α., ώστε να τους φέρει σε επαφή και συνεργασία με έναν καταξιωμένο μουσικό και καθηγητή της παραδοσιακής μουσικής, τον Κυριάκο Γκουβέντα.
......
*Σκοπός του νέου εγχειρήματος είναι οι παραπάνω μουσικοί να καταφέρουν μέσα από μια σειρά εβδομαδιαίων κύκλων μουσικής προετοιμασίας με την μορφή πρόβας, σεμιναρίου, μαθήματος ορχήστρας - μουσικού συνόλου, να λειτουργήσουν με επαγγελματική συνείδηση και τεχνογνωσία στην εκτέλεση των μουσικών οργάνων, αλλά και σαν ένα άριστα προετοιμασμένο μουσικό σύνολο, που θα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία και με τα χορευτικά τμήματα, αλλά και την παραδοσιακή χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης.
......
*Οι μουσικοί που θα συμμετέχουν έχουν να κερδίσουν την ευχάριστη εμπειρία ενός άριστα εκπαιδευμένου ορχηστρικού συνόλου, μέσα από την εκτέλεση οργανικών σκοπών, τραγουδιών και χορών της πανελλήνιας μουσικής μας παράδοσης, ενός τόσο πολύτιμου και μεγάλου θησαυρού πολιτιστικής κληρονομιάς, που το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης έχει σκοπό να διαφυλάξει και να καλλιεργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να μπορεί να προσφέρει αυτό το άρτιο καλλιτεχνικά έργο σε αξιόλογες εκδηλώσεις και παραστάσεις τόσο στην Ελλάδα μας, όσο και στο εξωτερικό.    

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »