*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιουνίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

30 Ιουνίου
*Σε κοινωνικό λαχείο Ξάνθης μετονομάστηκε φέτος το λαχείο αγάπης του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Ξάνθης διότι από τη διάθεσή του και τα έσοδά του θα ενισχυθούν συνολικά τέσσερις κοινωνικοί φορείς με μεγάλη προσφορά του καθενός στην τοπική κοινωνία και με τα κάτωθι ποσοστά: Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η Αγάπη» με ποσοστό 50% Γηροκομείο Ξάνθης «Ο Μέγας Βασίλειος» με ποσοστό 25%, Γυναίκες Χωρίς Σύνορα - παράρτημα Ξάνθης με ποσοστό 12,5% και Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα Ξάνθης με ποσοστό 12,5%. Φέτος για άλλη μια χρονιά το λαχείο κυκλοφορεί, με κόστος λαχνού το 1 ευρώ και δώρα, ένα μηχανάκι 125 cc, ένα πίνακα ζωγραφικής αξίας άνω των 1.000 € και τέσσερα ποδήλατα επώνυμων εταιριών. Η κλήρωση θα γίνει με το λαϊκό λαχείο της 30ης Οκτωβρίου του 2012 και κάθε λαχνός έχει πάνω του τυπωμένους δύο νικηφόρους αριθμούς.
......
*Οι όροι της λαχειοφόρου έχουν κατατεθεί στην συμβολαιογράφο Ευμορφία Παπαγιάννη (4ης Οκτωβρίου 1, Ξάνθη) με την υπ’ αριθμ. 31428/25-06-2012 πράξη της. Λαχεία θα διατίθενται από όλο το δίκτυο των εθελοντών μελών των παραπάνω φορέων, από τα γραφεία τους και από επιλεγμένα σημεία όπως: Κατάστημα «The bicycle shop» στην οδό Δημοκρίτου 31, «Sprinter ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΟΥ-Γ.-ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Χ. ΟΕ» στην οδό Δημοκρίτου 6 και κατάστημα Τραπέζης Eurobank στην κεντρική πλατεία Ξάνθης
……
*Εργαστήριο δημιουργικής γραφής θα λειτουργήσει από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιμεναρίων «Το Κάστρο» στα Λιμενάρια της Θάσου από τις 9 ως τις 13 Ιουλίου. Θα διδάξει η Τασούλα Τσιλιμένη, Αν. Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συγγραφέας. Το εργαστήριο περιλαμβάνει σύντομη εισαγωγή και αναφορά στο παιδικό βιβλίο και στα λογοτεχνικά είδη της μικρής ιστορίας, του παραμυθιού και του μυθιστορήματος. Στο πενθήμερο της διαμονής θα περιλαμβάνεται επίσης, ξενάγηση στον ιστορικό τόπο των «Μεταλλείων» με τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και των ορυχεία που βρίσκεται σε μια περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους. Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στο «Θερινό Σχολείο Τέχνης» για παιδιά και νέους που πραγματοποιείται στις «Αποθήκες Μεταλλείων» την ίδια περίοδο και περιλαμβάνει γλυπτική, ζωγραφική, κεραμική, παραμύθι, θέατρο και μουσική, video animation και σκάκι.
.......
*Το cafe-bar «Το Πέτρινο» πρωτοπορεί ξανά (ενάντια στην κρίση) και προσφέρει Κάθε Κυριακή όλα τα ροφήματα (ελληνικό καφέ, γαλλικό καφέ, φραπέ, νες, σοκολάτα απλή, σοκολάτα λευκή, σοκολάτα ανάμεικτη, τσάι, freddo esspresso, freddo cappuccino, esspresso, cappuccino) από το πρωί μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι με μόνο 1 ευρώ.
.......
*Από την Δευτέρα λειτουργεί στο πρώην δημαρχείο Φιλίππων στις Κρηνίδες παράρτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας. Η νέα βιβλιοθήκη έχει ενισχυθεί με 2.500 τίτλους βιβλίων που μεταφέρθηκαν από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας και θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.
......
*Με ένα από τα ωραιότερα θεατρικά έργα για παιδιά και όχι μόνο, κάνει πρεμιέρα η παιδική θεατρική ομάδα του Εκπολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου «Τα Δίδυμα Τείχη». Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της παιδικής θεατρικής ομάδας στον Σύλλογο, τα παιδιά της ομάδας ετοίμασαν και μας παρουσιάζουν το έργο «Ματίας ο πρώτος», πλούσιο σε νοήματα και εξαιρετικά επίκαιρο. Ο «Ματίας ο πρώτος» αποτελεί θεατρική διασκευή της πασίγνωστης και αγαπημένης συγγραφέως παιδικών βιβλίων Άλκης Ζέη και σε σκηνοθεσία της Γενοβέφας Κτενίδου. «Τα παιδιά στη Βουλή, οι μεγάλοι στο σκαμνί» και «Ζήτω η παιδοκρατία!», θα φωνάξουν οι μικροί φίλοι του θεάτρου, σήμερα Σάββατο 30 Ιουνίου στις 8 μ.μ στο δημοτικό αμφιθέατρο του Διδυμοτείχου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »