*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

28 Απριλίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

28 Απριλίου

*ΜΕ κάτι πολύ ενδιαφέρον ξεκινάω σήμερα τη στήλη μου.
Το εργαστήρι Tai Chi Chuan της Φ.Ε.Ξ. διοργανώνει εκδήλωσή του για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Tai Chi 2012 αύριο Κυριακή 29 Απριλίου 2012 στο γήπεδο της Χρύσας στη Ξάνθη στις 11 το πρωί.
Tο παιδικό τμήμα Tai Chi και τα τμήματα ενηλίκων του εργαστηρίου συμμετέχουν στην ετήσια εκδήλωση που οργανώνεται κάθε χρόνο με την πρωτοβουλία του παγκόσμιου δικτύου Tai Chi που δημιουργήθηκε και συντονίζεται από τον Αμερικανό Tai Chi δάσκαλο Bill Douglas με σκοπό τη διάδοση της κινεζικής κινητικής τέχνης και την προαγωγή της υγείας του σύγχρονου ανθρώπου.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε όσους θέλουν να ασκηθούν και να γνωρίσουν το Tai Chi.
.......
*Η θεατρική ομάδα του «Εργαστηρίου λόγου και τέχνης» της μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως, παρουσιάζει στο πνευματικό κέντρο της μητρόπολης (παραπλεύρως του αγίου Νικολάου) την κωμωδία του Γουίλιαμ Σαίξπηρ «Όνειρο νύχτας του μεσοκαλόκαιρου». Θα δοθούν οι εξής παραστάσεις: Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Απριλίου και την Παρασκευή 4, το Σάββατο 5 και την Δευτέρα 7 Μαΐου 2012. Η ώρα έναρξης των παραστάσεων είναι 8.30΄ μ.μ. και η τιμή εισιτηρίου 7 €, για φοιτητές 5€ και για μαθητές και ΑμεΑ δωρεάν.
.......

*Η θεατρική ομάδα στεγάζεται στο ενοριακό κέντρο αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως και λειτουργεί στα πλαίσια του «Εργαστηρίου λόγου και τέχνης». Συστήθηκε το 2003 στα πλαίσια της ενοριακής πνευματικής διακονίας των νέων και της προαγωγής του πολιτισμού. Την διδασκαλία και την καλλιτεχνική ευθύνη της ομάδος έχει ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Νικόλαος Ζερβόπουλος, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια προσφέρει στο κοινό της Αλεξανδρουπόλεως και ευρύτερα αξιόλογες και υψηλού επιπέδου θεατρικές παραστάσεις.
......
*Τη 2η Γιορτή Παραδοσιακών Σπόρων διοργανώνει την Κυριακή 13 Μαΐου, στις 11 το πρωί, στον πευκώνα της πόλης, η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας. Η γιορτή θα ξεκινήσει με ενημερωτική ομιλία για τη διατήρηση των παραδοσιακών σπόρων και την καλλιέργεια φυτών και θα ακολουθήσουν διάφορα εργαστήρια, όπως παραγωγής τυριού, ψωμιού και κεραλοιφής αλλά και κατασκευής ηλιακού φούρνου. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι με τη διανομή φυντανιών ντόπιων και παραδοσιακών ποικιλιών διαφόρων κηπευτικών.
.......

*Οι Transistor πραγματοποιούν συναυλία στην Καβάλα για την προώθηση του νέου τους άλμπουμ “Resting In The Shade Of The Family Tree” την Κυριακή 29 Απριλίου: στο Jazz Rock.
Στα πλαίσια της περιοδείας τους, που ξεκινάει στις 21 Απριλίου από το Βόλο, οι Transistor κάνουν μία στάση στο Gagarin για να ανηφορήσουν την επομένη προς τον Μύλο της Θεσσαλονίκης και να περάσουν έπειτα από Καβάλα, Γιάννενα, Τρίκαλα, Πάτρα και άλλες πόλεις, που αναμένεται να επισκεφτούν έως το τέλος περίπου του Μαΐου.
……

*Μουσική εκδήλωση στο βόρειο πευκώνα Νέας Ορεστιάδας, δίπλα στα γήπεδα του τένις, διοργανώνει την Πρωτομαγιά ο Σύλλογος Μουσικών και Φίλων Μουσικής «Δημητρός Αραμπατζής». Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που θα ξεκινήσει από τις 9 το πρωί, θα εμφανιστούν τοπικά μουσικά σχήματα, ενώ θα παρουσιαστεί και μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Παπάζογλου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του. Στο χώρο θα λειτουργήσουν και ψησταριές.
......

*Την Παρασκευή 11 Μαΐου 2012, στις 18:00, στο Bar-Restaurant «Clochard», το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Πατάκη» και την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου «Σπανίδη», σας προσκαλούν σε μια συνάντηση με τον συγγραφέα Κώστα Καβανόζη, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου «Όλο το φως απ’ τα φεγγάρια».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »