*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Ιουλίου

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΟΡΙΔΗ: Όφειλε να πάρει άδεια κατεδάφισης και ανέγερσης! Δεν θα το ψήφιζα στην Αρχιτεκτονική Επιτροπή αν γνώριζα αυτά που θα κάνει ο κύριος Τσέπελης!

31 Ιουλίου
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΤΟ ΤΕΕ ΘΡΑΚΗΣ! ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ...
*Επιχείρηση «κάλυψη» από την Πολεοδομία του Δήμου Ξάνθης!!! Τον τοίχο του διπλανού μαγαζιού, τον λογαριάζει ο Θεοδωρόπουλος (έκανε σήμερα αυτοψία) ως...τοίχο της πρώην «Αρχόντισσας» ώστε να καλυφθεί η ολική κατεδάφιση του κτηρίου!!!

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ!
*Η εφημερίδα μας θα καταθέσει μηνυτήρια καταγγελία κατά των υπευθύνων της Πολεοδομίας Ξάνθης, τόσο στο Υπουργείο Πολιτισμού όσο και στην Εισαγγελέα γιατί οι Νόμοι δεν μπορεί να «εφαρμόζονται» κατά το δοκούν...



Επιχείρηση «κάλυψη» από την Πολεοδομία του Δήμου Ξάνθης όπως αναμένονταν από την κοινή γνώμη άλλωστε, μετά τις αποκαλύψεις μας, στις νέες αυθαιρεσίες του Τσέπελη στο πρώην «Αρχόντισσα»!
Σήμερα το πρωϊ ο υπάλληλος της Πολεοδομίας κ.Θεοδωρόπουλος του οποίου και η σύζυγος εργάζεται στον Δήμο Ξάνθης, μαζί με συνάδελφό του, έκανε καταγραφή των αυθαίρετων κατεδαφίσεων του κυρίου Τσέπελη στο πρώην «Αρχόντισσα», εκφράζοντας ωστόσο την άποψη ότι, «μπορούσε να κάνει ...αναθεώρηση (!!!) των σχεδίων και να γκρεμίσει τον δεξί τοίχο από την ώρα που η Αρχιτεκτονική Επιτροπή του ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη που αφορά στην υπερύψωση στέγης, στην αποκατάσταση όψεων, στην προσθήκη κατ’ επέκταση του κτιρίου (1,83 τ.μ.) και πέργκολας.»
Ωστόσο η Πολεοδομία Ξάνθης κι αυτό είναι το ωραιότερο όλων, θεωρεί....τοίχο (!) του πρώην «Αρχόντισσα» τη πρόσοψη του γειτονικού καταστήματος που συνορεύει με το κατάστημα!!!! Συνεπώς ο Τσέπελης δεν προχώρησε σε....ολική κατεδάφιση, αλλά απλά κατεδάφισε αυθαίρετα μόνο....δύο τοίχους!!!! (Πράματα και θάματα δηλαδή...)
Και πάντα κατά την Πολεοδομία του Δήμου Ξάνθης, μπορεί ο Τσέπελης να κάνει αναθεώρηση των σχεδίων (!), ενώ αντίθετα κατά την απόφαση της Υπηρεσίας Νεότερων Μνημείων όφειλε στο κτίσμα «να γίνει πιστή εφαρμογή των θεωρημένων σχεδίων που τη συνοδεύει!!!»
Μάλιστα κατά τον Θεοδωρόπουλο –είναι ο ίδιος υπάλληλος της Πολεοδομίας που ενήργησε και στην περίπτωση των καταγγελιών Δραγουϊδη για τον ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ όροφο του Τσέπελη στην Χρύσα, μπορούσε να...κτίσει (!)

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥΠΟΥΛΟΥ, ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
Πρόκειται ωστόσο για ερμηνεία που κάνει κατά το δοκούν η Πολεοδομία του Δήμου Ξάνθης στην προσπάθειά της να βρει «παράθυρα» για να καλύψει τον «παντοδύναμο» δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Ξάνθης και συγκεκριμένα για την ίδια Πολεοδομία (Νικολόπουλος-Θεοδωρόπουλος), που δεν του επέβαλε ΠΡΟΣΤΙΜΑ στις πρώτες αυθαίρετες εργασίες του το 2011!!!
Τι όριζε η απόφαση της Υπηρεσίας Νεότερων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού που ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΕ ωστόσο ο Τσέπελης!
1. Να γίνει πιστή εφαρμογή των θεωρημένων σχεδίων που τη συνοδεύει. Κάτι που ωστόσο δεν έγινε.
2. Ο χρωματισμός των όψεων να γίνει σε συνεργασία με τη ΥΝΜ&ΤΕ ΑΜ-Θ.
Στην περίπτωση που δεν τηρηθούν οι όροι της παρούσας Απόφασης, οι εργασίες θα διακόπτονται και οι υπεύθυνοι θα υφίστανται τις προβλεπόμενες από το Νόμο κυρώσεις.
-Οι εργασίες ωστόσο διακόπησαν επειδή έγιναν αποκαλύψεις από τον Τύπο!!! Κι αυτό είναι το πλέον τραγελαφικό!!!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ: ΟΦΕΙΛΕ Ο ΤΣΕΠΕΛΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΔΕΙΑ
ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ, ΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΖΑ!
Τελείως ωστόσο αντίθετη με την άποψη Θεοδωρόπουλου είναι η θέση που εξέφρασε στον «Μ» ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής Δημήτρης Βορίδης ο οποίος σε σχετικές ερωτήσεις μας, δήλωσε τα παρακάτω:
«Επικοινώνησα με τον κύριο Θεοδωρόπουλο. Κατά την Πολεοδομία του Δήμου Ξάνθης μπορεί να κάνει αναθεώρηση των σχεδίων της οικοδομικής άδειας ο κύριος Τσέπελης. Κατά την άποψή μου, αυτό δεν μπορεί να γίνει. Όφειλε ο κύριος Τσέπελης να ζητήσει και να πάρει άδεια κατεδάφισης και άδεια ανέγερσης από την Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού!!!!
Είναι δημοτικός σύμβουλος και πρόκειται για κτίσμα στη Παλιά Πόλη. Δεν πήρε κι αυτό είναι το ζητούμενο. Ο κύριος Τσέπελης έχει μια άδεια επιδιόρθωσης κι όχι άδεια κατεδάφισης ή ανέγερσης. Κάποιες αιτήσεις κατεδάφισης των κατοίκων στην Π. Πόλη και στο Σαμακόβ που ήρθαν στην Αρχιτεκτονική επιτροπή, το Υπουργείο Πολιτισμού τις απέρριψε!!!! Τα θεμέλια των κτιρίων δεν άφησε να κατεδαφιστούν!!! Εδώ δεν μπορούν να ισχύουν άλλα πράγματα....
Από τη στιγμή που έχουμε μόνο μια άδεια επιδιόρθωσης που βγαίνει πιο εύκολα από την Πολεοδομία, ο κ.Τσέπελης επέλεξε αυτήν την οδό, για ευνόητους λόγους. Όφειλε ωστόσο να πάρει άδεια κατεδάφισης και ανέγερσης από την Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού.
Διαφωνώ με την Πολεοδομία του Δήμου Ξάνθης και το είπα και στον κύριο Θεοδωρόπουλο. Δεν μπορεί να ληφθεί ως τοίχος του πρώην υφισταμένου κτιρίου, ο τοίχος του γειτονικού μαγαζιού που συνορεύει. Ο κύριος Τσέπελης όφειλε να πάρει από την αρχή άδεια κατεδάφισης και ανέγερσης από την Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και η κυρία Ανθή Χατζηγρηγορίου να επιβλέπει, όπως έκανε με το κτίριο του Μουζαφέρ. Προσωπικά αν γνώριζα ότι ο κύριος Τσέπελης θα λειτουργήσει όπως λειτούργησε και θα κάνει αυτά που έκανε, δεν θα ψήφιζα στην Αρχιτεκτονική Επιτροπή την προσθήκη κατ’ επέκταση του κτιρίου (1,83 τ.μ.).....!!!

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »