*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Αυγούστου

SEE THROUGH

25 Αυγούστου
Άκουσον!
Άκουσον!
*Με πολύ γνωστό ιδιοκτήτη καναλιού της Κύπρου, έπινε χθες το μεσημέρι στο Maripossa καφέ ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος...
Μην πάει ο νους σας ωστόσο στο πονηρό, αφού επρόκειτο καθαρά για φιλική συνάντηση, μιας και ο καναλάρχης της Κύπρου, τυγχάνει πεθερός του φίλου του Κώστα Παπαβραμίδη.
.......
*Συνεδριάζει την Τρίτη 28 Αυγούστου στις 11 το πρωϊ το Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Εύλαλο (Δημαρχείο), με το παρακάτω μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:
-Έγκριση Απολογισμού Οικονομικού Έτους 2011
-Από το βράδυ στο απόγευμα, από το απόγευμα το μεσημέρι στις 1 και τώρα ξαφνικά ο Φώτης έβαλε τις συνεδριάσεις για τις... 11 το πρωί. Να δούμε, τι άλλες εκπλήξεις θα μας παρουσιάσει ο Πρόεδρος... Συνεδριάσεις και τα... ξημερώματα! Με το που τελειώνει τους «γάμους» ο Μωραϊτης στην η «Πολιτεία»
.......
*Στη Ξάνθη έρχονται η Πρωτοψάλτη με την Αλεξίου για την τρομερότερη συναυλία του καλοκαιριού, τέλη του μήνα. Λεπτομέρειες σύντομα.
.......
*Ακόμη δεν έχει πάρει οριστική απόφαση ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης για το τι θα κάνει σχετικά για το Πράσινο...
-Νέο Αντιδήμαρχο Πρασίνου ή οι αρμοδιότητες στον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Παναγιώτη Ταρενίδη, θα φανεί σύντομα… Πάντως «παίζουν» τουλάχιστον 2-3 ονόματα για τη θέση του Αντιδημάρχου Πρασίνου...
.....

Τη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής καταγγελιών για το παρεμπόριο προανήγγειλε μέσω του ΒΗΜΑ 99,5 ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Γιώργος Στεργίου. Ο ίδιος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο Ανάπτυξης για την καταπολέμηση του φαινομένου και εστίασε στην χαμηλή ποιότητα των προϊόντων, τους κινδύνους που αυτά εγκυμονούν για τους καταναλωτές, και τη ζημιά που προκαλείται στην οικονομία. Ο κ. Στεργίου αναφέρθηκε και στο θέμα των τεσσάρων τηλεφωνικών γραμμών που λειτουργούν για τα ραντεβού και τις πληροφορίες του ΕΟΠΥΥ, λέγοντας ότι στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, όπου υπάρχει συγκριτικός πίνακας των χρεώσεων των εταιρειών.
......

ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΒΑΖΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ!
Τέλος στη βιομηχανία διορισμών συγγενών από βουλευτές και κρατικούς λειτουργούς ως μετακλητών υπαλλήλων στη βουλή, βάζει ο πρωθυπουργός, μετά το σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη των ρουσφετιών Τραγάκη, απαγορεύοντας τις προσλήψεις συζύγων και συγγενών μέχρι και δεύτερου βαθμού.
Η «επιχείρηση» διορισμών συγγενικών προσώπων εν μέσω κρίσης με «σημαιοφόρο» τον Α' Αντιπρόεδρο της Βουλής Γ. Τραγάκη και «παραστάτες» μεταξύ άλλων τον Β. Πολύδωρα, τον Φ. Πετσάλνικο, αλλά και μια σειρά άλλων πολιτικών, προκάλεσε θύελλα εντός και εκτός Βουλής.
Οι αποκαλύψεις των «συγγενικών» διορισμών, με προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων που τυπικά τις δικαιούνταν από το νόμο, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού, ο οποίος με χθεσινή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «δόθηκε εντολή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να αναληφθεί πρωτοβουλία, η οποία θα αφορά στο καθεστώς προσλήψεων μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων».
Σημειώνεται δε πως «πρόθεση του πρωθυπουργού είναι η θεσμοθέτηση απαγόρευσης προσλήψεων συζύγων και συγγενών μέχρι και δευτέρου βαθμού για το σύνολο των κρατικών λειτουργών που δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους».
...................

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ
Συγκροτήθηκε η επιτροπή για το ''πόθεν έσχες'' των πολιτικών που μετείχαν σε κυβερνήσεις από το 1974 έως και σήμερα. Ποιοι θα εκπροσωπήσουν τα κόμματα
Ανακοινώθηκε την Πέμπτη η σύνθεση της επιτροπής που θα εξετάσει τα ''πόθεν έσχες'' των βουλευτών που διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, καθώς και των συζύγων και των παιδιών τους, από το 1974 μέχρι το 2012.
Τη Νέα Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει ο Θ. Μπούρας, τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δ. Παπαδημούλης, το ΠΑΣΟΚ ο Γ. Μανιάτης, τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Κ. Γιοβανόπουλος, την Χρυσή Αυγή ο Α. Γρέγος, την Δημοκρατική Αριστερά ο Δ. Αναγνωστάκης και το ΚΚΕ ο Σ. Χαλβατζής.
Στην ίδια επιτροπή θα προσκληθούν να μετάσχουν ο Γιώργος Γιαγλής, αντιπρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου, και ο Θεόδωρος Φορτσάκης, πρόεδρος του τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Θα μετέχουν ακόμα η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας, Αγγελική Θεοφιλοπούλου, η αρεοπαγίτης Δημητρούλα Υφαντή και ο σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Νικόλαος Μηλιώνης.
......

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΙΜΒΡΟΥ – ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
Το παλιό ελληνικό σχολείο στους Αγίους Θεοδώρους στην Ιμβρο ανακαινίσθηκε και είναι έτοιμο να δεχτεί και πάλι παιδιά μετά από 60 χρόνια. ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που επισκέφθηκε το νησί συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο έκανε έκκληση στους Ιμβρίους προκειμένου να στηρίξουν την επαναλειτουργία του ελληνικού δημοτικού σχολείου.
«Το σχολείο κτιριακώς είναι έτοιμο. Πέρασα σήμερα και το καμάρωσα. Είναι το σχολείο στο οποίο πέρασα και εγώ τα πέντε πρώτα, από τα είκοσι συνολικά, χρόνια της μαθητικής μου ζωής. Συγκινήθηκα και εδόξασα τον Θεόν που μας έδωσε αυτή την επιπλέον ελπίδα για το αύριο και για το μέλλον της Ιμβρου», τόνισε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς τους Ιμβρίους της Ελλάδας, οι οποίοι έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας και μπορούν να επαναπατρισθούν, να παραμερίσουν όλα τα εμπόδια και τους δισταγμούς και να πάνε στο νησί, ώστε τα παιδιά τους να είναι τα πρώτα που θα εγγραφούν στη νέα αυτή περίοδο της ελληνικής παιδείας στην Ιμβρο.
......

ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΠΤΩΜΑΤΟΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Ανευρέθη, την Πέμπτη (23-8-2012) το πρωί, εντός του ποταμού Έβρου, στο ύψος του Σουφλίου, ένα πτώμα ανδρός, πιθανόν μη νόμιμου μετανάστη αφρασιατικής καταγωγής, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.
Η σορός του άνδρα, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.
...........

Δένδιας: Θα δημιουργηθούν μόνο Κέντρα Πρώτης υποδοχή στον Έβρο
Τη διαβεβαίωση ότι στο νομό Έβρου δεν θα δημιουργηθούν Κέντρα Φύλαξης Μεταναστών αλλά μόνο Κέντρα Πρώτης Υποδοχής έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.
Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Ντόλιου ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε το μεταναστευτικό πρόβλημα εκρηκτικό τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Έχω πει επανειλημμένα και επαναλαμβάνω ότι κατά την άποψη της κυβέρνησης, η χώρα ευρίσκετο και βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτου κινδύνου συνολικής ανατροπής από το μεταναστευτικό πρόβλημα. Δεν έχει την παραμικρή έννοια να παραμένει κάποιος υπουργός αν δεν υπάρξει συνολική λύση του ζητήματος. ‘Άγνοια του ζητήματος αποτελεί κίνδυνο για τη χώρα» αναφέρει ο ίδιος. Παράλληλα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης εμφανίστηκε θετικός στην πρόταση του κ. Ντόλιου να εξεταστεί η αξιοποίηση αστυνομικών και συνοριοφυλάκων που κατάγονται από τον Έβρο, σε ότι αφορά την στελέχωση των Κέντρων Πρώτης Υποδοχή.
......


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »